GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Lise adayları ENKA için ter döktü

Eğitim 05.08.2020 - 21:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Lise adayları ENKA için ter döktü

Kocaeli dahil Marmara Bölgesi’nden birçok öğrenciye hitap eden ve Dilovası’nda bulunan Kocaeli Özel ENKA Teknik Okulları’nda öğrenciler değerlendirme sınavına girerek ter döktüler. İstanbul’dan gelen aday öğrencilerin velileri ise okulun önünde yoğunluk oluşturdu. Kocaeli Özel ENKA Teknik Okulları’nda 16 Temmuz 2020 tarihinde öğrencilerin LGS puanları açıklandıktan sonra ön kayıt başvurusu almıştı. Okul bünyesinde bulunan Fen ve Teknoloji Lisesi ile Anadolu Teknik Lisesi arasında öğrenciler tercihlerde bulundu. Öğrenciler sınavda elde ettikleri puan ve Türkiye geneli girdikleri yüzdelik dilim bilgileri ile ön kayıtlarını okulun internet sitesi üzerinden yapmıştı. Ön kayıtların ardından okulun internet sitesinden müracaatta bulunan öğrenciler yüzdelik dilim ve puan üstünlüğüne göre sıralandı. Sıralama sonucunda, Fen Teknoloji okul türünü seçen adaylardan ilk 200’ye giren öğrenciler okulun kendi yapacağı değerlendirme sınavına bugün alındı.     PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE Fen Teknoloji Lisesi kayıt değerlendirme sınavında 20 soru soruldu. Soruların içeriği ve puan değeri komisyon tarafından belirlendi. Sınavın sonucunda, öğrencilerin LGS sınavından aldığı puan ile değerlendirme sınavından aldığı puan birleştirilerek toplam puan üstünlüğüne göre kayıt listesi oluşturulacak. Anadolu Teknik Lisesi için okul tarafından herhangi bir kayıt değerlendirme sınavı yapılmayacak olup sadece aday öğrencilerin okulun internet sitesinden yaptığı müracaatlardan sonra LGS sınavı yüzdelik dilim ve puan üstünlüğüne göre öğrenciler sıralanarak kayıt listesi oluşturulacak. YÜZDE YÜZ BURSLU Okulun taban puanları ile alakalı ise okuldan yapılan açıklamada, “Okulumuzun taban puanları, kayıt yılına göre ve müracaat eden öğrencilerin başarı durumlarına göre her yıl değişkenlik gösterebilmektedir. Bu yılın taban puanları kayıtlardan sonra oluşacaktır. Okulumuza alınacak öğrenci sayısı kayıt listeleri ile beraber ilan edilecektir. Her iki okul türümüze kayıt olan tüm öğrenciler 100 tam eğitim bursu ile kayıt edilmektedir. Hiçbir öğrenciden eğitim öğretim ücreti alınmamaktadır” ifadelerine yer verildi.  

Kocaeli dahil Marmara Bölgesi’nden birçok öğrenciye hitap eden ve Dilovası’nda bulunan Kocaeli Özel ENKA Teknik Okulları’nda öğrenciler değerlendirme sınavına girerek ter döktüler. İstanbul’dan gelen aday öğrencilerin velileri ise okulun önünde yoğunluk oluşturdu.

Kocaeli Özel ENKA Teknik Okulları’nda 16 Temmuz 2020 tarihinde öğrencilerin LGS puanları açıklandıktan sonra ön kayıt başvurusu almıştı. Okul bünyesinde bulunan Fen ve Teknoloji Lisesi ile Anadolu Teknik Lisesi arasında öğrenciler tercihlerde bulundu. Öğrenciler sınavda elde ettikleri puan ve Türkiye geneli girdikleri yüzdelik dilim bilgileri ile ön kayıtlarını okulun internet sitesi üzerinden yapmıştı. Ön kayıtların ardından okulun internet sitesinden müracaatta bulunan öğrenciler yüzdelik dilim ve puan üstünlüğüne göre sıralandı. Sıralama sonucunda, Fen Teknoloji okul türünü seçen adaylardan ilk 200’ye giren öğrenciler okulun kendi yapacağı değerlendirme sınavına bugün alındı.

 

 

PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE

Fen Teknoloji Lisesi kayıt değerlendirme sınavında 20 soru soruldu. Soruların içeriği ve puan değeri komisyon tarafından belirlendi. Sınavın sonucunda, öğrencilerin LGS sınavından aldığı puan ile değerlendirme sınavından aldığı puan birleştirilerek toplam puan üstünlüğüne göre kayıt listesi oluşturulacak. Anadolu Teknik Lisesi için okul tarafından herhangi bir kayıt değerlendirme sınavı yapılmayacak olup sadece aday öğrencilerin okulun internet sitesinden yaptığı müracaatlardan sonra LGS sınavı yüzdelik dilim ve puan üstünlüğüne göre öğrenciler sıralanarak kayıt listesi oluşturulacak.

YÜZDE YÜZ BURSLU

Okulun taban puanları ile alakalı ise okuldan yapılan açıklamada, “Okulumuzun taban puanları, kayıt yılına göre ve müracaat eden öğrencilerin başarı durumlarına göre her yıl değişkenlik gösterebilmektedir. Bu yılın taban puanları kayıtlardan sonra oluşacaktır. Okulumuza alınacak öğrenci sayısı kayıt listeleri ile beraber ilan edilecektir. Her iki okul türümüze kayıt olan tüm öğrenciler 100 tam eğitim bursu ile kayıt edilmektedir. Hiçbir öğrenciden eğitim öğretim ücreti alınmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.