KOÜ REKTÖRÜ SADETTİN HÜLAGÜ “MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Kocaeli 22.07.2016 - 11:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KOÜ REKTÖRÜ SADETTİN HÜLAGÜ “MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, bugün sabah erken saatlerde Kocaeli Üniversitesindeki paralel yapılanmayla mücadelede hukuki süreç hakkında bilgi almak için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret etti.

Sabah erken saatlerde Kocaeli Adliyesine gelerek 1 saat Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ile görüşen Rektör Sadettin Hülagü, ziyaret çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kısa bir konuşma yapan KOÜ Rektörü Hülagü, “Bu işi cadı avına çevirmeden hainler ile hukuki mücadelemizi kararlılıkla yürüteceğiz” dedi. GÖREVLENDİRMELER DEVAM EDİYOR Kocaeli Üniversitesinde yapılacak olan soruşturma kapsamında ziyarete geldiğini belirten Hülagü, “İncelemeler sürüyor, şu anda elde müspet delil olmadan bir şey söylemek doğru değil. Hukuki zemin, gerek emniyetten gerekse üniversitedeki idari yönetimdeki arkadaşlarla inceleme yapılıyor. Bunun sonucunda gereken adımları yapacağız. Üniversitedeki bütün dekanların istifa dilekçelerini verdi. 16 fakülte var bizde bunların ataması YÖK Yönetim Kurulu atamasıyla oluyor. Yüksekokul ve enstitü müdürleri de rektör atamasıyla oluyor. Tekrardan görevlendirmeler devam ediyor. Hassas döneme girdik, devletimizin, milletimizin bekasına göz diken hain saldırılar ister asker ister sivil isterse akademisyen olsun bunların devlet içinde barınmasına izin vermemiz mümkün değil” dedi. GEREĞİ MUTLAKA YAPILACAK Sözlerine devam eden Hülagü, “Hukuk çerçevesinin dışına çıkmamak için Başsavcımız ile bir değerlendirme yaptık. Üniversitedeki FETÖ üyesi akademisyenler temizlenecektir. O konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Bilgi kirliliği ve cadı avı şeklinde yapılmaması lazım. Bunun için hassasiyet gösteriyoruz. Ona çok dikkat ediyoruz. Öğretim üyesine bu yönde bir işlem yaptığınız zaman mutlaka onun da haklarını gözetmemiz gerekiyor. Haksız yere olursa bu kabul edilemez. Fakat devletin, milletin bekasına, milli iradeye yapılmış hiçbir şeyin hoş görülmesi mümkün değildir. Bunun mutlaka gereği yapılacaktır. Bu konudaki hassasiyetimizin herkesten fazla devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, bugün sabah erken saatlerde Kocaeli Üniversitesindeki paralel yapılanmayla mücadelede hukuki süreç hakkında bilgi almak için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret etti.

Sabah erken saatlerde Kocaeli Adliyesine gelerek 1 saat Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ile görüşen Rektör Sadettin Hülagü, ziyaret çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kısa bir konuşma yapan KOÜ Rektörü Hülagü, “Bu işi cadı avına çevirmeden hainler ile hukuki mücadelemizi kararlılıkla yürüteceğiz” dedi.

GÖREVLENDİRMELER DEVAM EDİYOR

Kocaeli Üniversitesinde yapılacak olan soruşturma kapsamında ziyarete geldiğini belirten Hülagü, “İncelemeler sürüyor, şu anda elde müspet delil olmadan bir şey söylemek doğru değil. Hukuki zemin, gerek emniyetten gerekse üniversitedeki idari yönetimdeki arkadaşlarla inceleme yapılıyor. Bunun sonucunda gereken adımları yapacağız. Üniversitedeki bütün dekanların istifa dilekçelerini verdi. 16 fakülte var bizde bunların ataması YÖK Yönetim Kurulu atamasıyla oluyor. Yüksekokul ve enstitü müdürleri de rektör atamasıyla oluyor. Tekrardan görevlendirmeler devam ediyor. Hassas döneme girdik, devletimizin, milletimizin bekasına göz diken hain saldırılar ister asker ister sivil isterse akademisyen olsun bunların devlet içinde barınmasına izin vermemiz mümkün değil” dedi.

GEREĞİ MUTLAKA YAPILACAK

Sözlerine devam eden Hülagü, “Hukuk çerçevesinin dışına çıkmamak için Başsavcımız ile bir değerlendirme yaptık. Üniversitedeki FETÖ üyesi akademisyenler temizlenecektir. O konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Bilgi kirliliği ve cadı avı şeklinde yapılmaması lazım. Bunun için hassasiyet gösteriyoruz. Ona çok dikkat ediyoruz. Öğretim üyesine bu yönde bir işlem yaptığınız zaman mutlaka onun da haklarını gözetmemiz gerekiyor. Haksız yere olursa bu kabul edilemez. Fakat devletin, milletin bekasına, milli iradeye yapılmış hiçbir şeyin hoş görülmesi mümkün değildir. Bunun mutlaka gereği yapılacaktır. Bu konudaki hassasiyetimizin herkesten fazla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.