19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Kural tanımazlara göz açtırmayacağız!”

Gebze 27.11.2020 - 10:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Kural tanımazlara göz açtırmayacağız!”

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine ‘Covid-19 Denetimleri’ konulu gönderdiği genelge gereği vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlere yönelik denetimler gerçekleşti. Denetimlerde vatandaşları uyaran Kaymakam Güler, “Denetimlerde kural tanımazlara göz açtırmayacağız” dedi. İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine ‘Covid-19 Denetimleri’ konulu gönderdiği genelge gereğince başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlere yönelik sıkı denetimler yapıldı. Denetimlere Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, polis memuru ve zabıtalar eşlik etti. “PAZAR YERLERİ İÇİN YÖNETİCİ BELİRLENECEK” Denetimlerin ardından konuşan Kaymakam Güler, “26-27-28-29 Kasım 2020 tarihlerinde tüm il ve ilçelerde, vali ve kaymakamların komisyonlarında; başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlere yönelik yoğunlaştırılmış denetimler yapılacaktır. Salgınla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının salgınla mücadelede büyük önem taşıdığı belirtilmektedir. AVM’lere yönelik denetimlerde alışveriş merkezine yönelik aynı anda bulunabilecek kişi sayısı ve çalışma saatleri kısıtlamasına uyulmasına ağırlık verilecek, pazar yerlerimizde ayrı ayrı olmak üzere pazar yeri yöneticisi belirlenerek kurallara uyulmasından sorumlu olunacak. Pazar yeri yöneticilerimiz denetim ekipleriyle iletişim ve koordinasyonu etkin şekilde sağlayacak. “İDARİ YAPTIRIM CEZALARINI UYGULAYACAĞIZ” Sözlerini sürdüren Kaymakam Güler, “İlçemiz ana caddeleri, kent meydanı ana güzergahlar ile paket servisi ve al götür hizmeti veren müşteri kabul etmeyen yeme içme yerlerinde tedbirlere riayet, sigara, maske ve mesafe konusunda denetimlerimizi gerçekleştirdik. Ayrıca toplu taşıma yapan araçlar üzerinde, otobüs duraklarında ve ilçemiz otobüs terminalinde HES Kodu uygulaması, mesafe ve yolcu sayısı ile ilgili gerekli kontrollerimizi yaptık. Denetimlerde eksiği görülen kişilere ve işletmelere idari yaptırım cezalarını uygulayacağız. Halkımızdan Covid-19 konusunda daha fazla fedakârlık ve duyarlılık bekliyoruz. Kendi canımızı ve sevdiklerimizin canını kurallara uyarak korumalıyız.” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine ‘Covid-19 Denetimleri’ konulu gönderdiği genelge gereği vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlere yönelik denetimler gerçekleşti. Denetimlerde vatandaşları uyaran Kaymakam Güler, “Denetimlerde kural tanımazlara göz açtırmayacağız” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine ‘Covid-19 Denetimleri’ konulu gönderdiği genelge gereğince başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlere yönelik sıkı denetimler yapıldı. Denetimlere Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, polis memuru ve zabıtalar eşlik etti.

“PAZAR YERLERİ İÇİN YÖNETİCİ BELİRLENECEK”

Denetimlerin ardından konuşan Kaymakam Güler, “26-27-28-29 Kasım 2020 tarihlerinde tüm il ve ilçelerde, vali ve kaymakamların komisyonlarında; başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlere yönelik yoğunlaştırılmış denetimler yapılacaktır. Salgınla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının salgınla mücadelede büyük önem taşıdığı belirtilmektedir. AVM’lere yönelik denetimlerde alışveriş merkezine yönelik aynı anda bulunabilecek kişi sayısı ve çalışma saatleri kısıtlamasına uyulmasına ağırlık verilecek, pazar yerlerimizde ayrı ayrı olmak üzere pazar yeri yöneticisi belirlenerek kurallara uyulmasından sorumlu olunacak. Pazar yeri yöneticilerimiz denetim ekipleriyle iletişim ve koordinasyonu etkin şekilde sağlayacak.

“İDARİ YAPTIRIM CEZALARINI UYGULAYACAĞIZ”

Sözlerini sürdüren Kaymakam Güler, “İlçemiz ana caddeleri, kent meydanı ana güzergahlar ile paket servisi ve al götür hizmeti veren müşteri kabul etmeyen yeme içme yerlerinde tedbirlere riayet, sigara, maske ve mesafe konusunda denetimlerimizi gerçekleştirdik. Ayrıca toplu taşıma yapan araçlar üzerinde, otobüs duraklarında ve ilçemiz otobüs terminalinde HES Kodu uygulaması, mesafe ve yolcu sayısı ile ilgili gerekli kontrollerimizi yaptık. Denetimlerde eksiği görülen kişilere ve işletmelere idari yaptırım cezalarını uygulayacağız. Halkımızdan Covid-19 konusunda daha fazla fedakârlık ve duyarlılık bekliyoruz. Kendi canımızı ve sevdiklerimizin canını kurallara uyarak korumalıyız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.