KOÜ’lü öğrenciler İHA Yarışmasında

Kocaeli 17.10.2018 - 12:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

KOÜ’lü öğrenciler İHA Yarışmasında

TÜBİTAK’ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmasında Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de boy gösterdi. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan AEROKOU Takımı, yarıştıkları modeli gerçek İHA boyutlarına yakın olarak tasarlamayı başardı.

Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Nasır Çoruh ve Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Fidan, TÜBİTAK’a sunulan ‘İnsansız Hava Aracı’ projesinin detayları hakkında bilgi verdi. Yarışmaya katılım sürecinden bahseden Doç. Dr. Sinan Fidan, projeye bir buçuk yıldır emek verdiklerini belirterek “Öğrenciler, kişisel gelişimlerinin yanı sıra TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli alanlarda da kendilerini göstererek üniversitemizi büyük organizasyonlarda başarıyla temsil ettiler. Teorik bilgilerini uygulamaya döken bu on beş kişilik ekip, zamanla yarıştıkları için çözüm üretme becerilerini de geliştirerek yeni tecrübeler edindiler.” dedi. GALİBİYETİ YAŞADILAR Zorlu bir eleme sürecinden geçtiklerini belirten Fidan, “Sürecin başında Türkiye genelinde 250’ye yakın takım başvuru yapmıştı. Fakat ilk raporlama sonrası takım sayısı 120’ye indirildi. İkinci kez istenilen detaylı tasarım raporu sonucundaysa, geriye 50 takım kaldı. KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, zorlu aşamaları geçen bu 50 takımın içinde yer alarak ilk galibiyetini yaşamış oldu.” ifadesinde bulundu. Projenin asıl mimarının öğrenciler olduğunu ifade eden Fidan, “Tasarımın 99’unu öğrencilerimiz sayesinde oluşturduk. Bu süreçte başta Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, Uçak Elektrik Elektronik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nasır Çoruh, Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Satılmış Ürgün proje tasarlamanın her adımında öğrencilerimize destek verdi. Bu anlamda özverili çalışan öğrencilerimize de destek veren hocalarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi. BİZİ GELİŞTİRECEK Projenin amacı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Nasır Çoruh, öğrencilere olan inancını şu sözlerle dile getirdi: “Amacımız öncelikle öğrencileri motive edip onları iş hayatına hazırlamaktı. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Yeni amaçlarımız daha geniş bir ekiple çok yönlü projeler üretip yurt dışı yarışmalarına katılmak. Büyük organizasyonlar her zaman için bizi daha çok geliştirecektir. Bu noktada büyük bir özveriyle çalışan ve üreten öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversitemiz adına kendileriyle gurur duyuyorum.”  Çalışma aşamasında ve sunum esnasında karşılaşılan sorunlarla pes etmeden mücadele ettiklerini söyleyen proje mimarileri öğrenciler ise; tüm zorlu anlarda tek bir ses olduklarını, kendilerini bu şekilde motive ettiklerini belirtti.
TÜBİTAK’ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmasında Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de boy gösterdi. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan AEROKOU Takımı, yarıştıkları modeli gerçek İHA boyutlarına yakın olarak tasarlamayı başardı.

Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Nasır Çoruh ve Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Fidan, TÜBİTAK’a sunulan ‘İnsansız Hava Aracı’ projesinin detayları hakkında bilgi verdi. Yarışmaya katılım sürecinden bahseden Doç. Dr. Sinan Fidan, projeye bir buçuk yıldır emek verdiklerini belirterek “Öğrenciler, kişisel gelişimlerinin yanı sıra TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli alanlarda da kendilerini göstererek üniversitemizi büyük organizasyonlarda başarıyla temsil ettiler. Teorik bilgilerini uygulamaya döken bu on beş kişilik ekip, zamanla yarıştıkları için çözüm üretme becerilerini de geliştirerek yeni tecrübeler edindiler.” dedi.

GALİBİYETİ YAŞADILAR

Zorlu bir eleme sürecinden geçtiklerini belirten Fidan, “Sürecin başında Türkiye genelinde 250’ye yakın takım başvuru yapmıştı. Fakat ilk raporlama sonrası takım sayısı 120’ye indirildi. İkinci kez istenilen detaylı tasarım raporu sonucundaysa, geriye 50 takım kaldı. KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, zorlu aşamaları geçen bu 50 takımın içinde yer alarak ilk galibiyetini yaşamış oldu.” ifadesinde bulundu. Projenin asıl mimarının öğrenciler olduğunu ifade eden Fidan, “Tasarımın 99’unu öğrencilerimiz sayesinde oluşturduk. Bu süreçte başta Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, Uçak Elektrik Elektronik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nasır Çoruh, Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Satılmış Ürgün proje tasarlamanın her adımında öğrencilerimize destek verdi. Bu anlamda özverili çalışan öğrencilerimize de destek veren hocalarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

BİZİ GELİŞTİRECEK

Projenin amacı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Nasır Çoruh, öğrencilere olan inancını şu sözlerle dile getirdi: “Amacımız öncelikle öğrencileri motive edip onları iş hayatına hazırlamaktı. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Yeni amaçlarımız daha geniş bir ekiple çok yönlü projeler üretip yurt dışı yarışmalarına katılmak. Büyük organizasyonlar her zaman için bizi daha çok geliştirecektir. Bu noktada büyük bir özveriyle çalışan ve üreten öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversitemiz adına kendileriyle gurur duyuyorum.”  Çalışma aşamasında ve sunum esnasında karşılaşılan sorunlarla pes etmeden mücadele ettiklerini söyleyen proje mimarileri öğrenciler ise; tüm zorlu anlarda tek bir ses olduklarını, kendilerini bu şekilde motive ettiklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.