Köşker’den İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıldönümü Mesajı

Gebze 11.03.2016 - 11:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Köşker’den İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıldönümü Mesajı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mehmet Akif Ersoy’un sadece İstiklal Marşı’nın şairi olarak değil, hayatı ve fikirleriyle de milletimizin gönlünde taht kurmuş müstesna bir insan olduğunu ifade eden Başkan Köşker, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımız, yaklaşık bir asırdan beri, biri diğerinden ayrı düşünülemeyen iki büyük değerimizdir. Mehmet Akif sadece şair olarak değil, hayatı ve fikirleriyle de milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Akif, bu büyük milletin, özgüvenini tekrar kazanarak, tarih sahnesinde yeniden söz sahibi olması için Anadolu’yu karış karış gezmiş bir insandır. Muhteşem eseri Safahat’ta ve kürsülerde yaptığı konuşmalarda milletimize hep ümit, cesaret, hareket ve özgüven aşılamıştır. Milletimiz bu büyük vatan şairimizi hiçbir zaman unutmayacak, eserleri ve fikirlerini daima yaşatacaktır. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 95. Yıldönümü vesilesiyle milli şairimizi ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”    
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mehmet Akif Ersoy’un sadece İstiklal Marşı’nın şairi olarak değil, hayatı ve fikirleriyle de milletimizin gönlünde taht kurmuş müstesna bir insan olduğunu ifade eden Başkan Köşker, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımız, yaklaşık bir asırdan beri, biri diğerinden ayrı düşünülemeyen iki büyük değerimizdir. Mehmet Akif sadece şair olarak değil, hayatı ve fikirleriyle de milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Akif, bu büyük milletin, özgüvenini tekrar kazanarak, tarih sahnesinde yeniden söz sahibi olması için Anadolu’yu karış karış gezmiş bir insandır. Muhteşem eseri Safahat’ta ve kürsülerde yaptığı konuşmalarda milletimize hep ümit, cesaret, hareket ve özgüven aşılamıştır. Milletimiz bu büyük vatan şairimizi hiçbir zaman unutmayacak, eserleri ve fikirlerini daima yaşatacaktır. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 95. Yıldönümü vesilesiyle milli şairimizi ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.