Kuduz Korkusu YAYILIYOR!

28.06.2015 - 23:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kuduz Korkusu YAYILIYOR!

İlçe de köpek tarafından ısırılan 4 yaşındaki Hayrunnisa G., hayatını kaybetti. İlde kuduz alarmı verildi.

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde 36 gün önce köpek tarafından ısırılan 4 yaşındaki Hayrunnisa G., tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İskenderun İlçesi'nde de bir sokak köpeğinde kuduz virüsüne rastlanılması sonucu ilçe, kuduz için riskli bölge ilan edildi. KÖPEK ISIRAN KIZLARINI DÜŞTÜ ZANNEDİP DOKTORA GÖTÜRMEDİLER Hassa İlçesi'nin Kanlıören Mahallesi'nde oturan Hulusi ve Fatma G. çiftinin 4 yaşındaki kızı Hayrunnisa'yı, 36 gün önce bir köpek ağzından ısırdı. İddiaya göre, küçük kızın düştüğünü sanan ailesi olayın hemen ardından doktora götürmedi. KÜÇÜK KIZ DOKTORLARIN TÜM ÇABASINA RAĞMEN KURTARILAMADI İlerleyen günlerde kızlarının gözlerinin kızardığını ve ağzından köpük geldiğini fark eden ailesi, minik Hayrunnisa'yı Hassa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradan da İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edilen minik Hayrunnisa'ya kuduz teşhisi konuldu. Özel hazırlanan bir ambulans ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Hayrunnisa, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. İSKENDERUN'DA ÖLEN KÖPEK KUDUZ ÇIKTI Hatay bir başka ilçesi İskenderun'da da özel bir hastanenin bahçesinde bulunan bir sokak köpeğinden şüphelenen vatandaşlar, belediyeye haber verdi. İskenderun Belediyesi Hayvan Bakım Birimi tarafından barınağa götürülen köpeğin, iki gün sonra ölmesinden şüphelenen yetkililer, köpeği Adana Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderdi. Yapılan incelemede köpekte kuduz virüsüne rastlandı. İLÇE 'KUDUZ İÇİN RİSKLİ BÖLGE' İLAN EDİLDİ Bunun üzerine ilçede Sağlık Zabıta Komisyonu kurularak, İskenderun kuduz için riskli bölge ilan edildi. İlçenin giriş ve çıkışlarına 'Kuduz risk bölgesi' yazılı tabelalar asılırken, riskli bölge uygulamasının 6 ay süreceği belirtildi.
İlçe de köpek tarafından ısırılan 4 yaşındaki Hayrunnisa G., hayatını kaybetti. İlde kuduz alarmı verildi.

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde 36 gün önce köpek tarafından ısırılan 4 yaşındaki Hayrunnisa G., tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İskenderun İlçesi'nde de bir sokak köpeğinde kuduz virüsüne rastlanılması sonucu ilçe, kuduz için riskli bölge ilan edildi.

KÖPEK ISIRAN KIZLARINI DÜŞTÜ ZANNEDİP DOKTORA GÖTÜRMEDİLER

Hassa İlçesi'nin Kanlıören Mahallesi'nde oturan Hulusi ve Fatma G. çiftinin 4 yaşındaki kızı Hayrunnisa'yı, 36 gün önce bir köpek ağzından ısırdı. İddiaya göre, küçük kızın düştüğünü sanan ailesi olayın hemen ardından doktora götürmedi.

KÜÇÜK KIZ DOKTORLARIN TÜM ÇABASINA RAĞMEN KURTARILAMADI

İlerleyen günlerde kızlarının gözlerinin kızardığını ve ağzından köpük geldiğini fark eden ailesi, minik Hayrunnisa'yı Hassa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradan da İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edilen minik Hayrunnisa'ya kuduz teşhisi konuldu. Özel hazırlanan bir ambulans ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Hayrunnisa, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

İSKENDERUN'DA ÖLEN KÖPEK KUDUZ ÇIKTI

Hatay bir başka ilçesi İskenderun'da da özel bir hastanenin bahçesinde bulunan bir sokak köpeğinden şüphelenen vatandaşlar, belediyeye haber verdi. İskenderun Belediyesi Hayvan Bakım Birimi tarafından barınağa götürülen köpeğin, iki gün sonra ölmesinden şüphelenen yetkililer, köpeği Adana Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderdi. Yapılan incelemede köpekte kuduz virüsüne rastlandı.

İLÇE 'KUDUZ İÇİN RİSKLİ BÖLGE' İLAN EDİLDİ

Bunun üzerine ilçede Sağlık Zabıta Komisyonu kurularak, İskenderun kuduz için riskli bölge ilan edildi. İlçenin giriş ve çıkışlarına 'Kuduz risk bölgesi' yazılı tabelalar asılırken, riskli bölge uygulamasının 6 ay süreceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.