19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

"Kocaeli'nin sorunlarını meclis kürsüsünden haykırmak istiyorum"

Kocaeli 24.03.2015 - 13:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

"Kocaeli'nin sorunlarını meclis kürsüsünden haykırmak istiyorum"

CHP Kocaeli Milletvekili Aday adayı Tahsin Tarhan, "Meclise gittiğimde vekilliğin tadını çıkaran değil, Kocaeli'nin, Türkiye'nin sorunlarını meclis kürsüsünden haykırmak istiyorum" diye konuştu.

Gebze'de basın toplantısı düzenleyen CHP Kocaeli Milletvekili Aday adayı Tahsin Tarhan'a CHP Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, CHP Darıca İlçe Başkanı Şinasi Serdar, CHP Dilovası İlçe Başkanı İrfan Ertürk, CHP Kocaeli İl Yöneticileri Musa Yılmaz ve Nuri Kaymak eşilk etti. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tarhan, ülkenin sor bir dönemden geçtiğini ifade etti. Hükümet ve AK Parti içindeki iç hesaplaşmalara dikkat çeken Tahsin Tarhan, "İşin içine çıkar girince neler olduğu açıkça görülmektedir. Biri paralelci diye suçlanıyor, diğer parsel parsel arsa satmakla suçlanıyor" diye konuştu.    CHP'nin iktidarı görünüyor diyen CHP Kocaeli Milletvekili Aday adayı Tahsin Tarhan, "Yola ilk çıktığımdan günden itibaren CHP'nin iktidarına ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan olacağına inancım tamdır. Bu bölgede yetişen biri olarak Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın sorunlarını biliyorum. Büyükşehir adayı iken Kocaeli’ni tanıma fırsatı buldum. Kocaeli İstanbul’un çöplüğü haline gelmiş. Kocaeli’ni bir marka kent yapacağız. En büyük sorunumuz çevre ve ulaşım sorunu" dedi.   Sanayi kenti olan Gebze ve Kocaeli'de işsizliğin durumunu ortaya koyan Tarhan, "Ülkemizde en fazla sanayisi olan ilçe Gebze. 9 tane OSB var. Ancak altyapısı yok. Sanayilere ulaşmakta zorlanıyoruz. Gelire en büyük katkısı olan ilin ve ilçeyiz ancak yoksulluğun ülke ortalamasının üstündeyiz. Yoksulluk ve işsizliğin olmasının sebebi yönetim biçimdir. Bu kentte kazanan bu kentte yatırım yapanlar bun kentin sorunlarına ortak değiller. Mahallelerde sorunları bilmiyor. Acilen bu kentin yönetim anlayışı değişmeli. Toplumun içinden çıkan insanlar meclise gittiği zaman bu kentin sorunlarını anlatmalı. En az kamu yatırımı alan iller arasında Kocaeli var."   Ülke sorunlarına da değinen CHP Kocaeli Milletvekili Aday adayı Tahsin Tarhan, "Cumhuriyet tarihinde görülmemiş borçlanma var, ama yinede herşey güllük gülistanlık gibi gösteriliyor. Sokağa çıkın borcu olmayan vatandaşımız yok. Herkes borç batağında" ifadesini kullandı. Tarhan, "Dilovası, Kandarı ve Kartepe’yi rantçılara teslim edersek Körfezi kaybedeceğiz. Mevcut sanayiyi koruyarak yeni sanayiye izin vermeden Kocaeli’ni pırıl pırıl hale getirmeliyiz. Tarihi yapılara neden sahip çıkmıyorsunuz?    Fatih Otağını da ranta kurban etmeye çalışıyorlar. Limana açmaya çalışıyorlar. Sistem rantın üzerine kurulmuş. Üretim durma noktasında. İçinizden çıkmış biri olarak. Yoksul mahallelerinden tutun sanayiye kadar tüm sorunlarını biliyorum. Vekilliğin tadını çıkaran değil. Kocaeli’nin ve ülkenin sorunlarını meclisten haykıran bir vekil olmak istiyorum. Bu bölgenin sorunlarını çözmek istiyorum” diye konuştu.       
CHP Kocaeli Milletvekili Aday adayı Tahsin Tarhan, "Meclise gittiğimde vekilliğin tadını çıkaran değil, Kocaeli'nin, Türkiye'nin sorunlarını meclis kürsüsünden haykırmak istiyorum" diye konuştu.
Gebze'de basın toplantısı düzenleyen CHP Kocaeli Milletvekili Aday adayı Tahsin Tarhan'a CHP Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, CHP Darıca İlçe Başkanı Şinasi Serdar, CHP Dilovası İlçe Başkanı İrfan Ertürk, CHP Kocaeli İl Yöneticileri Musa Yılmaz ve Nuri Kaymak eşilk etti. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tarhan, ülkenin sor bir dönemden geçtiğini ifade etti. Hükümet ve AK Parti içindeki iç hesaplaşmalara dikkat çeken Tahsin Tarhan, "İşin içine çıkar girince neler olduğu açıkça görülmektedir. Biri paralelci diye suçlanıyor, diğer parsel parsel arsa satmakla suçlanıyor" diye konuştu. 
 
