Korona aşısı ne zaman çıkacak?

Kocaeli 28.04.2020 - 14:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Korona aşısı ne zaman çıkacak?

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, corona virüsü aşısı ile ilgili güncel verileri kamuoyu ile paylaştı. İnfluenza ve solunum yolu hastalıkları bölümünün başındaki isim olan Pasi Penttinen, "En iyimser senaryoda gelecek yılın sonuna kadar yeni aşı hazır olmayacak" dedi. Dünya çapında 3 milyondan fazla insanı etkileyen ve 211 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili flaş bir açıklama Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) tarafından geldi… Kuruluşun solunum yolu ve influenza bölümünün başındaki en yetkili isim olan Pasi Penttinen, corona virüsü aşısı ile ilgili bir açıklama yaptı. Birçok ülkede farklı uzman ekiplerin üzerinde uğraştığı aşı ile ilgili en iyimser senaryoyu söyleyen Penttinen’in açıklamaları uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. “1.5 YIL MUCİZE DEĞİL” Sky News’e konuşan ve aşı yapım sürecinde birçok adım olduğunu söyleyen Penttinen, “Aşı süreci çok karmaşık ve pahalı bir süreç. Birçok adımdan geçmek gerek. Buna ek olarak üretim kapasitenizin de bütün dünyada için yeterli olması gibi bir durum da var. Aşıyı bir buçuk iki yılda yapmak mucize değildir” dedi. Penttinen, “En iyimser senaryoya göre bir corona virüsü aşısı gelecek yılın sonuna kadar hazır olmayacaktır” ifadesini kullandı.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, corona virüsü aşısı ile ilgili güncel verileri kamuoyu ile paylaştı. İnfluenza ve solunum yolu hastalıkları bölümünün başındaki isim olan Pasi Penttinen, "En iyimser senaryoda gelecek yılın sonuna kadar yeni aşı hazır olmayacak" dedi.

Dünya çapında 3 milyondan fazla insanı etkileyen ve 211 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili flaş bir açıklama Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) tarafından geldi…

Kuruluşun solunum yolu ve influenza bölümünün başındaki en yetkili isim olan Pasi Penttinen, corona virüsü aşısı ile ilgili bir açıklama yaptı. Birçok ülkede farklı uzman ekiplerin üzerinde uğraştığı aşı ile ilgili en iyimser senaryoyu söyleyen Penttinen’in açıklamaları uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

“1.5 YIL MUCİZE DEĞİL”
Sky News’e konuşan ve aşı yapım sürecinde birçok adım olduğunu söyleyen Penttinen, “Aşı süreci çok karmaşık ve pahalı bir süreç. Birçok adımdan geçmek gerek. Buna ek olarak üretim kapasitenizin de bütün dünyada için yeterli olması gibi bir durum da var. Aşıyı bir buçuk iki yılda yapmak mucize değildir” dedi.

Penttinen, “En iyimser senaryoya göre bir corona virüsü aşısı gelecek yılın sonuna kadar hazır olmayacaktır” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.