KONFERANS VERDİ

Darıca 12.05.2017 - 00:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KONFERANS VERDİ

Prof. Dr Zekeriya Güler, Özel Bilge Eğitim Kurumları’nda eğitmenlere yönelik “Peygamber Efendimiz ve Kuran rehberinde yetişen gençlik” konulu bir konferans verdi.

Özel Bilge Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü ürker Gedik’in davetlisi olarak kurum eğitmenlerine yönelik bir konferans veren Prof Dr. Zekeriya Güler özellikle hadis ve sünnet örneklemeleri üzerinde durdu. Güler konuşmasında, “Açıktır ki, okunan Kur'ân âyetleri ile yaşanan olaylar arasında doğrudan veya dolaylı bir ilişki vardır. Türkçe açıklaması ile birlikte ilâhi beyânı anlama cehdi göstererek Kur'ân okuyan bir müslüman bu ilişkiyi çoğu zaman keşfedebilir. Şüphesiz, olayları yakından takip eden ve onları Kur'ân ışığında değerlendiren bir mü'min de basîret üzere hareket edecek, "bir delikten iki kez ısırılmayacak" ve imanın coşkusunu gönlünde hep hissedecektir. İstanbul'da verdiği bir konferansta R. Garaudy şöyle demişti: "Müslümanlar, içinde bulundukları bunalımlı ortamdan Kur'ân-ı Kerim'in mesajını tam olarak anlayıp uygulamaya koydukları zaman kurtulabilirler... Müslümanlar batılılaşma eğilimini bir an önce bırakmalıdırlar. Çünkü Batı iflâs etmiştir ve hastadır. Sağlıklı bir kişinin hastayı taklid etmesi ise anlamsızdır." R. Garaudy'nin bu önemli tesbit ve müşâhedesinin, müslümanlar için ciddiye alınması gereken bir öğüt olduğuna inanıyorum.Hâsılı, insanlığın huzur ve saadeti, kazandığı Kur'ân ahlâkı sâyesinde kendini dünyanın gidişatından sorumlu gören mü'min fertlerin gayretinde saklıdır. İşte bunun için "Bir Kur'an Ödevimiz Olmalı." konularına değindi... Haber: Adnan Ayvaz
Prof. Dr Zekeriya Güler, Özel Bilge Eğitim Kurumları’nda eğitmenlere yönelik “Peygamber Efendimiz ve Kuran rehberinde yetişen gençlik” konulu bir konferans verdi.

Özel Bilge Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü ürker Gedik’in davetlisi olarak kurum eğitmenlerine yönelik bir konferans veren Prof Dr. Zekeriya Güler özellikle hadis ve sünnet örneklemeleri üzerinde durdu. Güler konuşmasında, “Açıktır ki, okunan Kur'ân âyetleri ile yaşanan olaylar arasında doğrudan veya dolaylı bir ilişki vardır. Türkçe açıklaması ile birlikte ilâhi beyânı anlama cehdi göstererek Kur'ân okuyan bir müslüman bu ilişkiyi çoğu zaman keşfedebilir. Şüphesiz, olayları yakından takip eden ve onları Kur'ân ışığında değerlendiren bir mü'min de basîret üzere hareket edecek, "bir delikten iki kez ısırılmayacak" ve imanın coşkusunu gönlünde hep hissedecektir. İstanbul'da verdiği bir konferansta R. Garaudy şöyle demişti: "Müslümanlar, içinde bulundukları bunalımlı ortamdan Kur'ân-ı Kerim'in mesajını tam olarak anlayıp uygulamaya koydukları zaman kurtulabilirler... Müslümanlar batılılaşma eğilimini bir an önce bırakmalıdırlar. Çünkü Batı iflâs etmiştir ve hastadır. Sağlıklı bir kişinin hastayı taklid etmesi ise anlamsızdır." R. Garaudy'nin bu önemli tesbit ve müşâhedesinin, müslümanlar için ciddiye alınması gereken bir öğüt olduğuna inanıyorum.Hâsılı, insanlığın huzur ve saadeti, kazandığı Kur'ân ahlâkı sâyesinde kendini dünyanın gidişatından sorumlu gören mü'min fertlerin gayretinde saklıdır. İşte bunun için "Bir Kur'an Ödevimiz Olmalı." konularına değindi...

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.