Kocaeli İhracatından Sevindirici Haber Geldi

Kocaeli 08.03.2016 - 15:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli İhracatından Sevindirici Haber Geldi

Kocaeli’den yapılan ihracatın 17 ay sonra ilk kez yükselişe geçtiğine dikkat çeken KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Şubat ayında ihracat nihayet yükselişe geçti. Bunun arkasının geleceğini umuyoruz.” dedi.

Kocaeli gümrüklerinden gelen verileri değerlendiren KSO Yönetim Kurulu Başkan Ayhan Zeytinoğlu; “17 aydır beklediğimiz sevindirici haberi nihayet aldık. Kocaeli’den yapılan ihracat 17 aradan sonra yükselişe geçti.”  dedi. “Şubat ayında 1,3 milyar dolar olarak gerçekleşen bölge ihracatımızda yüzde 3,1 artış olması bizleri sevindirdi. Bunun arkasının geleceğini umuyoruz.” dedi.                                                                                                                                                        Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Kocaeli Gümrüklerinden aldığımız rakamlara göre şubat ayında bölgemizdeki dış ticaret verilerinin, Türkiye geneli ile paralellik gösterdiğini görüyoruz.” değerlendirmesini yaparak şubat ayı ithalatının 3,1 milyar dolar ile geçen yıla göre yüzde 9,2 azaldığını söyledi.  Şubat ayında ihracatın yüzde 48’inin gerçekleştiği Kocaeli otomotiv sektöründe yüzde 13 artış olduğunu belirten KSO Başkanı “İlimizde ihracat rakamlarına baktığımız başta otomotiv olmak üzere metal, gemi ve yat sanayinde faaliyet gösteren firmalarımızın ihracatlarında artış olduğunu belirledik.” dedi. Ayrıca TUİK tarafından açıklanan sanayi üretimi endeksini de değerlendiren KSO Başkanı “2016 yılının ilk ayında sanayideki yüzde 5,6 büyüme beklentilerimizin üzerinde oldu.  Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksinin yüzde 4,1, imalat sanayi sektörü endeksinin yüzde 5,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinin yüzde 5,2 artması üretimde bir sevindirici bir hareketlenmeye işaret ediyor.” dedi.  
Kocaeli’den yapılan ihracatın 17 ay sonra ilk kez yükselişe geçtiğine dikkat çeken KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Şubat ayında ihracat nihayet yükselişe geçti. Bunun arkasının geleceğini umuyoruz.” dedi.

Kocaeli gümrüklerinden gelen verileri değerlendiren KSO Yönetim Kurulu Başkan Ayhan Zeytinoğlu; “17 aydır beklediğimiz sevindirici haberi nihayet aldık. Kocaeli’den yapılan ihracat 17 aradan sonra yükselişe geçti.”  dedi. “Şubat ayında 1,3 milyar dolar olarak gerçekleşen bölge ihracatımızda yüzde 3,1 artış olması bizleri sevindirdi. Bunun arkasının geleceğini umuyoruz.” dedi.                                                                                                                                                       

Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Kocaeli Gümrüklerinden aldığımız rakamlara göre şubat ayında bölgemizdeki dış ticaret verilerinin, Türkiye geneli ile paralellik gösterdiğini görüyoruz.” değerlendirmesini yaparak şubat ayı ithalatının 3,1 milyar dolar ile geçen yıla göre yüzde 9,2 azaldığını söyledi. 

Şubat ayında ihracatın yüzde 48’inin gerçekleştiği Kocaeli otomotiv sektöründe yüzde 13 artış olduğunu belirten KSO Başkanı “İlimizde ihracat rakamlarına baktığımız başta otomotiv olmak üzere metal, gemi ve yat sanayinde faaliyet gösteren firmalarımızın ihracatlarında artış olduğunu belirledik.” dedi.

Ayrıca TUİK tarafından açıklanan sanayi üretimi endeksini de değerlendiren KSO Başkanı “2016 yılının ilk ayında sanayideki yüzde 5,6 büyüme beklentilerimizin üzerinde oldu.  Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksinin yüzde 4,1, imalat sanayi sektörü endeksinin yüzde 5,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinin yüzde 5,2 artması üretimde bir sevindirici bir hareketlenmeye işaret ediyor.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.