Külliyede Her Akşam İftar Sofrası

Gebze 21.05.2019 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Külliyede Her Akşam İftar Sofrası

Gebze Çoban Mustafa Paşa Cami Külliyesi’nde her akşam iftar sofrası kuruluyor. İhtiyaç sahiplerini İftar sofrasına davet eden Gebze Çoban Mustafa Paşa İmam Hatibi İrfan Tatlı, “sizleri de sofralarımıza ve bu hayır yarışına davet ediyoruz.” dedi.

Gebze Çoban Mustafa Paşa Cami Külliyesi’nde her akşam iftar sofrası kuruluyor. İftar sofrasına ihtiyaç sahiplerini davet eden Gebze Çoban Mustafa Paşa İmam Hatibi İrfan Tatlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “11 Ayın sultanı Ramazan-ı Şerif İslam âleminde büyük bir sevinç ve neş’e ile karşılanır. Ramazan ayı, insanlara hidayet rehberi Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, içerisinde Kadir gecesinin bulunduğu manevi feyizlerin coştuğu pek mübarek bir aydır. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de ‘Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.’ (Bakara Suresi 185)  buyurmaktadır.     BİZLERE DESTEK OLDULAR Bir başka ayet-i Kerime’de ‘Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)’  buyrulmaktadır. Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak bu mübarek ayda, mü’minler için bayram edasında geçen İftar sofrasını Ecdad Yadigârı Çoban Mustafa Paşa Külliyesinde kuralım istedik. İmarethane içerisinde yaklaşık 300 kişilik misafir kapasitesi ile her akşam iftar sofralarını kurup, ecdadın bir hizmetini daha ihya etmiş olduk. Bu hizmette iftar sofralarının kurulması ve lojistike edilmesi anlamında yardımlarını esirgemeyen pek çok gönül dostumuz oldu. HAYIR YARIŞINA DAVET Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimiz bu ikramlarda bulunan ve hizmet edenler için şöyle buyuruyor. ‘Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz’ (Tirmizi, Savm 82, (807); Her yıl Ramazan Ayında sizleri de sofralarımıza ve bu hayır yarışına davet ediyoruz.”  HABER: KÜBRA AKABALI
Gebze Çoban Mustafa Paşa Cami Külliyesi’nde her akşam iftar sofrası kuruluyor. İhtiyaç sahiplerini İftar sofrasına davet eden Gebze Çoban Mustafa Paşa İmam Hatibi İrfan Tatlı, “sizleri de sofralarımıza ve bu hayır yarışına davet ediyoruz.” dedi.

Gebze Çoban Mustafa Paşa Cami Külliyesi’nde her akşam iftar sofrası kuruluyor. İftar sofrasına ihtiyaç sahiplerini davet eden Gebze Çoban Mustafa Paşa İmam Hatibi İrfan Tatlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “11 Ayın sultanı Ramazan-ı Şerif İslam âleminde büyük bir sevinç ve neş’e ile karşılanır. Ramazan ayı, insanlara hidayet rehberi Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, içerisinde Kadir gecesinin bulunduğu manevi feyizlerin coştuğu pek mübarek bir aydır. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de ‘Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.’ (Bakara Suresi 185)  buyurmaktadır.

 

 

BİZLERE DESTEK OLDULAR

Bir başka ayet-i Kerime’de ‘Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)’  buyrulmaktadır. Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak bu mübarek ayda, mü’minler için bayram edasında geçen İftar sofrasını Ecdad Yadigârı Çoban Mustafa Paşa Külliyesinde kuralım istedik. İmarethane içerisinde yaklaşık 300 kişilik misafir kapasitesi ile her akşam iftar sofralarını kurup, ecdadın bir hizmetini daha ihya etmiş olduk. Bu hizmette iftar sofralarının kurulması ve lojistike edilmesi anlamında yardımlarını esirgemeyen pek çok gönül dostumuz oldu.

HAYIR YARIŞINA DAVET

Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimiz bu ikramlarda bulunan ve hizmet edenler için şöyle buyuruyor. ‘Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz’ (Tirmizi, Savm 82, (807); Her yıl Ramazan Ayında sizleri de sofralarımıza ve bu hayır yarışına davet ediyoruz.” 

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.