KOSKEM, Bayramoğlu’nda hayat kurtarmaya devam ediyor!

Darıca 15.08.2017 - 13:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KOSKEM, Bayramoğlu’nda hayat kurtarmaya devam ediyor!

Kocaeli İtfaiyesi’ne bağlı KOSKEM ekipleri, Kocaeli sahillerinde denizde boğulmak üzere olan 181 kişiyi hayata döndürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOSKEM cankurtaranları, hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle plajlarda yoğunluk oluşturan vatandaşların boğulma tehlikesi yaşamamaları için yoğun çaba sarfediyor. Denize girmenin riskli olduğu zamanlarda vatandaşları uyaran cankurtaranlar, emniyet şeridi içinde kalınması konusunda uyarılar yapıyor. Kocaeli sahillerindeki plajlarda boğulma vakalarına anında müdahale eden Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), geçtiğimiz hafta içinde de 181 kişiyi kurtardı. KUMCAĞIZ’DA 99 KİŞİ KURTARILDI 8 sahil bölgesinde hizmet veren (KOSKEM) cankurtaranları sudaki hareketliliğe anında müdahale ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Kumcağız sahilinde 99 vatandaş boğulmak üzereyken kurtarıldı. Cankurtaranlar Karamürsel bölgesinde 2 olaya müdahale ederken, Cebeci sahilinde 64, Bayramoğlu sahilinde 5 kişi, Bağırganlı bölgesinde 3 kişi, Sarısu bölgesinde 1 kişiyi hayata döndürdü. KOSKEM Kerpe’de 7, Seyrek bölgesinde de bir olaya müdahale etti. Sahillerde cankurtaranlarla birlikte görev yapan ambulans birimi de çeşitli yaralanmalardan dolayı 74 vatandaşa ilk yardımda bulundu. BEŞ KİŞİLİK GRUBA MÜDAHALE EDİLDİ Kumcağız sahilinde akşam saatlerinde beş kişinin boğulmak üzere olduğu ve akıntı sebebiyle kıyıya çıkamadığı ihbarını alan KOSKEM ekipleri kısa sürede olaya müdahale etti. KOSKEM Cebeci kampında beş kişilik cankurtaran ekibinin müdahale ettiği olayda boğulmak üzere olan vatandaşlar sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. Seyrek sahilinde ise salyangoz toplama amaçlı dalış yaptıktan sonra boğularak hayatını kaybeden bir vatandaşın cesedine KOSKEM ekipleri ulaştı. Hatalı dalış sebebiyle hayatını kaybeden dalgıcın kayıp cesedini bulan KOSKEM ekipleri, 14 metre su altından çıkardı. KOSKEM SÜREKLİ UYARIYOR KOSKEM’e bağlı cankurtaran ekipleri haftanın yedi günü 10.00 -18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti veriyor. Büyükşehir bünyesinden ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan 170 kişilik ekip sahillerde görev yapıyor. Özellikle vatandaşların suya girdiği yoğun saatlerde cankurtaranlar denizi dürbünle sürekli tarayarak boğulma vakalarını gözlemliyorlar. KOSKEM ekipleri tarafından vatandaşlara, cankurtaran hizmeti verilen sahillerde denize girmeleri ve Rip akıntısına dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarılar yapılıyor.
Kocaeli İtfaiyesi’ne bağlı KOSKEM ekipleri, Kocaeli sahillerinde denizde boğulmak üzere olan 181 kişiyi hayata döndürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOSKEM cankurtaranları, hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle plajlarda yoğunluk oluşturan vatandaşların boğulma tehlikesi yaşamamaları için yoğun çaba sarfediyor. Denize girmenin riskli olduğu zamanlarda vatandaşları uyaran cankurtaranlar, emniyet şeridi içinde kalınması konusunda uyarılar yapıyor. Kocaeli sahillerindeki plajlarda boğulma vakalarına anında müdahale eden Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), geçtiğimiz hafta içinde de 181 kişiyi kurtardı.

KUMCAĞIZ’DA 99 KİŞİ KURTARILDI

8 sahil bölgesinde hizmet veren (KOSKEM) cankurtaranları sudaki hareketliliğe anında müdahale ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Kumcağız sahilinde 99 vatandaş boğulmak üzereyken kurtarıldı. Cankurtaranlar Karamürsel bölgesinde 2 olaya müdahale ederken, Cebeci sahilinde 64, Bayramoğlu sahilinde 5 kişi, Bağırganlı bölgesinde 3 kişi, Sarısu bölgesinde 1 kişiyi hayata döndürdü. KOSKEM Kerpe’de 7, Seyrek bölgesinde de bir olaya müdahale etti. Sahillerde cankurtaranlarla birlikte görev yapan ambulans birimi de çeşitli yaralanmalardan dolayı 74 vatandaşa ilk yardımda bulundu.

BEŞ KİŞİLİK GRUBA MÜDAHALE EDİLDİ

Kumcağız sahilinde akşam saatlerinde beş kişinin boğulmak üzere olduğu ve akıntı sebebiyle kıyıya çıkamadığı ihbarını alan KOSKEM ekipleri kısa sürede olaya müdahale etti. KOSKEM Cebeci kampında beş kişilik cankurtaran ekibinin müdahale ettiği olayda boğulmak üzere olan vatandaşlar sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. Seyrek sahilinde ise salyangoz toplama amaçlı dalış yaptıktan sonra boğularak hayatını kaybeden bir vatandaşın cesedine KOSKEM ekipleri ulaştı. Hatalı dalış sebebiyle hayatını kaybeden dalgıcın kayıp cesedini bulan KOSKEM ekipleri, 14 metre su altından çıkardı.

KOSKEM SÜREKLİ UYARIYOR

KOSKEM’e bağlı cankurtaran ekipleri haftanın yedi günü 10.00 -18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti veriyor. Büyükşehir bünyesinden ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan 170 kişilik ekip sahillerde görev yapıyor. Özellikle vatandaşların suya girdiği yoğun saatlerde cankurtaranlar denizi dürbünle sürekli tarayarak boğulma vakalarını gözlemliyorlar. KOSKEM ekipleri tarafından vatandaşlara, cankurtaran hizmeti verilen sahillerde denize girmeleri ve Rip akıntısına dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarılar yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.