Külliyede Her Sabah Çorba Sofrası

Gebze 27.09.2018 - 14:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Külliyede Her Sabah Çorba Sofrası

Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesi’nde her sabah sıcak çorba ikramı yapılıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Çoban Mustafa Paşa Camii Vakıf Müdürü Mehmet Çakır, “Osmanlı döneminden miras aldığımız Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesi’nde her sabah sıcak çorba ikramı yapılıyor. Özellikle kış aylarında ayrı bir önem taşıyan ve birçok tarihi mekânlarda ecdat geleneği olan bereketi n sembolü çorba ile içimiz ısınırken, tarihi atmosferde ecdadı hayırla yad ediyoruz. Bizim için ayrı bir değeri olan Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesi’nde her sabah namazı sonrası tüm halkımızı aynı sofrada buluşup kaynaşmaya davet ediyoruz. ” dedi. KÜBRA AKABALI

Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesi’nde her sabah sıcak çorba ikramı yapılıyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Çoban Mustafa Paşa Camii Vakıf Müdürü Mehmet Çakır, “Osmanlı döneminden miras aldığımız Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesi’nde her sabah sıcak çorba ikramı yapılıyor. Özellikle kış aylarında ayrı bir önem taşıyan ve birçok tarihi mekânlarda ecdat geleneği olan bereketi n sembolü çorba ile içimiz ısınırken, tarihi atmosferde ecdadı hayırla yad ediyoruz. Bizim için ayrı bir değeri olan Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesi’nde her sabah namazı sonrası tüm halkımızı aynı sofrada buluşup kaynaşmaya davet ediyoruz. ” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.