KOCAELİ'NİN EN GENÇ İLÇESİ BELLİ OLDU

Kocaeli 18.02.2016 - 17:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KOCAELİ'NİN EN GENÇ İLÇESİ BELLİ OLDU

TÜİK, Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’nden derlediği yaş istatistiklerini yayınladı. Buna göre Kandıra 38.1 ortalamayla yaş ortalaması en yüksek ilçe olurken Dilovası 24.7’yle en genç ilçe oldu

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) üzerinden yaş verilerini derleyen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sonuçları, ‘Türkiye nüfusu yaşlanmaktadır’ başlığıyla duyurdu. TÜİK’ten yapılan açıklamada kentimizin ortalama yaşının 31.2 olduğu belirtildi ve ilçelerin yaş ortalamaları kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Kandıra 38.1 ortalamayla yaş ortalaması en yüksek ilçe olurken Dilovası 24.7’yle en genç ilçe oldu.   GİDEREK YAŞLANIYORUZ TÜİK’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Ortanca yaş, nüfusu oluşturan kişilerin yaşları küçükten büyüğe doğru sıralandığında ortada olan kişinin yaşıdır. Ortanca yaşın genç yaş grubunda olması, o ülkedeki çocuk ve genç nüfusunun fazla olduğunu göstermektedir. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Türkiye ortanca(medyan) yaşı 31,0 olarak tespit edilmiştir. ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, 2007 yılında 28,3 olan Türkiye ortanca yaşı, geçen 8 yıl sonunda 2,7 yaş artmış ve 31,0 olarak gerçekleşmiştir.   ORTALAMA 2.6 YAŞ ARTTI Sinop 39,3 ortanca yaşı ile en yaşlı nüfusa sahip il olup, Şanlıurfa 19,3 ortanca yaş ile en genç nüfusa sahip ildir. Kocaeli ilinin nüfusu, Türkiye nüfusuna göre daha yaşlıdır. 31 Aralık 2015 itibariyle Kocaeli ilinin ortanca yaşı 31,2 olup, Türkiye ortanca yaşından 0,2 yaş daha fazladır.   ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, Kocaeli ilinin 2007 yılında 28,6 olan ortanca yaşı, geçen 8 yıl sonunda Türkiye ile paralellik göstererek 2,6 yaş artmış ve 31,2 yaş olarak gerçekleşmiştir.”
TÜİK, Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’nden derlediği yaş istatistiklerini yayınladı. Buna göre Kandıra 38.1 ortalamayla yaş ortalaması en yüksek ilçe olurken Dilovası 24.7’yle en genç ilçe oldu

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) üzerinden yaş verilerini derleyen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sonuçları, ‘Türkiye nüfusu yaşlanmaktadır’ başlığıyla duyurdu. TÜİK’ten yapılan açıklamada kentimizin ortalama yaşının 31.2 olduğu belirtildi ve ilçelerin yaş ortalamaları kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Kandıra 38.1 ortalamayla yaş ortalaması en yüksek ilçe olurken Dilovası 24.7’yle en genç ilçe oldu.
 
GİDEREK YAŞLANIYORUZ

TÜİK’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Ortanca yaş, nüfusu oluşturan kişilerin yaşları küçükten büyüğe doğru sıralandığında ortada olan kişinin yaşıdır. Ortanca yaşın genç yaş grubunda olması, o ülkedeki çocuk ve genç nüfusunun fazla olduğunu göstermektedir. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Türkiye ortanca(medyan) yaşı 31,0 olarak tespit edilmiştir. ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, 2007 yılında 28,3 olan Türkiye ortanca yaşı, geçen 8 yıl sonunda 2,7 yaş artmış ve 31,0 olarak gerçekleşmiştir.
 
ORTALAMA 2.6 YAŞ ARTTI

Sinop 39,3 ortanca yaşı ile en yaşlı nüfusa sahip il olup, Şanlıurfa 19,3 ortanca yaş ile en genç nüfusa sahip ildir. Kocaeli ilinin nüfusu, Türkiye nüfusuna göre daha yaşlıdır. 31 Aralık 2015 itibariyle Kocaeli ilinin ortanca yaşı 31,2 olup, Türkiye ortanca yaşından 0,2 yaş daha fazladır.   ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, Kocaeli ilinin 2007 yılında 28,6 olan ortanca yaşı, geçen 8 yıl sonunda Türkiye ile paralellik göstererek 2,6 yaş artmış ve 31,2 yaş olarak gerçekleşmiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.