“Kocaeli üçüncü zirveyi yaşıyor”

Gündem 26.11.2020 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Kocaeli üçüncü zirveyi yaşıyor”

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kocaeli üçüncü zirveyi yaşıyor” dedi. Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı. Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Birçok ülkenin aksine Türkiye sağlık sistemi, pandemiyi sürpriz olarak karşılamadı. Türkiye, yaygın filyasyon yapılması, vakaların hızlı tespiti, ülke genelinde standart tedavi protokollerinin uygulanması, erken tedaviye başlanması, evde izole edilen hastalara ilaç temini ve tüm bu hizmetlerin ücretsiz gerçekleştirilmesi yönünden dünyada fark yaratan bir ülke oldu. Hasta olsun olmasın, testi pozitif olanlar ve bunların temaslılarını HES kodu üzerinden sorgulamak mümkündür. (Kovid-19 testi) Önümüzdeki günlerde kapasitemizi 200 binli rakamların üzerine çıkaracağız. Test kapasitemizin geldiği nokta ve test politikamızın revizyonu, Bilim Kurulu’nda gündem oldu. Artık açık test politikasına geçtiğimiz kabul edilebilir. KOCAELİ ÜÇÜNCÜ ZİRVEYİ YAŞIYOR Ülkemizin batı yakasında hızlı artışlar oldu. İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyorlar. Tedbirlere tavizsiz uyarsak artışı durdurmamız mümkündür. Yeterince etkili olmazsa, daha ağır kısıtlamaların yapılması kaçınılmaz olacaktır. Hasta sayıları, ölüm sayıları üzerinden tartışmalarla, toplumda güven sarsıcı polemiklerle harcayacak vaktimizin olmadığını düşünüyorum. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Kocaeli, Gaziantep’te hasta yoğunluğunu yönetebilmek için bütün sağlık kuruluşlarımız büyük çaba harcıyor. Hiç kimse kendini mücadele sorumluluğu taşımaktan uzak görmesin, ‘hasta olursam sağlık çalışanlarımız nasılsa tedavimi yapar’ kolaycılığına düşmesin, bu bir hak ihlalidir.” KOCAELİ’DE SERVİS DOLULUK ORANI YÜZDE 69 Bakan Koca’nın açıklamaların göre Kocaeli’de servis doluluk oranı yüzde 69,5; yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76,9 solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 40,6 oldu. Bakan Koca, son 5 günde ise Kocaeli'de vaka ve hasta sayısının düşmeye başladığını ifade etti.  

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kocaeli üçüncü zirveyi yaşıyor” dedi.

Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı. Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Birçok ülkenin aksine Türkiye sağlık sistemi, pandemiyi sürpriz olarak karşılamadı. Türkiye, yaygın filyasyon yapılması, vakaların hızlı tespiti, ülke genelinde standart tedavi protokollerinin uygulanması, erken tedaviye başlanması, evde izole edilen hastalara ilaç temini ve tüm bu hizmetlerin ücretsiz gerçekleştirilmesi yönünden dünyada fark yaratan bir ülke oldu. Hasta olsun olmasın, testi pozitif olanlar ve bunların temaslılarını HES kodu üzerinden sorgulamak mümkündür. (Kovid-19 testi) Önümüzdeki günlerde kapasitemizi 200 binli rakamların üzerine çıkaracağız. Test kapasitemizin geldiği nokta ve test politikamızın revizyonu, Bilim Kurulu’nda gündem oldu. Artık açık test politikasına geçtiğimiz kabul edilebilir.

KOCAELİ ÜÇÜNCÜ ZİRVEYİ YAŞIYOR

Ülkemizin batı yakasında hızlı artışlar oldu. İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyorlar. Tedbirlere tavizsiz uyarsak artışı durdurmamız mümkündür. Yeterince etkili olmazsa, daha ağır kısıtlamaların yapılması kaçınılmaz olacaktır. Hasta sayıları, ölüm sayıları üzerinden tartışmalarla, toplumda güven sarsıcı polemiklerle harcayacak vaktimizin olmadığını düşünüyorum. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Kocaeli, Gaziantep’te hasta yoğunluğunu yönetebilmek için bütün sağlık kuruluşlarımız büyük çaba harcıyor. Hiç kimse kendini mücadele sorumluluğu taşımaktan uzak görmesin, ‘hasta olursam sağlık çalışanlarımız nasılsa tedavimi yapar’ kolaycılığına düşmesin, bu bir hak ihlalidir.”

KOCAELİ’DE SERVİS DOLULUK ORANI YÜZDE 69

Bakan Koca’nın açıklamaların göre Kocaeli’de servis doluluk oranı yüzde 69,5; yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76,9 solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 40,6 oldu. Bakan Koca, son 5 günde ise Kocaeli'de vaka ve hasta sayısının düşmeye başladığını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.