Korkulan yükseliş sonrası

09.06.2015 - 11:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Korkulan yükseliş sonrası

Yurtiçi piyasa dün yaşanan sert kayıpların ardından yeni güne pozitif başladı.

Para piyasası dünkü sert hareketlerin ardından yeni güne sakin bir başlangıç yaptı. Dolar/TL dünkü kapanış seviyeleri olan 2.75 düzeyinde işlem görüyor. Seçim sonrası belirsizlikle dün 2,8094'e çıkarak tüm zamanların rekorunu kıran Dolar/TL ardından 2.75 seviyelerine doğru çekilmişti. Euroda da dünkü hızlı hareketlerin ardından bugün yatay seyir izleniyor. Euro/TL paritesi 3.10 seviyelerinde.  Analistler, kısa vadede yeni hükümetin kurulması sürecine dair belirsizlikle dalgalanmanın süreceğini öngörürken; Türkiye'nin koalisyon ya da azınlık hükümeti ile mi yola devam edeceği yoksa erken seçime mi gideceği yakından izlenecek.   MERKEZ BAKASI' NDAN YENİ KARAR Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Ne AK Parti'nin ne de diğer partilerin AK Parti ile koalisyona sıcak bakacağını düşünüyoruz. Piyasada hükümetin kurulma sürecinin uzayacağı endişesi satış baskısı yaratıyor. Ancak henüz fiyatlamaların hükümetin kurulma sürecinin tamamen başarısız olacağı ya da yeni bir seçim ve bu seçimin sonunda da benzer bir tablo çıkması halinde aylarca belki bir yıla sürecek bir hükümetin kurulamama senaryosunun henüz fiyatlamasını tam olarak yansıttığını düşünmüyoruz" dedi ve ekledi: "Bu nedenle siyasilerden gelen açıklamaları detaylarıyla izliyor olacağız. TL'deki ilk tepki tamamlandı diyebiliriz ancak sürecin belirsizliğini artıracak açıklamalar olası bu nedenle satış baskısı ve dalgalanmanın devamı da olası."   SON 3 SEÇİMDE PİYASALAR NASIL TEPKİ VERMİŞTİ? Borsa 600 puan artıda açıldı Borsa cephesinde ise seçim sonrası belirsizlikle dünkü sert düşüşün ardından bugün beklenen tepki alımlarıyla yukarı yönlü açılış gerçekleşti. BIST 100 güne 605 puan ve yüzde 0.78 değer artışla 78.410 puandan başladı. Endekse yön vermesi açısından hükümet kurma çalışmaları yakından izlenecek. Yurtiçi ve yurt dışında bugün veri akışının sakin olması beklenirken, saat 12:00'de euro bölgesi büyüme rakamları açıklanacak.
Yurtiçi piyasa dün yaşanan sert kayıpların ardından yeni güne pozitif başladı.

Para piyasası dünkü sert hareketlerin ardından yeni güne sakin bir başlangıç yaptı. Dolar/TL dünkü kapanış seviyeleri olan 2.75 düzeyinde işlem görüyor. Seçim sonrası belirsizlikle dün 2,8094'e çıkarak tüm zamanların rekorunu kıran Dolar/TL ardından 2.75 seviyelerine doğru çekilmişti.

Euroda da dünkü hızlı hareketlerin ardından bugün yatay seyir izleniyor. Euro/TL paritesi 3.10 seviyelerinde. 

Analistler, kısa vadede yeni hükümetin kurulması sürecine dair belirsizlikle dalgalanmanın süreceğini öngörürken; Türkiye'nin koalisyon ya da azınlık hükümeti ile mi yola devam edeceği yoksa erken seçime mi gideceği yakından izlenecek.
 
MERKEZ BAKASI' NDAN YENİ KARAR

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Ne AK Parti'nin ne de diğer partilerin AK Parti ile koalisyona sıcak bakacağını düşünüyoruz. Piyasada hükümetin kurulma sürecinin uzayacağı endişesi satış baskısı yaratıyor. Ancak henüz fiyatlamaların hükümetin kurulma sürecinin tamamen başarısız olacağı ya da yeni bir seçim ve bu seçimin sonunda da benzer bir tablo çıkması halinde aylarca belki bir yıla sürecek bir hükümetin kurulamama senaryosunun henüz fiyatlamasını tam olarak yansıttığını düşünmüyoruz" dedi ve ekledi: "Bu nedenle siyasilerden gelen açıklamaları detaylarıyla izliyor olacağız. TL'deki ilk tepki tamamlandı diyebiliriz ancak sürecin belirsizliğini artıracak açıklamalar olası bu nedenle satış baskısı ve dalgalanmanın devamı da olası."
 
SON 3 SEÇİMDE PİYASALAR NASIL TEPKİ VERMİŞTİ?

Borsa 600 puan artıda açıldı

Borsa cephesinde ise seçim sonrası belirsizlikle dünkü sert düşüşün ardından bugün beklenen tepki alımlarıyla yukarı yönlü açılış gerçekleşti. BIST 100 güne 605 puan ve yüzde 0.78 değer artışla 78.410 puandan başladı. Endekse yön vermesi açısından hükümet kurma çalışmaları yakından izlenecek. Yurtiçi ve yurt dışında bugün veri akışının sakin olması beklenirken, saat 12:00'de euro bölgesi büyüme rakamları açıklanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.