Köprüdeki hainler

16.08.2016 - 08:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Köprüdeki hainler

Konya’da yakalanan darbeci iki albayın saklandığı ev, Albay Gazneli’nin kardeşi tarafından fuhuş yapmak için kiraladıkları ortaya çıktı.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında köprüde halka ateş açılması ile TRT binası, İBB ve AKOM baskınlarında aktif rol alan Kurmay Albay Nebi Gazneli ile Taksim'de ateş emri veren Kurmay Albay Müslüm Kaya, Gazneli'nin memleketi Konya'da yakalandı. Gazneli'nin yakınlarını takibe alan polis, seyyar köftecilik yapan kardeşi Ömer Gazneli'nin Yazır Mahallesi'ndeki stüdyo bir daireye poşetlerle yiyecek taşıdığını belirledi. Özel harekat polisi, kapıyı koçbaşıyla kırarak içeriye girdi. Polisleri fark edince çatıya çıkan iki darbeci albay, kıskıvrak yakalandı. Evde yapılan aramada da 24 bin dolar, konserveler ve sinyal kesici cihazlar ele geçirildi. Üzerlerinde 16 Ağustos Salı akşamı başkaları adına düzenlenmiş İstanbul otobüs bileti bulunan darbeci albayların, 10 bin dolar karşılığında kaçak yollarla önce İtalya'ya daha sonra da Mısır'a gidecekleri belirlendi. İki darbeciye ait 6 tabanca ve çok sayıda mermi gömdükleri yerden çıkarıldı. Nebi Gazneli'nin cüzdanında günde '15 kez oku' yazılı dua bulundu. Gazneli'nin ise ifade vermediği bildirildi. Meram ilçesindeki evinde 9 bin dolarla kaçmak isterken yakalanan Nebi Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli ifadesinde, "Ağabeyim saklanmak için 6 Ağustos'ta Konya'ya geldi. Arkadaşım R.K.'ya 'fuhuş yapacağım senin adına daire kiralayabilir miyim?' dedim. O da kabul edince fark edilmemek için onun adına kiraladım. Arkadaşım daireyi ağabeyim için kiraladığımı bilmiyordu. Bugün de Mısır'a gitmek için yola çıkacaklardı" dedi. Ömer Gazneli'nin sosyal medya hesabından darbe karşıtı paylaşımlar yaptığı öğrenildi.KARDEŞİ FUHUŞ İÇİN KİRALADI KÖPRÜ VE TAKSİM'DE ATEŞ AÇMA EMRİ VERDİLER Darbeci iki subayın WhatsApp'ta oluşturduğu gruptaki yazışmaları da ortaya çıktı. Mesajlarda Müslüm Kaya, darbe girişimini engellemeye çalışanlara müdahale için hava desteği isterken, Gazneli'nin de Boğaziçi Köprüsü'nde konuşlandırılan bazı er ve askeri öğrencileri silah ve mühimmatları almadıkları için azarladığı ileri sürüldü. İşte darbeci subayların bazı mesajları: - Hava desteği olamaz mı Taksim ve AKOM'da durum kritik. - Uçak Taksim'de alçak uçuş yapsın Taksim zorda. - Uçaklar moral için önemli hava aydınlanınca hava desteği artırılabilir mi? - Taksim'e zırhlı araç ihtiyacı var Osman - TRT radyoda çatışma. Karşılık veriliyor. - Yayınları kesmemiz lazım. Arıcılar camisini susturuyoruz.
Konya’da yakalanan darbeci iki albayın saklandığı ev, Albay Gazneli’nin kardeşi tarafından fuhuş yapmak için kiraladıkları ortaya çıktı.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında köprüde halka ateş açılması ile TRT binası, İBB ve AKOM baskınlarında aktif rol alan Kurmay Albay Nebi Gazneli ile Taksim'de ateş emri veren Kurmay Albay Müslüm Kaya, Gazneli'nin memleketi Konya'da yakalandı.


Gazneli'nin yakınlarını takibe alan polis, seyyar köftecilik yapan kardeşi Ömer Gazneli'nin Yazır Mahallesi'ndeki stüdyo bir daireye poşetlerle yiyecek taşıdığını belirledi. Özel harekat polisi, kapıyı koçbaşıyla kırarak içeriye girdi. Polisleri fark edince çatıya çıkan iki darbeci albay, kıskıvrak yakalandı. Evde yapılan aramada da 24 bin dolar, konserveler ve sinyal kesici cihazlar ele geçirildi. Üzerlerinde 16 Ağustos Salı akşamı başkaları adına düzenlenmiş İstanbul otobüs bileti bulunan darbeci albayların, 10 bin dolar karşılığında kaçak yollarla önce İtalya'ya daha sonra da Mısır'a gidecekleri belirlendi. İki darbeciye ait 6 tabanca ve çok sayıda mermi gömdükleri yerden çıkarıldı. Nebi Gazneli'nin cüzdanında günde '15 kez oku' yazılı dua bulundu. Gazneli'nin ise ifade vermediği bildirildi. Meram ilçesindeki evinde 9 bin dolarla kaçmak isterken yakalanan Nebi Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli ifadesinde, "Ağabeyim saklanmak için 6 Ağustos'ta Konya'ya geldi. Arkadaşım R.K.'ya 'fuhuş yapacağım senin adına daire kiralayabilir miyim?' dedim. O da kabul edince fark edilmemek için onun adına kiraladım. Arkadaşım daireyi ağabeyim için kiraladığımı bilmiyordu. Bugün de Mısır'a gitmek için yola çıkacaklardı" dedi. Ömer Gazneli'nin sosyal medya hesabından darbe karşıtı paylaşımlar yaptığı öğrenildi.KARDEŞİ FUHUŞ İÇİN KİRALADI

KÖPRÜ VE TAKSİM'DE ATEŞ AÇMA EMRİ VERDİLER

Darbeci iki subayın WhatsApp'ta oluşturduğu gruptaki yazışmaları da ortaya çıktı. Mesajlarda Müslüm Kaya, darbe girişimini engellemeye çalışanlara müdahale için hava desteği isterken, Gazneli'nin de Boğaziçi Köprüsü'nde konuşlandırılan bazı er ve askeri öğrencileri silah ve mühimmatları almadıkları için azarladığı ileri sürüldü. İşte darbeci subayların bazı mesajları:

- Hava desteği olamaz mı Taksim ve AKOM'da durum kritik.

- Uçak Taksim'de alçak uçuş yapsın Taksim zorda.

- Uçaklar moral için önemli hava aydınlanınca hava desteği artırılabilir mi?

- Taksim'e zırhlı araç ihtiyacı var Osman

- TRT radyoda çatışma. Karşılık veriliyor. - Yayınları kesmemiz lazım. Arıcılar camisini susturuyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.