Kocaeli ve Gebze Adliyesi’ne Arabuluculuk büroları kurulacak

Gebze 08.04.2016 - 12:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli ve Gebze Adliyesi’ne Arabuluculuk büroları kurulacak

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, yaptığı basın açıklamasında yakın zaman da Kocaeli ve Gebze Adliye’sine arabuluculuk büroları kurulacağını söyledi

BAKANLIK'TAN GELDİ Kocaeli Adliyesi’ne bugün açılan Medya İletişim Bürosu ardından Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar’ın katılımıyla Adliye Yemekhanesinde bir basın açıklaması düzenlendi. Öztatar, basın açıklamasında Arabuluculuk Hizmet Büroları ve görevlerini anlattı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ile Baro Başkanı Sertif Gökçe’de basın açıklamasında yer aldı. 2 YILDIR UYGULANIYOR Sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek, müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getiren, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştiren, uzmanlık eğitimi almış olan tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişinin katılımıyla ve isteğe bağlı yürütülen bir uyuşmazlık çözüm yönetimi olan arabuluculuk sistemi ülkemizde 2 yıldır uygulanmakta. En önemli kısmı adaletten hızlı erişim olması. 2 BİN 500 DAVA ÇÖZÜLDÜ Arabuluculukla çözülen alacak-verecek, kiracı-kiralayan, işçi-işveren arasında ki uyuşmazlıkların ele alındığı davaların çözüldüğü,  200 ile 400 gün arasında süren uyuşmazlık davaların sonuçlandırıldığı bir hizmet bürosudur.  Bugüne kadar 2 bin 500 uyuşmazlık, arabuluculuk davası ile çözüldü ve bunlarda yüzde 96 oranında başarı elde edildi.  Bunların çoğuz bir gün ve bir günden az bir zamanda çözüldü.  Yakın zamanda Kocaeli ve Gebze Adliyesi’nde arabuluculuk büroları kurulacağını söyleyen Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, “Vatandaşımız artık ben arabuluculuğu nereden bulacağım demeyecek. Adliyeye girdiğinde hemen bulacak” şeklinde konuştu. SİSTEME BİRAZ GEÇ GEÇTİK Arabuluculuk büroları hakkında bilgi veren Öztatar, “Adliye’deki personel arkadaşlar burada görev yapacak. Kocaeli’de şu an  70 arabulucu var. Fiilen faaliyete başlamış durumdalar. Çözülen uyuşmazlıklar da var. 4 yıldır devam eden bir işçi davası 3 saatte çözümlendi. İşçi hafta sonunda alacağına kavuştu. Çok güzel örneklerimiz var. Arabuluculuk toplumsal barışa da fayda sağlıyor. Komşular ve akrabalar arasında ki sorunu yok ediyor. Yargı iş gücünü azaltırken, Kocaeli halkına da bir fırsattır. Zorunlu arabuluculuk sistemi geldiğinde 400 bine yakın dosya çözüme kavuşacak. Dünyada 160 ülkede var.  161’inci ülke olarak bu sisteme biraz geç geçtik” dedi. 
Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, yaptığı basın açıklamasında yakın zaman da Kocaeli ve Gebze Adliye’sine arabuluculuk büroları kurulacağını söyledi

BAKANLIK'TAN GELDİ
Kocaeli Adliyesi’ne bugün açılan Medya İletişim Bürosu ardından Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar’ın katılımıyla Adliye Yemekhanesinde bir basın açıklaması düzenlendi. Öztatar, basın açıklamasında Arabuluculuk Hizmet Büroları ve görevlerini anlattı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ile Baro Başkanı Sertif Gökçe’de basın açıklamasında yer aldı.


2 YILDIR UYGULANIYOR
Sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek, müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getiren, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştiren, uzmanlık eğitimi almış olan tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişinin katılımıyla ve isteğe bağlı yürütülen bir uyuşmazlık çözüm yönetimi olan arabuluculuk sistemi ülkemizde 2 yıldır uygulanmakta. En önemli kısmı adaletten hızlı erişim olması.


2 BİN 500 DAVA ÇÖZÜLDÜ
Arabuluculukla çözülen alacak-verecek, kiracı-kiralayan, işçi-işveren arasında ki uyuşmazlıkların ele alındığı davaların çözüldüğü,  200 ile 400 gün arasında süren uyuşmazlık davaların sonuçlandırıldığı bir hizmet bürosudur.  Bugüne kadar 2 bin 500 uyuşmazlık, arabuluculuk davası ile çözüldü ve bunlarda yüzde 96 oranında başarı elde edildi.  Bunların çoğuz bir gün ve bir günden az bir zamanda çözüldü.  Yakın zamanda Kocaeli ve Gebze Adliyesi’nde arabuluculuk büroları kurulacağını söyleyen Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, “Vatandaşımız artık ben arabuluculuğu nereden bulacağım demeyecek. Adliyeye girdiğinde hemen bulacak” şeklinde konuştu.


SİSTEME BİRAZ GEÇ GEÇTİK
Arabuluculuk büroları hakkında bilgi veren Öztatar, “Adliye’deki personel arkadaşlar burada görev yapacak. Kocaeli’de şu an  70 arabulucu var. Fiilen faaliyete başlamış durumdalar. Çözülen uyuşmazlıklar da var. 4 yıldır devam eden bir işçi davası 3 saatte çözümlendi. İşçi hafta sonunda alacağına kavuştu. Çok güzel örneklerimiz var. Arabuluculuk toplumsal barışa da fayda sağlıyor. Komşular ve akrabalar arasında ki sorunu yok ediyor. Yargı iş gücünü azaltırken, Kocaeli halkına da bir fırsattır. Zorunlu arabuluculuk sistemi geldiğinde 400 bine yakın dosya çözüme kavuşacak. Dünyada 160 ülkede var.  161’inci ülke olarak bu sisteme biraz geç geçtik” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.