KONAK HASTANESİ'NDEN DAVET VAR!

Gebze 14.06.2017 - 11:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KONAK HASTANESİ'NDEN DAVET VAR!

Konak Hastanesi Gebze, Dünya Kan Bağışı gününde tüm vatandaşları kan vermeye davet ediyor. Tüm Dünya’da her yıl binlerce insanın kaza ya da hastalık sonucu kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yıllık kan bağışı nüfusun yüzde 1’i seviyesinde. Konak Hastanesi Dünya Kan Bağışı Gününde tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyor. Konak Hastanesi Gebze, Dünya Kan Bağışı Günü’nde tüm vatandaşları duyarlı olmaya ve Kızılay kan merkezlerine giderek kan bağışında bulunmaları için davet ediyor. Konak Hastanesi Gebze Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vedat TURHAN yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “ Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Problemli gebelik dönemi geçiren ya da kanamalı hamile bir kadının yaşamını sürdürebilmesi için kan ve kan ürünlerine gereksinim duyar. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talesemi hastaları sizlerin kan bağışınızı bekliyor. Yenidoğan ve kanın değişmesi için çok taze kana ihtiyacı olan bebekler sizin kanınızı bekliyor. Ağır böbrek hastalarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için kan ve kan ürünlerine ihtiyaçları var. Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bir gün siz de kan ve ürünlerine gereksinim duyabilirsiniz. Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz (Frengi) Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa hayatını kaybedebilecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.“ Kan Vermenin Faydaları: * Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. * Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. * Kandaki yüksek yağ oranı düşer. * Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. * Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. * Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz (Frengi) Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. Bağışlanan bir kan, can verilen bir hayat demektir.                                                             

Konak Hastanesi Gebze, Dünya Kan Bağışı gününde tüm vatandaşları kan vermeye davet ediyor.

Tüm Dünya’da her yıl binlerce insanın kaza ya da hastalık sonucu kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yıllık kan bağışı nüfusun yüzde 1’i seviyesinde. Konak Hastanesi Dünya Kan Bağışı Gününde tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyor.

Konak Hastanesi Gebze, Dünya Kan Bağışı Günü’nde tüm vatandaşları duyarlı olmaya ve Kızılay kan merkezlerine giderek kan bağışında bulunmaları için davet ediyor. Konak Hastanesi Gebze Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vedat TURHAN yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “ Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.
Kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Problemli gebelik dönemi geçiren ya da kanamalı hamile bir kadının yaşamını sürdürebilmesi için kan ve kan ürünlerine gereksinim duyar. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talesemi hastaları sizlerin kan bağışınızı bekliyor. Yenidoğan ve kanın değişmesi için çok taze kana ihtiyacı olan bebekler sizin kanınızı bekliyor. Ağır böbrek hastalarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için kan ve kan ürünlerine ihtiyaçları var. Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bir gün siz de kan ve ürünlerine gereksinim duyabilirsiniz.

Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz (Frengi) Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa hayatını kaybedebilecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.“

Kan Vermenin Faydaları:

* Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.

* Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.

* Kandaki yüksek yağ oranı düşer.

* Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
* Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
* Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz (Frengi) Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.

Bağışlanan bir kan, can verilen bir hayat demektir.
                                                            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.