Kocaeli Suriyelileri alıyor

Kocaeli 07.06.2019 - 17:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli Suriyelileri alıyor

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 16 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla Türkiye’deki biyometrik verileriyle kayıt altına alınan geçici koruma altındaki Suriyeli sayısını açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye’deki kayıtlı Suriyeli sayısı bir önceki aya göre bin 122 kişi artarak toplam 3 milyon 606 bin 737 kişi oldu. Kocaeli’de ise Suriyeli sayısı bir önceki aya göre düşüş gösterdi. Kentimizde yaşayan Suriyeli sayısı 56 bin 684 olarak açıklandı. Bu rakam bir önceki ay 56 bin 786 idi. Halen sadece Adana, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Mardin, Tekirdağ, Şanlıurfa ve Kilis illerine yeni Suriyeli kaydı alınıyor. Bu şehirler dışında kalan yerlerde ise ciddi sağlık sorunları, evlenme ve yeni doğumlarda kayıt alınabiliyor. SURİYELİLER OLUMSUZ ETKİLİYOR İddialara göre yeni kayıt alınan iller Göç İdaresi tarafından periyodik olarak değiştiriliyor. Bu dönemin talihsiz illerinden biri ise kentimiz Kocaeli. Bilindiği üzere Suriyeliler İzmit merkezde yoğunlaşmış durumda. Gebze bölgedinde çok sayıda Arapça tabela görmek, adım başı bir Suriyeli'ye rastlamak mümkün. Maalesef Suriyeliler için herhangi bir istihdam politikası yok. Bu durum her bir mültecinin sigortasız ucuz iş gücü olmasına yol açıyor. Suriyeliler nedeniyle yerel halk iş bulmakta, çalışmakta zorlanıyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 16 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla Türkiye’deki biyometrik verileriyle kayıt altına alınan geçici koruma altındaki Suriyeli sayısını açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye’deki kayıtlı Suriyeli sayısı bir önceki aya göre bin 122 kişi artarak toplam 3 milyon 606 bin 737 kişi oldu. Kocaeli’de ise Suriyeli sayısı bir önceki aya göre düşüş gösterdi. Kentimizde yaşayan Suriyeli sayısı 56 bin 684 olarak açıklandı. Bu rakam bir önceki ay 56 bin 786 idi. Halen sadece Adana, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Mardin, Tekirdağ, Şanlıurfa ve Kilis illerine yeni Suriyeli kaydı alınıyor. Bu şehirler dışında kalan yerlerde ise ciddi sağlık sorunları, evlenme ve yeni doğumlarda kayıt alınabiliyor.

SURİYELİLER OLUMSUZ ETKİLİYOR

İddialara göre yeni kayıt alınan iller Göç İdaresi tarafından periyodik olarak değiştiriliyor. Bu dönemin talihsiz illerinden biri ise kentimiz Kocaeli. Bilindiği üzere Suriyeliler İzmit merkezde yoğunlaşmış durumda. Gebze bölgedinde çok sayıda Arapça tabela görmek, adım başı bir Suriyeli'ye rastlamak mümkün. Maalesef Suriyeliler için herhangi bir istihdam politikası yok. Bu durum her bir mültecinin sigortasız ucuz iş gücü olmasına yol açıyor. Suriyeliler nedeniyle yerel halk iş bulmakta, çalışmakta zorlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.