Köşker’den Hünkar Çayırı Açıklaması!

Gebze 28.12.2017 - 21:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Köşker’den Hünkar Çayırı Açıklaması!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Hünkar Çayırı’nın satılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kocaeli Valiliği tarafından Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhtarlar toplantısında Hünkar Çayırı ile ilgili gelen soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gereksiz bir gündem oluşturuluyor. Hünkar Çayırı’nda 20 dönüm yerde biliyorsunuz yağlı güreş yaptığımız ve çamlığın olduğu mesire alanının olduğu bir yer. Burası 60 dönüme çıkartılacak ve Gebze Belediyesi devri yapılacak. Hünkar Çayırı satılıyor diye bir şey yok. Oradaki yer tamamen Devlet Malzeme Ofisi’ne ayrılmış bir yer. Orası ticari bir alan.” dedi. SATMIYORUZ Vakfın hayırlı bir iş için araziyi istediğini belirten Başkan Köşker, “Devlet Malzeme Ofisi’nde ve hazinenin tasarrufunda olan bir alan. Orada vakıf üniversitesi kurmak için bir talepte bulunmuş. Yani hayırlı bir iş için. İnşaat yapmak için, depo yapmak için, fabrika yapmak için talepte bulunulmuş değil. Hünkar Çayırı’nı satmıyoruz, Hünkar Çayırı’yla ilgilisi yok. Hünkar Çayırı satılıyor dersek, askeri alan TSE hepsi Hünkar Çayırı’na giriyor. Üniversitenin yarısından fazlası Hünkar Çayırı’na giriyor. E-5 Hünkar Çayırı’na giriyor.” diye konuştu. ÜNİVERSİTE AMAÇLI Hünkar Çayırı’nın satılmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Başkan Köşker, “Biz Hünkar Çayırı’nı rekreasyon alanı yapmıştık. Yani bu tip şeylere konu olmasın, speküle edilmesin, siyasi şeylere alet edilmesin diye biz orayı ayırmıştık. Planlara işledik. Ama diğer taraf zaten ticari alan. İmarda da ticari alan. Ama ona rağmen vakıf üniversitesi yapılması için bir girişimde bulunulmuş. Tamamen üniversite amaçlı kullanılacak bir şey. Hünkar Çayırı duruyor. Orayı kimse alamaz, kimse de satamaz. Burasına Sayın Valimizde müsaade etmez, bakanımızda, milletvekilimizde müsaade etmeyiz.” diye söyledi. SUSUYORUZ Köşker sözlerini sonlandırırken sustuklarını söyleyerek, “Her zaman böyle bir şeyin karşısında oluruz. Ama kamuoyunda bazı şeyleri hassas algılar yaratmaya insanların duygularını sömürmeye hiç gerek yok. Biz hiç konuşmuyoruz şu anda susuyoruz. Gerek yok ki. Konuşacak olsak biz bağırırız yani Hünkar Çayırı gidiyor diye. Dün akşam itibariyle yazmaya başladılar. Hünkar Çayırı’yla ilgili bir sıkıntı yok.” dedi.    
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Hünkar Çayırı’nın satılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kocaeli Valiliği tarafından Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhtarlar toplantısında Hünkar Çayırı ile ilgili gelen soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gereksiz bir gündem oluşturuluyor. Hünkar Çayırı’nda 20 dönüm yerde biliyorsunuz yağlı güreş yaptığımız ve çamlığın olduğu mesire alanının olduğu bir yer. Burası 60 dönüme çıkartılacak ve Gebze Belediyesi devri yapılacak. Hünkar Çayırı satılıyor diye bir şey yok. Oradaki yer tamamen Devlet Malzeme Ofisi’ne ayrılmış bir yer. Orası ticari bir alan.” dedi.

SATMIYORUZ

Vakfın hayırlı bir iş için araziyi istediğini belirten Başkan Köşker, “Devlet Malzeme Ofisi’nde ve hazinenin tasarrufunda olan bir alan. Orada vakıf üniversitesi kurmak için bir talepte bulunmuş. Yani hayırlı bir iş için. İnşaat yapmak için, depo yapmak için, fabrika yapmak için talepte bulunulmuş değil. Hünkar Çayırı’nı satmıyoruz, Hünkar Çayırı’yla ilgilisi yok. Hünkar Çayırı satılıyor dersek, askeri alan TSE hepsi Hünkar Çayırı’na giriyor. Üniversitenin yarısından fazlası Hünkar Çayırı’na giriyor. E-5 Hünkar Çayırı’na giriyor.” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE AMAÇLI

Hünkar Çayırı’nın satılmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Başkan Köşker, “Biz Hünkar Çayırı’nı rekreasyon alanı yapmıştık. Yani bu tip şeylere konu olmasın, speküle edilmesin, siyasi şeylere alet edilmesin diye biz orayı ayırmıştık. Planlara işledik. Ama diğer taraf zaten ticari alan. İmarda da ticari alan. Ama ona rağmen vakıf üniversitesi yapılması için bir girişimde bulunulmuş. Tamamen üniversite amaçlı kullanılacak bir şey. Hünkar Çayırı duruyor. Orayı kimse alamaz, kimse de satamaz. Burasına Sayın Valimizde müsaade etmez, bakanımızda, milletvekilimizde müsaade etmeyiz.” diye söyledi.

SUSUYORUZ

Köşker sözlerini sonlandırırken sustuklarını söyleyerek, “Her zaman böyle bir şeyin karşısında oluruz. Ama kamuoyunda bazı şeyleri hassas algılar yaratmaya insanların duygularını sömürmeye hiç gerek yok. Biz hiç konuşmuyoruz şu anda susuyoruz. Gerek yok ki. Konuşacak olsak biz bağırırız yani Hünkar Çayırı gidiyor diye. Dün akşam itibariyle yazmaya başladılar. Hünkar Çayırı’yla ilgili bir sıkıntı yok.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.