Kocaeli'nde DEAŞ Operasyonu : 18 gözaltı

Kocaeli 06.02.2017 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kocaeli'nde DEAŞ Operasyonu : 18 gözaltı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısının talimatıyla terör örgütü DEAŞ'a yönelik İstanbul ve Kocaeli'nde 21 adrese yönelik operasyon düzenledi.

  İstanbul'da Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerinde bulunan 20 adres ile Kocaeli'nde bulunan 1 adrese TEM Özel Tim ekipleri gece saatlerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda toplam 32 kişi incelendi, bunlardan 10'u nun çocuk yaşta olduğu öğrenildi.. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda örgütsel dokümanların ele geçirildiği belirtildi.   18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI Operasyonda yakalanan F.Z., Y.S., M.K., İ.K., Y.K., İ.A., M.Ç., Ö.Y., S.U., Y.A., F.T., A.U., V.K., H.E., R.C.K., A.T., B.S. ve yabancı uyruklu A.W. olmak üzere toplam 18 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 10'U ÇOCUK 14 KİŞİNİN SINIRDIŞI İŞLEMLERİ BAŞLATILDI 10'u çocuk toplam 14 yabancı uyruklu kişi ise savcının talimatı üzerine sınırdışı işlemleri için yakalandıkları ilçelerde bulunan polis merkezi amirliklerine teslim edildi. TÜRKİYE'DE EYLEM YAPACAKLARDI Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre operasyonun, Türkiye'de eylem arayışı içerisinde olduğu yönünde haklarında istihbarat bulunan ve İstanbul'da sorumlu düzeyde faaliyet gösteren kişilere yönelik düzenlendi.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısının talimatıyla terör örgütü DEAŞ'a yönelik İstanbul ve Kocaeli'nde 21 adrese yönelik operasyon düzenledi.
 

İstanbul'da Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerinde bulunan 20 adres ile Kocaeli'nde bulunan 1 adrese TEM Özel Tim ekipleri gece saatlerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda toplam 32 kişi incelendi, bunlardan 10'u nun çocuk yaşta olduğu öğrenildi.. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda örgütsel dokümanların ele geçirildiği belirtildi.

 
18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda yakalanan F.Z., Y.S., M.K., İ.K., Y.K., İ.A., M.Ç., Ö.Y., S.U., Y.A., F.T., A.U., V.K., H.E., R.C.K., A.T., B.S. ve yabancı uyruklu A.W. olmak üzere toplam 18 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

10'U ÇOCUK 14 KİŞİNİN SINIRDIŞI İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

10'u çocuk toplam 14 yabancı uyruklu kişi ise savcının talimatı üzerine sınırdışı işlemleri için yakalandıkları ilçelerde bulunan polis merkezi amirliklerine teslim edildi.

TÜRKİYE'DE EYLEM YAPACAKLARDI

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre operasyonun, Türkiye'de eylem arayışı içerisinde olduğu yönünde haklarında istihbarat bulunan ve İstanbul'da sorumlu düzeyde faaliyet gösteren kişilere yönelik düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.