CHP'nin iktidarı görünüyor diyen CHP Kocaeli Milletvekili Aday adayı Tahsin Tarhan, "Yola ilk çıktığımdan günden itibaren CHP'nin iktidarına ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan olacağına inancım tamdır. Bu bölgede yetişen biri olarak Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın sorunlarını biliyorum. Büyükşehir adayı iken Kocaeli’ni tanıma fırsatı buldum. Kocaeli İstanbul’un çöplüğü haline gelmiş. Kocaeli’ni bir marka kent yapacağız. En büyük sorunumuz çevre ve ulaşım sorunu" dedi.
 
Sanayi kenti olan Gebze ve Kocaeli'de işsizliğin durumunu ortaya koyan Tarhan, "Ülkemizde en fazla sanayisi olan ilçe Gebze. 9 tane OSB var. Ancak altyapısı yok. Sanayilere ulaşmakta zorlanıyoruz. Gelire en büyük katkısı olan ilin ve ilçeyiz ancak yoksulluğun ülke ortalamasının üstündeyiz. Yoksulluk ve işsizliğin olmasının sebebi yönetim biçimdir. Bu kentte kazanan bu kentte yatırım yapanlar bun kentin sorunlarına ortak değiller. Mahallelerde sorunları bilmiyor. Acilen bu kentin yönetim anlayışı değişmeli. Toplumun içinden çıkan insanlar meclise gittiği zaman bu kentin sorunlarını anlatmalı. En az kamu yatırımı alan iller arasında Kocaeli var."
 
Ülke sorunlarına da değinen CHP Kocaeli Milletvekili Aday adayı Tahsin Tarhan, "Cumhuriyet tarihinde görülmemiş borçlanma var, ama yinede herşey güllük gülistanlık gibi gösteriliyor. Sokağa çıkın borcu olmayan vatandaşımız yok. Herkes borç batağında" ifadesini kullandı. Tarhan, "Dilovası, Kandarı ve Kartepe’yi rantçılara teslim edersek Körfezi kaybedeceğiz. Mevcut sanayiyi koruyarak yeni sanayiye izin vermeden Kocaeli’ni pırıl pırıl hale getirmeliyiz. Tarihi yapılara neden sahip çıkmıyorsunuz? 
 
Fatih Otağını da ranta kurban etmeye çalışıyorlar. Limana açmaya çalışıyorlar. Sistem rantın üzerine kurulmuş. Üretim durma noktasında. İçinizden çıkmış biri olarak. Yoksul mahallelerinden tutun sanayiye kadar tüm sorunlarını biliyorum. Vekilliğin tadını çıkaran değil. Kocaeli’nin ve ülkenin sorunlarını meclisten haykıran bir vekil olmak istiyorum. Bu bölgenin sorunlarını çözmek istiyorum” diye konuştu. 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.