19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli SGK'da 1 milyonluk vurgun

Kocaeli 14.01.2016 - 12:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli SGK'da 1 milyonluk vurgun

Kocaeli’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sahte mama reçetesi ve raporlarla 1 milyon TL’nin üzerinde zarara uğratılması üzerine 4’ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri SGK’nın zarara uğratıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık suçlarına yönelik yapılan çalışmalarda Körfez ilçesinde faaliyet gösteren İ.E.’ye baskın düzenlendi. İ.E.’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na fatura ettiği el yapımı karışımlı ilaç reçetesinin ortalamasının Türkiye ve Kocaeli ortalamasının çok üzerinde olması üzerine soruşturma başlatıldı. Bir kısım sahte mama ilaç kullanımı raporlarına bağlı çok sayıda tıbbi mama reçetesi düzenlenerek SGK’ya fatura edildiği tespit edildi. ZARAR TÜRKİYE REKORU KIRDI Genişletilen soruşturma kapsamında sahte ve usulsüz olarak düzenlenen ilaç kullanımı ve hasta katılım payından muaf ilaç raporlarına bağlı olarak tıbbi mama reçetesi ve hastaların bilgisi dışında el yapımı karışımlı (majistral) ilaç reçetesi düzenlenerek SGK’nın toplam 1 milyon 75 bin 660 TL 29 kuruş zarara uğratıldığı tespit edildi. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine 4’ü kamu görevlisi olmak üzere B.B., D.G, R.T, H.Y, H.U, M.G yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların “görevi kötüye kullanmak” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.   KAYNAK:MANŞET KOCAELİ
Kocaeli’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sahte mama reçetesi ve raporlarla 1 milyon TL’nin üzerinde zarara uğratılması üzerine 4’ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri SGK’nın zarara uğratıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık suçlarına yönelik yapılan çalışmalarda Körfez ilçesinde faaliyet gösteren İ.E.’ye baskın düzenlendi. İ.E.’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na fatura ettiği el yapımı karışımlı ilaç reçetesinin ortalamasının Türkiye ve Kocaeli ortalamasının çok üzerinde olması üzerine soruşturma başlatıldı. Bir kısım sahte mama ilaç kullanımı raporlarına bağlı çok sayıda tıbbi mama reçetesi düzenlenerek SGK’ya fatura edildiği tespit edildi.


ZARAR TÜRKİYE REKORU KIRDI
Genişletilen soruşturma kapsamında sahte ve usulsüz olarak düzenlenen ilaç kullanımı ve hasta katılım payından muaf ilaç raporlarına bağlı olarak tıbbi mama reçetesi ve hastaların bilgisi dışında el yapımı karışımlı (majistral) ilaç reçetesi düzenlenerek SGK’nın toplam 1 milyon 75 bin 660 TL 29 kuruş zarara uğratıldığı tespit edildi.
Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine 4’ü kamu görevlisi olmak üzere B.B., D.G, R.T, H.Y, H.U, M.G yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların “görevi kötüye kullanmak” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

KAYNAK:MANŞET KOCAELİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.