Konteynırda Bulunan Köpek Yeni Sahibini Bekliyor

Çayırova 17.03.2017 - 10:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Konteynırda Bulunan Köpek Yeni Sahibini Bekliyor

Çayırova'da konteynırda terk edilen ve yaklaşık 2 ay sonra hayvanseverler tarafından bulunarak kurtarılan köpek, sağlık kontrolünden geçirildi.

Çayırova'da  konteynırda terk edilen ve yaklaşık 2 ay sonra hayvanseverler tarafından bulunarak kurtarılan köpek, sağlık kontrolünden geçirildi. Hala yaşadığı travmanın etkisinden kurtulamadığı görülen köpeğin titremesi dikkatlerden kaçmazken, veteriner hekim kontrolünden geçen köpeğin iyi olduğu öğrenildi.  Kocaeli'nin  Çayırova İlçesi'nde bir hurdacının 2 yıl boyunca baktığı köpek terk edildikten 2 ay sonra bir konteynırda bulunmuştu. Vatandaşlar tarafından konteynıra atılan yemeklerle 2 ay yaşam mücadelesi veren ve dışarıdaki doğal hayatla bağlantısı olmayan köpek, hayvanseverler tarafından kurtarılmıştı. Köpeğe sahip çıkan Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği(SOHAYKO) Başkanı Yasin Yılmaz, paspas adını verdiği köpeği,  Çekmeköy'e getirerek veteriner hekim kontrolünden geçirdi. Paspası sağlık kontrolünden geçiren Uzman Veteriner Hekim Mahmut Emir Demircioğlu, "Sağlık olarak şuan bir problemi yok. Ancak ürkeklikten kaynaklı bir titreme var. Ama en kısa zamanda yuva bulup sahiplenilirse bu travmadan kurtulacaktır" dedi. Köpeği kurtararak köpeğin bakımını üstlenen SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz, "Uzun zaman konteynır da bakmışlar. İlk halini gördünüz. Şuan ki hali de böyle. Veterinerimiz bir hayli ilgilendi, hayvan severler ilgileniyor. Ama konteynırda kaldığı için ilk çıktığında görme ile ilgili problemler yaşadı ve sağa sola vurdu" şeklinde konuştu. Köpeğe paspas ismini verdiklerini dile getiren Yılmaz, "Söylendiğine göre uzun bir süredir bir hurdacı konteynırın içerisinde buna bakıyormuş. Hurdacı orayı terk edince 2 ay kadar konteynırın içerisinde yalnız kalmış ve çevredeki vatandaşlar yemek atmışlar. İlk bulduğumuzdaki durumu çok kötüydü. O yüzden paspas ismini verdik. Sahiplenme olursa ismi değişecektir" diye konuştu. Paspas, veteriner hekimdeki kontrolünün ardından  Gebze'deki bakımevine götürüldü.   Kaynak:Sondakika.com
Çayırova'da konteynırda terk edilen ve yaklaşık 2 ay sonra hayvanseverler tarafından bulunarak kurtarılan köpek, sağlık kontrolünden geçirildi.

Çayırova'da  konteynırda terk edilen ve yaklaşık 2 ay sonra hayvanseverler tarafından bulunarak kurtarılan köpek, sağlık kontrolünden geçirildi. Hala yaşadığı travmanın etkisinden kurtulamadığı görülen köpeğin titremesi dikkatlerden kaçmazken, veteriner hekim kontrolünden geçen köpeğin iyi olduğu öğrenildi.  Kocaeli'nin  Çayırova İlçesi'nde bir hurdacının 2 yıl boyunca baktığı köpek terk edildikten 2 ay sonra bir konteynırda bulunmuştu.

Vatandaşlar tarafından konteynıra atılan yemeklerle 2 ay yaşam mücadelesi veren ve dışarıdaki doğal hayatla bağlantısı olmayan köpek, hayvanseverler tarafından kurtarılmıştı.

Köpeğe sahip çıkan Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği(SOHAYKO) Başkanı Yasin Yılmaz, paspas adını verdiği köpeği,  Çekmeköy'e getirerek veteriner hekim kontrolünden geçirdi.

Paspası sağlık kontrolünden geçiren Uzman Veteriner Hekim Mahmut Emir Demircioğlu, "Sağlık olarak şuan bir problemi yok. Ancak ürkeklikten kaynaklı bir titreme var. Ama en kısa zamanda yuva bulup sahiplenilirse bu travmadan kurtulacaktır" dedi. Köpeği kurtararak köpeğin bakımını üstlenen SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz, "Uzun zaman konteynır da bakmışlar. İlk halini gördünüz. Şuan ki hali de böyle. Veterinerimiz bir hayli ilgilendi, hayvan severler ilgileniyor. Ama konteynırda kaldığı için ilk çıktığında görme ile ilgili problemler yaşadı ve sağa sola vurdu" şeklinde konuştu. Köpeğe paspas ismini verdiklerini dile getiren Yılmaz, "Söylendiğine göre uzun bir süredir bir hurdacı konteynırın içerisinde buna bakıyormuş. Hurdacı orayı terk edince 2 ay kadar konteynırın içerisinde yalnız kalmış ve çevredeki vatandaşlar yemek atmışlar. İlk bulduğumuzdaki durumu çok kötüydü. O yüzden paspas ismini verdik. Sahiplenme olursa ismi değişecektir" diye konuştu.

Paspas, veteriner hekimdeki kontrolünün ardından  Gebze'deki bakımevine götürüldü.

 

Kaynak:Sondakika.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.