KOMEK'ten görme engellilere özel kurs!

Kocaeli 10.07.2019 - 11:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

KOMEK'ten görme engellilere özel kurs!

Kursa, görme engeli olmayan duyarlı vatandaşlar da katılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, eğitimleriyle engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor. İşaret Dili Eğitimi ile Türkiye’deki sayılı eğitim merkezleri arasında yer alan KO-MEK, şimdi de bünyesinde görme engelli vatandaşların okuma yazması için kullanılan Braille Alfabesi kursu açtı. Kursa, görme engeli olmayan duyarlı vatandaşlar da katılıyor. LEYLA ATAKAN KURS MERKEZİ’NDE Braille Alfabesi kursu Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 13.00-16.00 arasında İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde veriliyor. 142 saatlik eğitimin ardından kursiyerler, gördükleri eğitimden sınava girecek. Başarılı olan kursiyerler KO-MEK Sertifikası almaya hak kazanacak. KO-MEK ENGELLERİ KALDIRIR Fransız Louis Braille tarafından 1821 yılında geliştirilen Braille Alfabesi görme engelli kişilerin okuyup yazması anlamında büyük önem taşıyor. Braille bilen bir görme engelli vatandaş günlük yaşamında önemli bir kazanım elde etmiş oluyor. Eğitimleriyle engelleri ortadan kaldıran KO-MEK ise bu alanda üzerine düşen görevi yerine getirerek bünyesinde Braille Alfabesi kursu açmanın mutluluğunu yaşıyor. DUYARLI VATANDAŞLARIN İLGİSİ Öte yandan KO-MEK tarafından açılan Braille Alfabesi kursuna duyarlı vatandaşlar ilgi gösteriyor. Kursa katılan vatandaşlar görme engelli insanlara faydalı olmak için bu kursa katıldıklarını anlatırken, KO-MEK’in bu önemli hizmeti için teşekkür etti. NELER ÖĞRETİLİYOR? Kurs süresince Braille Alfabesinde Kullanılan araç ve gereçleri Tanıma, Braille Alfabesinde okumak ve yazmak, Braille Alfabesinde matematiksel işlemleri yapmak konularında eğitim veriliyor. Kursiyerler eğitimin sonunda Braille Alfabesini aktif bir şekilde okuyabilme, yazabilme ve matematiksel işlemleri yapabilme bilgi ve becerisine sahip olacak
Kursa, görme engeli olmayan duyarlı vatandaşlar da katılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, eğitimleriyle engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor. İşaret Dili Eğitimi ile Türkiye’deki sayılı eğitim merkezleri arasında yer alan KO-MEK, şimdi de bünyesinde görme engelli vatandaşların okuma yazması için kullanılan Braille Alfabesi kursu açtı. Kursa, görme engeli olmayan duyarlı vatandaşlar da katılıyor.

LEYLA ATAKAN KURS MERKEZİ’NDE

Braille Alfabesi kursu Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 13.00-16.00 arasında İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde veriliyor. 142 saatlik eğitimin ardından kursiyerler, gördükleri eğitimden sınava girecek. Başarılı olan kursiyerler KO-MEK Sertifikası almaya hak kazanacak.

KO-MEK ENGELLERİ KALDIRIR

Fransız Louis Braille tarafından 1821 yılında geliştirilen Braille Alfabesi görme engelli kişilerin okuyup yazması anlamında büyük önem taşıyor. Braille bilen bir görme engelli vatandaş günlük yaşamında önemli bir kazanım elde etmiş oluyor. Eğitimleriyle engelleri ortadan kaldıran KO-MEK ise bu alanda üzerine düşen görevi yerine getirerek bünyesinde Braille Alfabesi kursu açmanın mutluluğunu yaşıyor.

DUYARLI VATANDAŞLARIN İLGİSİ

Öte yandan KO-MEK tarafından açılan Braille Alfabesi kursuna duyarlı vatandaşlar ilgi gösteriyor. Kursa katılan vatandaşlar görme engelli insanlara faydalı olmak için bu kursa katıldıklarını anlatırken, KO-MEK’in bu önemli hizmeti için teşekkür etti.

NELER ÖĞRETİLİYOR?

Kurs süresince Braille Alfabesinde Kullanılan araç ve gereçleri Tanıma, Braille Alfabesinde okumak ve yazmak, Braille Alfabesinde matematiksel işlemleri yapmak konularında eğitim veriliyor. Kursiyerler eğitimin sonunda Braille Alfabesini aktif bir şekilde okuyabilme, yazabilme ve matematiksel işlemleri yapabilme bilgi ve becerisine sahip olacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.