19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kopal: "Baskıya karşı direnenlerin yanındayız"

Gebze 10.05.2017 - 13:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kopal: "Baskıya karşı direnenlerin yanındayız"

DİSK Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi yönetimi ve temsilciler, Gebze OSB’de Lastik-İş sendikamızda örgütlü olan Corning Optik grevci işçilerini ziyaret etti. Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ile beraberindeki heyet Corning fabrikası önünde Lastik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Ziya Ünal ve yönetimi ile grevci işçiler tarafından alkış ve sloganlar ile karşılandı. Ziya Ünal heyete teşekkür ederken grev sürecine dair bilgilendirmede bulundu ve kazanılmış haklarından taviz vermelerinin mümkün olmadığını kaydetti. BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal emek hareketine yönelik olarak son zamanlarda yapılan saldırılara dikkat çekti. Özel İstihdam büroları ile kiralık işçiligin yasalaştığını, kıdem tazminatının gaspedilmeye çalışıldıgını,  işsizlik fonunun sermayeye peşkeş çekildigini, iş cinayetlerinin artarak devam ettigini hatırlatan Erdal Kopal, “işçi sınıfı olarak olarak bizlere düşen tüm bu saldırılara karşı birlikte direnmek ve mücadele etmektir. Dayanışmaya, birlikte direnmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var” dedi. DÜNYANIN EN ZENGİN SEKİZİ,DÜNYA GELİRİNİN YARISINA SAHİP Sermayenin emekçiye ve emek haklarına yönelik saldırılarının hiçbir zaman arkasının gelmeyeceğini, bunların ancak örgütlü mücadele ve dayanışma ile püskürtülebileceğini kaydeden Erdal Kopal, “Dünyada en zengin sekiz kişinin gelirinin toplamı, dünya nufusunun gelirinin yarısına eşit. Bu da gösteriyor ki sermaye doymak bilmeyen, başkalarının hakkını gasp ederek zenginleştikçe daha da saldırganlaşan bir yapı halindedir. Sermaye bu gibi durumlarda hiçbir dil, din, ırk… ayırımı gözetmeden, kendi çıkarları temelinde birliktelik gösterebilmektedir. İşçi sınıfı olarak herşeyi biz üretmemize ragmen, Sayısal üstünlüğün bizlerde olmasına karşın sermaye örgütsüzlügümüzde yararlanmaktadır. SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ OHAL sürecinde hiçbir baskıya ve sindirmeye aldırmadan greve çıkma cesaretini sergileyen Corning işçilerini tebrik eden Erdal Kopal sendika olarak sonuç alınana kadar yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.    

DİSK Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi yönetimi ve temsilciler, Gebze OSB’de Lastik-İş sendikamızda örgütlü olan Corning Optik grevci işçilerini ziyaret etti. Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ile beraberindeki heyet Corning fabrikası önünde Lastik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Ziya Ünal ve yönetimi ile grevci işçiler tarafından alkış ve sloganlar ile karşılandı. Ziya Ünal heyete teşekkür ederken grev sürecine dair bilgilendirmede bulundu ve kazanılmış haklarından taviz vermelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal emek hareketine yönelik olarak son zamanlarda yapılan saldırılara dikkat çekti.

Özel İstihdam büroları ile kiralık işçiligin yasalaştığını, kıdem tazminatının gaspedilmeye çalışıldıgını,  işsizlik fonunun sermayeye peşkeş çekildigini, iş cinayetlerinin artarak devam ettigini hatırlatan Erdal Kopal, “işçi sınıfı olarak olarak bizlere düşen tüm bu saldırılara karşı birlikte direnmek ve mücadele etmektir. Dayanışmaya, birlikte direnmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var” dedi.

DÜNYANIN EN ZENGİN SEKİZİ,DÜNYA GELİRİNİN YARISINA SAHİP

Sermayenin emekçiye ve emek haklarına yönelik saldırılarının hiçbir zaman arkasının gelmeyeceğini, bunların ancak örgütlü mücadele ve dayanışma ile püskürtülebileceğini kaydeden Erdal Kopal, “Dünyada en zengin sekiz kişinin gelirinin toplamı, dünya nufusunun gelirinin yarısına eşit. Bu da gösteriyor ki sermaye doymak bilmeyen, başkalarının hakkını gasp ederek zenginleştikçe daha da saldırganlaşan bir yapı halindedir. Sermaye bu gibi durumlarda hiçbir dil, din, ırk… ayırımı gözetmeden, kendi çıkarları temelinde birliktelik gösterebilmektedir. İşçi sınıfı olarak herşeyi biz üretmemize ragmen, Sayısal üstünlüğün bizlerde olmasına karşın sermaye örgütsüzlügümüzde yararlanmaktadır.

SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ

OHAL sürecinde hiçbir baskıya ve sindirmeye aldırmadan greve çıkma cesaretini sergileyen Corning işçilerini tebrik eden Erdal Kopal sendika olarak sonuç alınana kadar yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.