Kuzey Marmara Otoyolu fiyatları uçurdu

Kocaeli 24.10.2018 - 09:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kuzey Marmara Otoyolu fiyatları uçurdu

Endeksa.com’un verilerine göre Kuzey Marmara Otoyolu, güzergahı üstündeki dört ilde gayrimenkul fiyatlarını artırıyor. Kocaeli’deki yükseliş oranı yüzde 80 olarak açıklandı.

2016'da trafiğe açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamı niteliğinde olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun güzergahında bulunan veya bağlantı yolları olan bölgelerdeki gayrimenkul fiyatları, Endeksa.com’un güncel verilerine göre yüzde 44 ile yüzde 92 arasında değerlendi. KOCAELİ’DE 4 YILLIK ARTIŞ YÜZDE 80 Buna göre güzergah dahilinde bulunan Kocaeli’de de söz konusu bölgelerdeki yükseliş oldukça fazla oranlarda gerçekleşti. Endeksa verilerine göre Kocaeli’de son 4 yıllık konut fiyat artışı yüzde 80 seviyesinde. Kocaeli’de ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 872 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 22 yıl. DEĞER ARTIŞI YAŞANDI Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, devam eden proje hakkında şunları belirtti: “Proje kapsamında trafiğe açılan Silivri-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Pendik güzergahının ardından, 2018 yılı sonuna kadar Pendik-Osmangazi Köprüsü arasındaki güzergahının da açılması planlanıyor. Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar gidecek otoyolun tamamının ise 2019 yılı sonunda trafiğe açılması hedefleniyor. Projenin trafiğe tamamen açılmasından sonra da ulaşımın rahatlaması sebebiyle belirtilen bölgelerde değer artışının devam edeceğini öngörüyoruz.”
Endeksa.com’un verilerine göre Kuzey Marmara Otoyolu, güzergahı üstündeki dört ilde gayrimenkul fiyatlarını artırıyor. Kocaeli’deki yükseliş oranı yüzde 80 olarak açıklandı.

2016'da trafiğe açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamı niteliğinde olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun güzergahında bulunan veya bağlantı yolları olan bölgelerdeki gayrimenkul fiyatları, Endeksa.com’un güncel verilerine göre yüzde 44 ile yüzde 92 arasında değerlendi.

KOCAELİ’DE 4 YILLIK ARTIŞ YÜZDE 80

Buna göre güzergah dahilinde bulunan Kocaeli’de de söz konusu bölgelerdeki yükseliş oldukça fazla oranlarda gerçekleşti. Endeksa verilerine göre Kocaeli’de son 4 yıllık konut fiyat artışı yüzde 80 seviyesinde. Kocaeli’de ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 872 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 22 yıl.

DEĞER ARTIŞI YAŞANDI

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, devam eden proje hakkında şunları belirtti: “Proje kapsamında trafiğe açılan Silivri-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Pendik güzergahının ardından, 2018 yılı sonuna kadar Pendik-Osmangazi Köprüsü arasındaki güzergahının da açılması planlanıyor. Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar gidecek otoyolun tamamının ise 2019 yılı sonunda trafiğe açılması hedefleniyor. Projenin trafiğe tamamen açılmasından sonra da ulaşımın rahatlaması sebebiyle belirtilen bölgelerde değer artışının devam edeceğini öngörüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.