Küba’dan 1 Mayıs mesajı

Kocaeli 30.04.2016 - 12:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Küba’dan 1 Mayıs mesajı

CHP Heyetiyle birlikte Küba’da bulunan, 1 Mayıs’ı yarın Havana’da kutlayacak olan CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan, 1 Mayıs İşçi Bayrımı ile ilgili mesaj yayınladı.Kaynak: Küba’dan 1 Mayıs mesajı

Birlik ve dayanışmanın engellenmeye çalışıldığı bir süreç içinde bulunulduğunu hatırlatan Tahsin Tarhan, açıklamasında şunları belirtti: “- Güvencesiz, tazminatsız çalışmaya yasal kılıflar bulunurken, bir yandan da taşeron işçiler kadro sözü ile oyalanıyor. Gelir adaletsizliği artarken, iş güvenliği bir maliyet olarak görülüyor. Bu nedenle maalesef ülkemizde, her yıl binlerce işçi hayatını kaybediyor. Ve bunları “kader” olarak açıklayan bir zihniyetin, giderek otoriterleşen uygulamaları ile toplumsal ayrışmalar derinleşiyor.  Emeği değersizleştiren, temel hak ve özgürlükleri ihlal eden bu anlayışa inat; daha yüksek sesle,  birlik ve dayanışma içinde, insan onuruna yakışan bir yaşam için dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz. Dünyadaki ve ülkemizdeki tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum.”
CHP Heyetiyle birlikte Küba’da bulunan, 1 Mayıs’ı yarın Havana’da kutlayacak olan CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan, 1 Mayıs İşçi Bayrımı ile ilgili mesaj yayınladı.Kaynak: Küba’dan 1 Mayıs mesajı

Birlik ve dayanışmanın engellenmeye çalışıldığı bir süreç içinde bulunulduğunu hatırlatan Tahsin Tarhan, açıklamasında şunları belirtti:


“- Güvencesiz, tazminatsız çalışmaya yasal kılıflar bulunurken, bir yandan da taşeron işçiler kadro sözü ile oyalanıyor. Gelir adaletsizliği artarken, iş güvenliği bir maliyet olarak görülüyor. Bu nedenle maalesef ülkemizde, her yıl binlerce işçi hayatını kaybediyor. Ve bunları “kader” olarak açıklayan bir zihniyetin, giderek otoriterleşen uygulamaları ile toplumsal ayrışmalar derinleşiyor. 


Emeği değersizleştiren, temel hak ve özgürlükleri ihlal eden bu anlayışa inat; daha yüksek sesle,  birlik ve dayanışma içinde, insan onuruna yakışan bir yaşam için dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz. Dünyadaki ve ülkemizdeki tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.