Kocaeli’nin marka değerleri KO-MEK’te hayat bulacak

Kocaeli 24.09.2018 - 09:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli’nin marka değerleri KO-MEK’te hayat bulacak

Kandıra Bezi, Hereke Halısı ve asırlık Kocaeli lezzetleri açılan kurslarla halka öğretilecek

Kocaeli’nin bin yıllık tarihi ve kültürel hazinesini Bilge Şehir Kocaeli gibi önemli bir çalışma ile koruma altına alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin değerlerini KO-MEK ile halka taşıyor. Kocaeli’nin kültür mozaikleri arasında yer alan asırlık lezzetleri, Kandıra Bezi ve Hereke Halısı gibi birçok değeri KO-MEK’te açılan branşlarla halka öğretilecek. Bu sayede bir yandan Bilge Şehrin unutulmaya yüz tutan değerleri yaşatılırken, diğer yandan kurslarda yetişen yeni girişimcilerle istihdama katkı sağlanacak.   PİŞMANİYE MODÜLÜ İLE YOLA ÇIKILDI KO-MEK “Bilge Şehir Kocaeli” çalışmalarını pişmaniye yapımı modülünün hazırlanması ve eğitimleriyle başladı. Yaklaşık beş asırdır bu topraklarda varlığını sürdüren pişmaniye tatlısının yaşatılması için KO-MEK’te “Pişmaniye Yapımı Kursu” açıldı. Çok sayıda vatandaşın başvurduğu kurs aynı zamanda KO-MEK’in istihdam seferberliği hamlesine önemli katkı sundu. Kursu başarıyla tamamlayanlar yıllardır eleman açığı yaşayan pişmaniye sektörüne adeta can verdi.   AÇILACAK KURSLAR KO-MEK, pişmaniye yapımı kursunun yanı sıra  yeni eğitim dönemi içinde Bilge Şehir Kocaeli’nin; Kandıra Bezi, Kocaeli’nin asırlık lezzetleri ve Hereke Halısı gibi diğer önemli kültür modülleri için kurslar açtı.   KANDIRA BEZİ KO-MEK’TE HAYAT BULACAK KO-MEK bu kapsamda, 2 bin yıllık geçmişe sahip Kandıra bezinin yaşatılması için kolları sıvadı. KO-MEK unutulmaya yüz tutan bu önemli değeri yaşatmak için yeni eğitim dönemi içinde “Kandıra Bezi Dokuma Branşı” açtı. Kurs, bu eğitim döneminde faaliyetlerine başlayacak.   KOCAELİ’NİN ASIRLIK LEZZETLERİ KO-MEK MUTFAĞINDA Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı geçen yıl gerçekleştirdiği bir çalışma ile tarihi 5.000 yıl öncesine dayanan Bilge Şehir Kocaeli’ne özgü lezzetleri bir kitapta toplamıştı. “Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri’’ kitabında Kocaeli yöresine özgü 148 adet yiyecek ve içeceğin tarifi, fotoğrafları ve bazılarının ilginç hikâyelerine yer verildi. KO-MEK bu eğitim dönemi içinde asırlık tarifleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı branşıyla halka öğretecek. Bu lezzetleri kursiyerlere anlatacak olan usta öğreticiler ise kısa bir süre önce Türkiye Genç Aşçı Milli Takım Direktörü Naif Bagi tarafından eğitime alındı. Usta öğreticiler Bagi gözetiminde tarifleri öğrenmeye ve uygulamaya başladı.   HEREKE HALISI HAK ETTİĞİ DEĞERİ KO-MEK’TE YAŞACAK Öte yandan tarihi zenginliklerimiz arasında yer alan ve imalatı unutulmaya yüz tutmuş Hereke Halısı için de KO-MEK’te kurs açılacak. Vatandaşlar dünyaca ünlü bu halının dokumasını açılan istihdam kursunda öğrenecek.   BU KURSLARI KAÇIRMAYIN Kocaeli’nin marka değerlerini yaşatmayı amaçlayan ve aynı zamanda istihdama katkı sunacak olan branşlar kursiyerlerini bekliyor. Kurslara başvurular ise devam ediyor. Vatandaşlar başvurularını www.komek.org adresi üzerinden yapabilecek.    
Kandıra Bezi, Hereke Halısı ve asırlık Kocaeli lezzetleri açılan kurslarla halka öğretilecek

