19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli’nde 43 Bin Öğrenci Ter Döktü

Kocaeli 01.07.2018 - 17:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli’nde 43 Bin Öğrenci Ter Döktü

Kocaeli’nde başvuru yapan 43 bin 410 aday, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ikinci ayağı olan Alan Yeterlilik Testi sınavında ter döktü.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bu sene ilk defa yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), tüm ülkede olduğu gibi Kocaeli’de de adayların ve ailelerin büyük heyecanı ile dün sona erdi. Binlerce öğrenci cumartesi  günü okulların önlerinde aileleriyle birlikte yaşadıkları YKS’nin ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testinin (TYT) heyecanını yaşarken, dün sınav maratonu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile devam etti. Kocaeli’de Alan Yeterlilik Testi sınavına başvuru yapan 43 bin 410 aday okullara koştu. Saat 9.00 itibari ile adaylar, sınava girecekleri okullara alınırken, aileler de sınav heyecanını dışarıda yaşadı. BÖYLE OLACAĞINI BEKLİYORDUK Sınava çok çalıştığını belirten Sametcan Öztürk, Alan Yeterlilik Sınavı’ndan iyi bir sonuç beklediğini belirterek, “Dünki sınav için kesin bir şey söyleyemem. Belki kaydırma falan yapmışızdır. O yüzden kesin bir şey söyleyemiyorum. Genel olarak alışılmışın dışında bir sınavdı ama böyle olacağını bekliyorduk. Askeri lise sınavına girmiştim. Onun için pek kötü değildi benim için. Süre sıkıntısı nedeni kitap falan okudum bu yıl. O sayede süre sıkıntımı kapattım. Bu sınavdan iyi bir sonuç bekliyorum. Sınava edebiyattan gireceğim, edebiyatı seviyorum” dedi.
Kocaeli’nde başvuru yapan 43 bin 410 aday, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ikinci ayağı olan Alan Yeterlilik Testi sınavında ter döktü.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bu sene ilk defa yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), tüm ülkede olduğu gibi Kocaeli’de de adayların ve ailelerin büyük heyecanı ile dün sona erdi. Binlerce öğrenci cumartesi  günü okulların önlerinde aileleriyle birlikte yaşadıkları YKS’nin ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testinin (TYT) heyecanını yaşarken, dün sınav maratonu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile devam etti. Kocaeli’de Alan Yeterlilik Testi sınavına başvuru yapan 43 bin 410 aday okullara koştu. Saat 9.00 itibari ile adaylar, sınava girecekleri okullara alınırken, aileler de sınav heyecanını dışarıda yaşadı.

BÖYLE OLACAĞINI BEKLİYORDUK

Sınava çok çalıştığını belirten Sametcan Öztürk, Alan Yeterlilik Sınavı’ndan iyi bir sonuç beklediğini belirterek, “Dünki sınav için kesin bir şey söyleyemem. Belki kaydırma falan yapmışızdır. O yüzden kesin bir şey söyleyemiyorum. Genel olarak alışılmışın dışında bir sınavdı ama böyle olacağını bekliyorduk. Askeri lise sınavına girmiştim. Onun için pek kötü değildi benim için. Süre sıkıntısı nedeni kitap falan okudum bu yıl. O sayede süre sıkıntımı kapattım. Bu sınavdan iyi bir sonuç bekliyorum. Sınava edebiyattan gireceğim, edebiyatı seviyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.