19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli’nin zam şampiyonu o oldu!

Kocaeli 04.01.2017 - 11:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli’nin zam şampiyonu o oldu!

Yumurta TUİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Kocaeli’de aralık ayının zam şampiyonu yumurta oldu. Yumurtanı fiyat yüzde 52 arattı     Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Tüketici Fiyatları Endeksi ve Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi 2016 Aralık ayı bilgilerini açıkladı. TUİK’ten yapılan açıklamaya göre, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Aralık ayında, Kocaeli’de yüzde 1,49 oranında arttı. Bu artış Türkiye geneli ortalamasın altında çıktı. Ülke ortalaması ise 1,64 oranında oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre (Son 1 yıllık) ise Bölgemizdeki fiyat artışı % 7,83 oranı ile Türkiye ortalamasının 0,7 puan altında gerçekleşti. Kocaeli’de aralık ayında fiyat en çok artan ürün yumurta oldu. Yumurtanın fiyatı yüzde 52,47 onarında arttı. Yumurtanın yanı sıra patlıcanda yüzde 42, kabakta yüzde 25, sabunda yüzde 17 ve balıkta yüzde 12 artış yaşandı. Fiyatı en çok düşen ürün ise yüzde 13 ile maden suyu oldu.

Yumurta TUİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Kocaeli’de aralık ayının zam şampiyonu yumurta oldu. Yumurtanı fiyat yüzde 52 arattı

 

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Tüketici Fiyatları Endeksi ve Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi 2016 Aralık ayı bilgilerini açıkladı. TUİK’ten yapılan açıklamaya göre, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Aralık ayında, Kocaeli’de yüzde 1,49 oranında arttı. Bu artış Türkiye geneli ortalamasın altında çıktı. Ülke ortalaması ise 1,64 oranında oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre (Son 1 yıllık) ise Bölgemizdeki fiyat artışı % 7,83 oranı ile Türkiye ortalamasının 0,7 puan altında gerçekleşti. Kocaeli’de aralık ayında fiyat en çok artan ürün yumurta oldu. Yumurtanın fiyatı yüzde 52,47 onarında arttı.

Yumurtanın yanı sıra patlıcanda yüzde 42, kabakta yüzde 25, sabunda yüzde 17 ve balıkta yüzde 12 artış yaşandı. Fiyatı en çok düşen ürün ise yüzde 13 ile maden suyu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.