Liselilere Nanoteknoloji’yi anlattı

Gebze 26.03.2019 - 10:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Liselilere Nanoteknoloji’yi anlattı

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4.'sü düzenlenen ‘2019 Kariyer Günleri’nde Gebze Teknik Üniversitesi Nanoteknoloji Enstitüsü’nden Dr. Şafak Gök, liselilere bir sunum gerçekleştirdi. Beşiktaş ilçesindeki muhtelif meslek liselerinden yaklaşık 700 öğrenci dinleyici olarak katıldığı etkinliğe Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden personel, öğretmenler ve bazı akademisyenler de katıldı. Dr. Şafak Gök sunumuna Nanoteknoloji Enstitüsü ve Mikro/ Nano Aygıt Üretim Laboratuvarı hakkında bilgilendirme yaparak sunumuna başladı. Daha sonra Nanoteknolojinin ne olduğunu, uygulama alanlarını, Türkiye için önemine değinerek nanomalzemeleri Enstitüde hangi yöntemlerle üretip analiz ettiklerini ve fotolitografi işlemini prensip olarak anlattı. SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ Sunumumun ikinci yarısında öğrencilere meslek seçimi, üniversite okumak isteyenlere bölüm seçimi konusunda tavsiyelerde bulunan Gök ayrıca işte ve genel anlamda hayatta başarı için bazı tavsiyelerde bulundu. Etkinliğe katılan dinleyicileri Nanoteknoloji Enstitüsü’ndeki Temiz Odası’na çalışmaları yerinde görmeleri için davet eden Gök’e yetkililer ve öğrenciler sunumlarından ötürü teşekkür ettiler.

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4.'sü düzenlenen ‘2019 Kariyer Günleri’nde Gebze Teknik Üniversitesi Nanoteknoloji Enstitüsü’nden Dr. Şafak Gök, liselilere bir sunum gerçekleştirdi. Beşiktaş ilçesindeki muhtelif meslek liselerinden yaklaşık 700 öğrenci dinleyici olarak katıldığı etkinliğe Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden personel, öğretmenler ve bazı akademisyenler de katıldı. Dr. Şafak Gök sunumuna Nanoteknoloji Enstitüsü ve Mikro/ Nano Aygıt Üretim Laboratuvarı hakkında bilgilendirme yaparak sunumuna başladı. Daha sonra Nanoteknolojinin ne olduğunu, uygulama alanlarını, Türkiye için önemine değinerek nanomalzemeleri Enstitüde hangi yöntemlerle üretip analiz ettiklerini ve fotolitografi işlemini prensip olarak anlattı.

SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Sunumumun ikinci yarısında öğrencilere meslek seçimi, üniversite okumak isteyenlere bölüm seçimi konusunda tavsiyelerde bulunan Gök ayrıca işte ve genel anlamda hayatta başarı için bazı tavsiyelerde bulundu. Etkinliğe katılan dinleyicileri Nanoteknoloji Enstitüsü’ndeki Temiz Odası’na çalışmaları yerinde görmeleri için davet eden Gök’e yetkililer ve öğrenciler sunumlarından ötürü teşekkür ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.