KREDİ KARTI OLANLAR DİKKAT!

Ekonomi 25.12.2017 - 19:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KREDİ KARTI OLANLAR DİKKAT!

Bazı bankalar kredi kartı kullanımına göre verdikleri mil puanlara karşılık ücretsiz uçak biletleri vererek kendi kredi kartlarının kullanılmasında önemli bir atak yapmıştı.

10 KATI ÖDÜYORSUNUZ Ülkemizde birçok kişi kazandıkları mil puanlarla yurt içi ve yurt dışında birçok noktaya ücretsiz uçtu. Puanları yetmeyenler ise bankaların uyguladığı avans mil uygulamasıyla biletini alabildi. Avans mil için bankalar 12 ay süre veriyor, bu sürede yapılan harcamalar ile borç kapatılıyordu. Kapanmayan borç için ise 10 katı ücret talep ediliyor.   PUAN ALMAK ZORLAŞTI Eskiden kredi kartıyla yaptığınız her alış verişe puan verildiği için, 12 ayda avans milleri kapamak hiç zor değildi. Ancak birçok banka son zamanlarda puan uygulamasını değiştirdi. Artık her alışverişe puan alamıyorsunuz. Puan alabilmeniz için, alışveriş yaptığınız pos cihazı kartınızla aynı bankaya ait olmalı ve puan verme anlaşması olmalı. Eğer anlaşma yoksa, puan alamıyorsanız kalan mil borcunuz için 10 katı ceza ödemek zorundasınız.   SESSİZ SEDASIZ DEĞİŞTİ Örnek verecek olursak, uçak bileti almak için 1.000.- TL civarında avans puan aldınız. 12 ay içinde de yaptığınız alışverişler karşılığı puan veren yerlerden sadece 100 tl kazandınız. Kalan 900.- TL için bankanız sizden 9.000.- TL tahsil ediyor. Önceden her yerden puan alan tüketiciler, bankaların sessiz sedasız uygulama değiştirmesi sonucu bir hayli sıkıntı yaşıyor.   AVANS KULLANIRKEN DİKKAT İşin ilginç kısmı ise, bankalar bu değişiklik hakkında bilgi vermediği gibi, uyarıda da bulunmuyor. Bu durumda bankalar tahsil edeceği 10 katının peşinde gibi görüntü veriyor. Siz siz olun avans mil kullanırken dikkatli olun. Avans borcunuz varsa, puan veren yerlerden alışveriş yapmaya özen gösterin.
Bazı bankalar kredi kartı kullanımına göre verdikleri mil puanlara karşılık ücretsiz uçak biletleri vererek kendi kredi kartlarının kullanılmasında önemli bir atak yapmıştı.

10 KATI ÖDÜYORSUNUZ

Ülkemizde birçok kişi kazandıkları mil puanlarla yurt içi ve yurt dışında birçok noktaya ücretsiz uçtu.

Puanları yetmeyenler ise bankaların uyguladığı avans mil uygulamasıyla biletini alabildi.

Avans mil için bankalar 12 ay süre veriyor, bu sürede yapılan harcamalar ile borç kapatılıyordu. Kapanmayan borç için ise 10 katı ücret talep ediliyor.

 

PUAN ALMAK ZORLAŞTI

Eskiden kredi kartıyla yaptığınız her alış verişe puan verildiği için, 12 ayda avans milleri kapamak hiç zor değildi.

Ancak birçok banka son zamanlarda puan uygulamasını değiştirdi.

Artık her alışverişe puan alamıyorsunuz.

Puan alabilmeniz için, alışveriş yaptığınız pos cihazı kartınızla aynı bankaya ait olmalı ve puan verme anlaşması olmalı.

Eğer anlaşma yoksa, puan alamıyorsanız kalan mil borcunuz için 10 katı ceza ödemek zorundasınız.

 

SESSİZ SEDASIZ DEĞİŞTİ

Örnek verecek olursak, uçak bileti almak için 1.000.- TL civarında avans puan aldınız.

12 ay içinde de yaptığınız alışverişler karşılığı puan veren yerlerden sadece 100 tl kazandınız.

Kalan 900.- TL için bankanız sizden 9.000.- TL tahsil ediyor.

Önceden her yerden puan alan tüketiciler, bankaların sessiz sedasız uygulama değiştirmesi sonucu bir hayli sıkıntı yaşıyor.

 

AVANS KULLANIRKEN DİKKAT

İşin ilginç kısmı ise, bankalar bu değişiklik hakkında bilgi vermediği gibi, uyarıda da bulunmuyor.

Bu durumda bankalar tahsil edeceği 10 katının peşinde gibi görüntü veriyor.

Siz siz olun avans mil kullanırken dikkatli olun.

Avans borcunuz varsa, puan veren yerlerden alışveriş yapmaya özen gösterin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.