KOÜ’de 5 MYO kapatıldı

Kocaeli 08.11.2019 - 09:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

KOÜ’de 5 MYO kapatıldı

KOÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, üniversite bünyesinde bulunan 21 MYO’dan 5 tanesini kapattıklarını söyledi. Küçük, “Kamusal kaynakları daha verimli kullanmak, nitelikli öğrenci yetiştirmek için 5 tane MYO’yu kapatma kararı aldık. Kararımız YÖK Genel Kurulu’nda onaylandı” dedi Kocaeli Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük,  meslek yüksekokullarıyla alakalı önemli bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Küçük, “Meslek yüksekokullarını yeniden yapılandırma kapsamında, kamusal kaynakları daha verimli ve etkili kullanmak, nitelikli öğrenci yetiştirmek için hazırladıkları rapor doğrultusunda, Köseköy, Yahya Kaptan, Gıda ve Tarım (İREM), Hereke ve Arslanbey Meslek Yüksek Okullarımızı kapattık. Hazırladığımız raporu YÖK Genel Kurulu kabul ederek onayladı.  KOÜ’de 21 olan MYO sayısı 16’ya düştü” dedi. MYO’LAR BİRLEŞTİRİLDİ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, birbirlerine yakın meslek yüksek okullarının birleştirdiklerini söyleyerek, “Hereke’de yürüme mesafesinde olan 3 tane MYO vardı. Bunlar; İsmet Uzunyol MYO, Asım Kocabıyık MYO ve Hereke MYO. Büyük bir israftı. Bunları Asım Kocabıyık MYO ile birleştirdik. Kapatılan diğer MYO’lar ise,  Köseköy MYO Sosyal Bölümleri Kocaeli MYO’ya, Makine Bölümleri Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO’ya, Arslanbey MYO Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesine, Gıda ve Tarım MYO İzmit MYO’ya, Yahya Kaptan MYO ise Sağlık Hizmetleri MYO’ya bağlanacak” dedi. Küçük, kapatılan MYO’larda okuyan öğrencilerin hiç birisinin mağdur olmayacağını sözlerine ekledi. Küçük, uygulamanın 2020-2021 eğitim döneminde başlanacağını belirtti.

KOÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, üniversite bünyesinde bulunan 21 MYO’dan 5 tanesini kapattıklarını söyledi. Küçük, “Kamusal kaynakları daha verimli kullanmak, nitelikli öğrenci yetiştirmek için 5 tane MYO’yu kapatma kararı aldık. Kararımız YÖK Genel Kurulu’nda onaylandı” dedi

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük,  meslek yüksekokullarıyla alakalı önemli bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Küçük, “Meslek yüksekokullarını yeniden yapılandırma kapsamında, kamusal kaynakları daha verimli ve etkili kullanmak, nitelikli öğrenci yetiştirmek için hazırladıkları rapor doğrultusunda, Köseköy, Yahya Kaptan, Gıda ve Tarım (İREM), Hereke ve Arslanbey Meslek Yüksek Okullarımızı kapattık. Hazırladığımız raporu YÖK Genel Kurulu kabul ederek onayladı.  KOÜ’de 21 olan MYO sayısı 16’ya düştü” dedi.

MYO’LAR BİRLEŞTİRİLDİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, birbirlerine yakın meslek yüksek okullarının birleştirdiklerini söyleyerek, “Hereke’de yürüme mesafesinde olan 3 tane MYO vardı. Bunlar; İsmet Uzunyol MYO, Asım Kocabıyık MYO ve Hereke MYO. Büyük bir israftı. Bunları Asım Kocabıyık MYO ile birleştirdik. Kapatılan diğer MYO’lar ise,  Köseköy MYO Sosyal Bölümleri Kocaeli MYO’ya, Makine Bölümleri Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO’ya, Arslanbey MYO Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesine, Gıda ve Tarım MYO İzmit MYO’ya, Yahya Kaptan MYO ise Sağlık Hizmetleri MYO’ya bağlanacak” dedi. Küçük, kapatılan MYO’larda okuyan öğrencilerin hiç birisinin mağdur olmayacağını sözlerine ekledi. Küçük, uygulamanın 2020-2021 eğitim döneminde başlanacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.