19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KYK Gebze Yurdu’nda Sıfır Atık!

Gebze 11.10.2018 - 09:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

KYK Gebze Yurdu’nda Sıfır Atık!

KYK Gebze Yurdu ‘Sıfır Atık’ projesine 10 ayrı noktaya koyduğu ünitelerle destek verdi. Gebze Belediyesi’nin destekleri ile de konteyner eksikleri giderildi.

2018 yılı itibari ile kamu kurumlarından başlayarak; havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, sağlık kuruluşları ve büyük iş yerlerinde uygulanmaya başlayan ‘Sıfır Atık Projesi’ KYK Gebze Yurdu’nda uygulamaya konuldu. Gebze Yurt Müdürü Resul Kotan yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Doğal kaynakların hızla tüketilmesinin önüne geçilmesi, üretilen atıkların çevre ve insan sağlığı için bir tehdit olmaktan çıkarılarak milli ekonomiye kazandırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi; gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen kapsamlı bir atık dönüşüm projesidir. ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLDİ Sıfır Atık Projesi, 2018 itibarıyla kamu kurumlarından başlayarak; havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, sağlık kuruluşları ve büyük iş yerlerinde uygulanmaya başlandı. Yurdumuzda Sıfır Atık Projesi çalışmaları öğrencilerimize verilen seminer programıyla başlatıldı. Yapılan eğitim seminerinde ‘Atık nedir? Atık çeşitleri nelerdir? Atıkların bertaraf edilmesi ve geri dönüşüm’  konuları işlendi. Öğrencilerimiz; geri dönüştürülebilir atıkların çöp olmadığı, çöplerimizi ayrıştırarak hem çevremize hem de ülke ekonomisine nasıl katkıda bulunulabileceği konusunda bilinçlendirildi.” dedi. ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili çalışmaların okulda halen devam ettiğini söyleyen Yurt Müdürü Resul Kotan, öğrencilerin bu konuda bilinçlendiğini belirtti. KÜBRA AKABALI
KYK Gebze Yurdu ‘Sıfır Atık’ projesine 10 ayrı noktaya koyduğu ünitelerle destek verdi. Gebze Belediyesi’nin destekleri ile de konteyner eksikleri giderildi.

2018 yılı itibari ile kamu kurumlarından başlayarak; havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, sağlık kuruluşları ve büyük iş yerlerinde uygulanmaya başlayan ‘Sıfır Atık Projesi’ KYK Gebze Yurdu’nda uygulamaya konuldu. Gebze Yurt Müdürü Resul Kotan yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Doğal kaynakların hızla tüketilmesinin önüne geçilmesi, üretilen atıkların çevre ve insan sağlığı için bir tehdit olmaktan çıkarılarak milli ekonomiye kazandırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi; gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen kapsamlı bir atık dönüşüm projesidir.

ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLDİ

Sıfır Atık Projesi, 2018 itibarıyla kamu kurumlarından başlayarak; havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, sağlık kuruluşları ve büyük iş yerlerinde uygulanmaya başlandı. Yurdumuzda Sıfır Atık Projesi çalışmaları öğrencilerimize verilen seminer programıyla başlatıldı. Yapılan eğitim seminerinde ‘Atık nedir? Atık çeşitleri nelerdir? Atıkların bertaraf edilmesi ve geri dönüşüm’  konuları işlendi. Öğrencilerimiz; geri dönüştürülebilir atıkların çöp olmadığı, çöplerimizi ayrıştırarak hem çevremize hem de ülke ekonomisine nasıl katkıda bulunulabileceği konusunda bilinçlendirildi.” dedi. ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili çalışmaların okulda halen devam ettiğini söyleyen Yurt Müdürü Resul Kotan, öğrencilerin bu konuda bilinçlendiğini belirtti.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.