Koronalı hastaya plazma tedavi uygulandı

Darıca 07.05.2020 - 11:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Koronalı hastaya plazma tedavi uygulandı

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez uygulanan 'plazma tedavisi' başarılı bir şekilde sonuçlandı. Covit-19 hastası olan Engin Kara plazma tedavi sonrası sağlığına kavuşarak alkışlarla evine uğurlandı. Yaklaşık 20 gün önce plazma tedavi için kan aranan ve tedavisi Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan Engin Kara virüsü yendi. Darıca'da ilk kez uygulanan 'plazma tedavisi' virüs taşıyan hasta ve yakınlarına umut oldu. YÜRÜYEREK TABURCU OLDU Siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı isim olan Ertan Kara'nın babası Engin Kara, entübe  bir şekilde Farabi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Zor ve iyileşmesi kritik görünen covit19 hastası Engin Kara'ya hastane ekibinin ve yoğun bakım doktorunun tedavi planlaması ile plazma uygulandı. Sonraki aşamaları kronik rahatsızlıkları olmasına rağmen her geçen gün iyileşme gösteren Engin Kara, tedavinin dördüncü gününde entübeden ayrılarak yoğun bakımda gözlerini açtı. Toplamda 8 gün yoğun bakım süreci geçiren Kara, 1 hafta kadarda serviste poliklinik katında izlenerek tedavi gördü. Covit testi negatif çıkan Kara, taburcu edildi. BU HASTALIĞIN AFFI YOK Babası taburcu olduktan sonra açıklama yapan Ertan Kara, "Babamın sağlığını önce Allah'a sonra sağlık çalışanlarına borçluyuz bu hastalığın affı yok çok fazla sevdiğimiz insanları kaybettik. Babamı iyileştiren yoğun bakım ekibi tüm hastane ekibi, ilçe sağlık müdürü Ulaş Doğan bey, hastane başhekimi Doç Dr Mustafa Güneş bey ve tüm kat sorumlularına ailem adına teşekkür ediyorum. Gerçekten şahit olduğumuz bir mücadele ile bu pamdemi sürecini gördük. Allah onların eksikliğini göstermesin Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu vesile ile  bizleri arayıp mesaj atarak temas ve görüşmelerde bulunarak yanlız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakına, AK Parti il ve ilçe başkanlarımıza, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler'e, Stkların başkanlarına, Milletvekillerimize ve eş dost akraba arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hiçbirinin varlığını eksik etmesin." dedi.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez uygulanan 'plazma tedavisi' başarılı bir şekilde sonuçlandı. Covit-19 hastası olan Engin Kara plazma tedavi sonrası sağlığına kavuşarak alkışlarla evine uğurlandı. Yaklaşık 20 gün önce plazma tedavi için kan aranan ve tedavisi Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan Engin Kara virüsü yendi. Darıca'da ilk kez uygulanan 'plazma tedavisi' virüs taşıyan hasta ve yakınlarına umut oldu.

YÜRÜYEREK TABURCU OLDU

Siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı isim olan Ertan Kara'nın babası Engin Kara, entübe  bir şekilde Farabi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Zor ve iyileşmesi kritik görünen covit19 hastası Engin Kara'ya hastane ekibinin ve yoğun bakım doktorunun tedavi planlaması ile plazma uygulandı. Sonraki aşamaları kronik rahatsızlıkları olmasına rağmen her geçen gün iyileşme gösteren Engin Kara, tedavinin dördüncü gününde entübeden ayrılarak yoğun bakımda gözlerini açtı. Toplamda 8 gün yoğun bakım süreci geçiren Kara, 1 hafta kadarda serviste poliklinik katında izlenerek tedavi gördü. Covit testi negatif çıkan Kara, taburcu edildi.

BU HASTALIĞIN AFFI YOK

Babası taburcu olduktan sonra açıklama yapan Ertan Kara, "Babamın sağlığını önce Allah'a sonra sağlık çalışanlarına borçluyuz bu hastalığın affı yok çok fazla sevdiğimiz insanları kaybettik. Babamı iyileştiren yoğun bakım ekibi tüm hastane ekibi, ilçe sağlık müdürü Ulaş Doğan bey, hastane başhekimi Doç Dr Mustafa Güneş bey ve tüm kat sorumlularına ailem adına teşekkür ediyorum. Gerçekten şahit olduğumuz bir mücadele ile bu pamdemi sürecini gördük. Allah onların eksikliğini göstermesin Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu vesile ile  bizleri arayıp mesaj atarak temas ve görüşmelerde bulunarak yanlız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakına, AK Parti il ve ilçe başkanlarımıza, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler'e, Stkların başkanlarına, Milletvekillerimize ve eş dost akraba arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hiçbirinin varlığını eksik etmesin." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.