19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KONGRELER KIYIM DEĞİL, YENİLENMEDİR!

Kocaeli 10.07.2017 - 11:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KONGRELER KIYIM DEĞİL, YENİLENMEDİR!

Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’dan Önemli Açıklamalar

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “15 Temmuz’u 16 Temmuz’a ağlayan gece demokrasi nöbeti var. Valilik ve Büyükşehir öncülüğünde yapılacak olan nöbettin bir rahmet gecesi olması için dua edeceğiz. ”dedi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “15 Temmuz’u 16 Temmuz’a ağlayan gece demokrasi nöbeti var. Valilik ve Büyükşehir öncülüğünde yapılacak olan nöbettin bir rahmet gecesi olması için dua edeceğiz. ”diyerek Kongre takvimiyle ilgili de bilgi verdi. Ceyhan açıklamasında, “Partimiz yılsonuna kadar oluşacak tabloda geçtiğimiz kongrelerde olduğu gibi yenilenerek, güçlenerek ve kenetlenerek 2019’a gidecektir. AK Parti’de kongreler kıyım değil, yenilenmedir. 16 Temmuz tarihinde delege seçmen listeleri kesinleşecek. 19 Temmuz’da tüm mahallelerimiz için sandık kurup delegelerimizi seçeceğiz. Bu sürecin ana aktörleri Mahalle Başkanlarımızdır. Delege yazılımında ve istişaresinde mahalle başkanları iyi çalışmalıdır. Partideki emek ve çalışmalara katılım ön planda tutulmalıdır. KRİTERLER NET Temmuz ayında delegeler ortaya çıktıktan sonra, bakanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe başkanlarımızla oturup ilçe kongrelerinin tarihi belirleyeceğiz. Ardından Kasım ayının sonunda da il kongrenin takvimini genel merkezimiz belirleyecek. 260 bin üyemiz içinden 4 bin 800 delege seçilecek. O yüzden genel merkezimiz kriterler ortaya koydu. Delegenin yüzde 30’u mahalle başkanları ve yönetiminden seçilecek. Yüzde 10’u kadın ve yönetiminden, yüzde 10’u gençlik kolları mahalle başkanlarından yapılacak. Yüzde 40’i o mahallede oturan partiye emek veren, istişare kurulu üyelerimizden olacak. Yüzde 10 ise mahalledeki STK yöneticisi, kanaat önderi, mahalle muhtarı ve esnaflardan olacak. DELEGE LİSTESİNDE AKRABA OLMAYACAK Bugün hiç sandık kurmadan delegeleri belirleyelim desek 4 bin kişinin ismini yazarız. İl yöneticileri olarak fedakarlık yaparak hiç birimiz delege listesinde yer almayacağız. Biz zaten ilde doğal delegeyiz. İlçe yöneticilerimiz nasıl yapar bilmem ama biz fedakarlık yapan arkadaşlarımızın yazılmasını istiyoruz. Kongre delegelerinde eşlerimizi, akrabalarımızı yazmayacağız. Delegenin üye olması asıl kriterdir. Bir kişi üye olmadan yönetici olabilir ama delege olamaz. En son yapılan Büyük Kongrede ilçe yönetimlerinin sayısı düştü.
Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’dan Önemli Açıklamalar

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “15 Temmuz’u 16 Temmuz’a ağlayan gece demokrasi nöbeti var. Valilik ve Büyükşehir öncülüğünde yapılacak olan nöbettin bir rahmet gecesi olması için dua edeceğiz. ”dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “15 Temmuz’u 16 Temmuz’a ağlayan gece demokrasi nöbeti var. Valilik ve Büyükşehir öncülüğünde yapılacak olan nöbettin bir rahmet gecesi olması için dua edeceğiz. ”diyerek Kongre takvimiyle ilgili de bilgi verdi. Ceyhan açıklamasında, “Partimiz yılsonuna kadar oluşacak tabloda geçtiğimiz kongrelerde olduğu gibi yenilenerek, güçlenerek ve kenetlenerek 2019’a gidecektir. AK Parti’de kongreler kıyım değil, yenilenmedir. 16 Temmuz tarihinde delege seçmen listeleri kesinleşecek. 19 Temmuz’da tüm mahallelerimiz için sandık kurup delegelerimizi seçeceğiz. Bu sürecin ana aktörleri Mahalle Başkanlarımızdır. Delege yazılımında ve istişaresinde mahalle başkanları iyi çalışmalıdır. Partideki emek ve çalışmalara katılım ön planda tutulmalıdır.

KRİTERLER NET

Temmuz ayında delegeler ortaya çıktıktan sonra, bakanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe başkanlarımızla oturup ilçe kongrelerinin tarihi belirleyeceğiz. Ardından Kasım ayının sonunda da il kongrenin takvimini genel merkezimiz belirleyecek. 260 bin üyemiz içinden 4 bin 800 delege seçilecek. O yüzden genel merkezimiz kriterler ortaya koydu. Delegenin yüzde 30’u mahalle başkanları ve yönetiminden seçilecek. Yüzde 10’u kadın ve yönetiminden, yüzde 10’u gençlik kolları mahalle başkanlarından yapılacak. Yüzde 40’i o mahallede oturan partiye emek veren, istişare kurulu üyelerimizden olacak. Yüzde 10 ise mahalledeki STK yöneticisi, kanaat önderi, mahalle muhtarı ve esnaflardan olacak.

DELEGE LİSTESİNDE AKRABA OLMAYACAK

Bugün hiç sandık kurmadan delegeleri belirleyelim desek 4 bin kişinin ismini yazarız. İl yöneticileri olarak fedakarlık yaparak hiç birimiz delege listesinde yer almayacağız. Biz zaten ilde doğal delegeyiz. İlçe yöneticilerimiz nasıl yapar bilmem ama biz fedakarlık yapan arkadaşlarımızın yazılmasını istiyoruz. Kongre delegelerinde eşlerimizi, akrabalarımızı yazmayacağız. Delegenin üye olması asıl kriterdir. Bir kişi üye olmadan yönetici olabilir ama delege olamaz. En son yapılan Büyük Kongrede ilçe yönetimlerinin sayısı düştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.