Kocaeli’nin bin yıllık tarihi ve kültürel hazinesini Bilge Şehir Kocaeli gibi önemli bir çalışma ile koruma altına alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin değerlerini KO-MEK ile halka taşıyor. Kocaeli’nin kültür mozaikleri arasında yer alan asırlık lezzetleri, Kandıra Bezi ve Hereke Halısı gibi birçok değeri KO-MEK’te açılan branşlarla halka öğretilecek. Bu sayede bir yandan Bilge Şehrin unutulmaya yüz tutan değerleri yaşatılırken, diğer yandan kurslarda yetişen yeni girişimcilerle istihdama katkı sağlanacak.

 

PİŞMANİYE MODÜLÜ İLE YOLA ÇIKILDI

KO-MEK “Bilge Şehir Kocaeli” çalışmalarını pişmaniye yapımı modülünün hazırlanması ve eğitimleriyle başladı. Yaklaşık beş asırdır bu topraklarda varlığını sürdüren pişmaniye tatlısının yaşatılması için KO-MEK’te “Pişmaniye Yapımı Kursu” açıldı. Çok sayıda vatandaşın başvurduğu kurs aynı zamanda KO-MEK’in istihdam seferberliği hamlesine önemli katkı sundu. Kursu başarıyla tamamlayanlar yıllardır eleman açığı yaşayan pişmaniye sektörüne adeta can verdi.

 

AÇILACAK KURSLAR

KO-MEK, pişmaniye yapımı kursunun yanı sıra  yeni eğitim dönemi içinde Bilge Şehir Kocaeli’nin; Kandıra Bezi, Kocaeli’nin asırlık lezzetleri ve Hereke Halısı gibi diğer önemli kültür modülleri için kurslar açtı.

 

KANDIRA BEZİ KO-MEK’TE HAYAT BULACAK

KO-MEK bu kapsamda, 2 bin yıllık geçmişe sahip Kandıra bezinin yaşatılması için kolları sıvadı. KO-MEK unutulmaya yüz tutan bu önemli değeri yaşatmak için yeni eğitim dönemi içinde “Kandıra Bezi Dokuma Branşı” açtı. Kurs, bu eğitim döneminde faaliyetlerine başlayacak.

 

KOCAELİ’NİN ASIRLIK LEZZETLERİ KO-MEK MUTFAĞINDA

Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı geçen yıl gerçekleştirdiği bir çalışma ile tarihi 5.000 yıl öncesine dayanan Bilge Şehir Kocaeli’ne özgü lezzetleri bir kitapta toplamıştı. “Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri’’ kitabında Kocaeli yöresine özgü 148 adet yiyecek ve içeceğin tarifi, fotoğrafları ve bazılarının ilginç hikâyelerine yer verildi. KO-MEK bu eğitim dönemi içinde asırlık tarifleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı branşıyla halka öğretecek. Bu lezzetleri kursiyerlere anlatacak olan usta öğreticiler ise kısa bir süre önce Türkiye Genç Aşçı Milli Takım Direktörü Naif Bagi tarafından eğitime alındı. Usta öğreticiler Bagi gözetiminde tarifleri öğrenmeye ve uygulamaya başladı.

 

HEREKE HALISI HAK ETTİĞİ DEĞERİ KO-MEK’TE YAŞACAK

Öte yandan tarihi zenginliklerimiz arasında yer alan ve imalatı unutulmaya yüz tutmuş Hereke Halısı için de KO-MEK’te kurs açılacak. Vatandaşlar dünyaca ünlü bu halının dokumasını açılan istihdam kursunda öğrenecek.

 

BU KURSLARI KAÇIRMAYIN

Kocaeli’nin marka değerlerini yaşatmayı amaçlayan ve aynı zamanda istihdama katkı sunacak olan branşlar kursiyerlerini bekliyor. Kurslara başvurular ise devam ediyor. Vatandaşlar başvurularını www.komek.org adresi üzerinden yapabilecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.