19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KOCAELİ SANAYİ’NİN MERKEZİ’DİR

Kocaeli 31.03.2017 - 12:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KOCAELİ SANAYİ’NİN MERKEZİ’DİR

Kocaeli’nin bakanlıkları için son derece önemli bir şehir olduğunu ifade eden bakan Özlü, “Kocaeli, Türkiye’nin ekonomisinin yükünü çeken şehirlerin başında geliyor. Sanayinin lokomotifi sanayi, sanayinin de merkezi Kocaeli’dir.

  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dizi temaslarda bulunmak için bugün Gebze’ye geldi. Gebze’de organize sanayi bölgesi (OSB) başkanları ile bir araya gelen toplantıya bakan Özlü’nün yanı sıra; vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile ilimizde bulunan 10 OSB Başkanı ve çok sayıda işadamı katıldı. KOCAELİ TÜRKİYE’NİN EKONOMİ YÜKÜNÜ ÇEKİYOR Kocaeli’nin bakanlıkları için son derece önemli bir şehir olduğunu ifade eden bakan Özlü, “Kocaeli, Türkiye’nin ekonomisinin yükünü çeken şehirlerin başında geliyor. Sanayinin lokomotifi sanayi, sanayinin de merkezi Kocaeli’dir. Büyüme verileri açıklandı. Türkiye geçen sene son çeyrekte yüzde 3,5, tamamında yüzde 2.9 olarak büyüme kaydetti. Geçen yıl talihsiz olaylar yaşadık. Beklentinin biraz altında büyüdük. Türkiye’nin maruz kaldığın hadislere başka ülke maruz kalsa bırakın büyümeyi küçülürüz. Ekonominin iyi sinyaller verdiğini geçen sene gördük. HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ Haziran ayına kadar 4.5 büyüyor, temmuz ayında ise küçülüyoruz. Son çeyrekte ise yine toparlıyoruz. Bu büyüme rakamları ülkemiz için yeterli değil. Yaşanan hadiselere bakarsak muazzam bir büyüme oldu. Bu rakamlara bakınca 2017 yılının çok güzel geçeceğini gösteriyor. Ekonomi güven arttı. 16 Nisan’da çıkacak evet kararı tüm kılcal damarlarımıza kadar hissedecekler. Bizim insanımızı, şehirlerimize yönelik değerlerimiz var. Türkiye’nin küresel çapta ekonomik ve siyasi güce dönüşmesinin hayalini kuruyoruz. Bu hayallerimize başaracağız. REFERANDUM DA EVET ÇIKACAĞINA İNANIYORUM Hayallerimizin gerçekleşememesinin önünde tek engel iyi bir pratik olmaya bir sistem. Yasama, yargı ve yürütmeye daha iyi ve evrensel standartlara çıkarmalıyız. Ülke olarak geçmişte çok zaman kaybettik. Referandumda oylayacağımız sistem bu zaman kaybını bitiriyor. Mevcut sistemde bir seçim olsa hükümet kurulup kurulmayacağı belli değil. Mevcut sistem baba ile oğlu birbirine düşürecek bir sistem. Bunun geçmişte çok örnekleri var.  Yeni sistem istikrar ve güven getirecek. Bu 18 maddenin her biri ülkenin geleceğine olumlu bir şekilde etki edecek. Referandumdan evet sonucunun çıkacağına inanıyorum.”    
Kocaeli’nin bakanlıkları için son derece önemli bir şehir olduğunu ifade eden bakan Özlü, “Kocaeli, Türkiye’nin ekonomisinin yükünü çeken şehirlerin başında geliyor. Sanayinin lokomotifi sanayi, sanayinin de merkezi Kocaeli’dir.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dizi temaslarda bulunmak için bugün Gebze’ye geldi. Gebze’de organize sanayi bölgesi (OSB) başkanları ile bir araya gelen toplantıya bakan Özlü’nün yanı sıra; vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile ilimizde bulunan 10 OSB Başkanı ve çok sayıda işadamı katıldı.

KOCAELİ TÜRKİYE’NİN EKONOMİ YÜKÜNÜ ÇEKİYOR

Kocaeli’nin bakanlıkları için son derece önemli bir şehir olduğunu ifade eden bakan Özlü, “Kocaeli, Türkiye’nin ekonomisinin yükünü çeken şehirlerin başında geliyor. Sanayinin lokomotifi sanayi, sanayinin de merkezi Kocaeli’dir. Büyüme verileri açıklandı. Türkiye geçen sene son çeyrekte yüzde 3,5, tamamında yüzde 2.9 olarak büyüme kaydetti. Geçen yıl talihsiz olaylar yaşadık. Beklentinin biraz altında büyüdük. Türkiye’nin maruz kaldığın hadislere başka ülke maruz kalsa bırakın büyümeyi küçülürüz. Ekonominin iyi sinyaller verdiğini geçen sene gördük.

HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Haziran ayına kadar 4.5 büyüyor, temmuz ayında ise küçülüyoruz. Son çeyrekte ise yine toparlıyoruz. Bu büyüme rakamları ülkemiz için yeterli değil. Yaşanan hadiselere bakarsak muazzam bir büyüme oldu. Bu rakamlara bakınca 2017 yılının çok güzel geçeceğini gösteriyor. Ekonomi güven arttı. 16 Nisan’da çıkacak evet kararı tüm kılcal damarlarımıza kadar hissedecekler. Bizim insanımızı, şehirlerimize yönelik değerlerimiz var. Türkiye’nin küresel çapta ekonomik ve siyasi güce dönüşmesinin hayalini kuruyoruz. Bu hayallerimize başaracağız.

REFERANDUM DA EVET ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

Hayallerimizin gerçekleşememesinin önünde tek engel iyi bir pratik olmaya bir sistem. Yasama, yargı ve yürütmeye daha iyi ve evrensel standartlara çıkarmalıyız. Ülke olarak geçmişte çok zaman kaybettik. Referandumda oylayacağımız sistem bu zaman kaybını bitiriyor. Mevcut sistemde bir seçim olsa hükümet kurulup kurulmayacağı belli değil. Mevcut sistem baba ile oğlu birbirine düşürecek bir sistem. Bunun geçmişte çok örnekleri var.  Yeni sistem istikrar ve güven getirecek. Bu 18 maddenin her biri ülkenin geleceğine olumlu bir şekilde etki edecek. Referandumdan evet sonucunun çıkacağına inanıyorum.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.