Mahallemizden Defolup Gidip

23.02.2015 - 16:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Mahallemizden Defolup Gidip

Mahallerindeki müzikholden rahatsız olduklarını belirtip, kapatılması için yürüyüş düzenledi. Yol boyunca teneke çalan kadınlar, "Mahallemizde müzikhol istemiyoruz" diyerek, tepkilerini dile getirdi.

Bergama’nın 150 hane 335 nüfuslu Aziziye Mahallesi’nde, uzun yıllar birahane olarak hizmet veren bir işletme bir süre önce müzikhole dönüştürüldü. İddiaya göre kadın garson çalıştıran ve saat 03.00’e kadar izni olmasına rağmen daha geç saatlere kadar müzik yayını yapan işletmeden rahatsız olan mahalledeki kadınlar ayakladı. Nüfusunun büyük bölümü yaşlı olan mahalledeki 20 kadın, dün saat 21.00 sıralarında köylülerden Havva Ünver’in evinin önünde toplandı. Daha sonra teneke çalarak köyün içinde yürüyüş yapan kadınlar ’Burası Müslüman mahallesi. Burda müzikhol olmaz’, ’Çocuklarımıza kötü örnek oluyorsunuz’ sloganları attı. Grup, müzikholün önüne geldiğinde gerginlik arttı.    MÜZİKHOL ÇALIŞANLARIYLA TARTIŞMA   Zaman zaman müzhol çalışanları ile eyleme katılan kadınlar arasında sert tartışmalar yaşandı. Müzikhol çalışanlarının, "Her şeyimiz yasal. Gidin nereye şikayet ederseniz edin. Buradan 30 kişi ekmek yiyor" demesi üzerine kadınlar, "Mahallemizden defolun. Ekmeğinizi başka yerde arayın. Böyle ekmek olmaz" diyerek karşılık verdi. Kadınlar daha sonra yürüyüşe devam etti. Bu sırada gelen jandarma ekipleri, gruba mücadelelerinde haklı olduklarını belirtip, "Ancak, tepkilerinizi dile getirme yönteminiz yanlış ve kanunsuz" diyerek, dağılmalarını istedi. Bunun üzerine grup dağıldı.   ’UYUYAMIYORUZ, ÇOCUKLARIMIZA KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR’    Grubun dağılması sırasında açıklama yapan köylülerden Havva Ünver şunları söyledi:   "Mahallemizin ortasında müzikhol istemiyoruz. Sabaha kadar müzik yayını devam ediyor, uyuyamıyoruz. Çocuklarımaza kötü örnek oluyor. Geçen Ramazan ayında sahura kalktığımızda müzik sesinden rahatsız olduk. Biz de evimizde son ses müzik açtık. İşletme çalışanları bunun üzerine silahla havaya ateş ederek karşılık verdi. Bugüne kadar kaymakamlık, belediye, jandarma ve savcılığa pek çok kez dilekçe vermemize rağmen bir sonuç alamadık. Bu müzikhol kapanmadan bize rahat yok. Son çare olarak böyle bir eylem kararı aldık. Sorun çözülene kadar da eylemlerimiz devam edecek."   Öte yandan, müzikhole daha önce pek çok kez yüksek seste müzik yayını nedeniyle ceza kesildiği belirtildi.
Mahallerindeki müzikholden rahatsız olduklarını belirtip, kapatılması için yürüyüş düzenledi. Yol boyunca teneke çalan kadınlar, "Mahallemizde müzikhol istemiyoruz" diyerek, tepkilerini dile getirdi.
Bergama’nın 150 hane 335 nüfuslu Aziziye Mahallesi’nde, uzun yıllar birahane olarak hizmet veren bir işletme bir süre önce müzikhole dönüştürüldü. İddiaya göre kadın garson çalıştıran ve saat 03.00’e kadar izni olmasına rağmen daha geç saatlere kadar müzik yayını yapan işletmeden rahatsız olan mahalledeki kadınlar ayakladı. Nüfusunun büyük bölümü yaşlı olan mahalledeki 20 kadın, dün saat 21.00 sıralarında köylülerden Havva Ünver’in evinin önünde toplandı. Daha sonra teneke çalarak köyün içinde yürüyüş yapan kadınlar ’Burası Müslüman mahallesi. Burda müzikhol olmaz’, ’Çocuklarımıza kötü örnek oluyorsunuz’ sloganları attı. Grup, müzikholün önüne geldiğinde gerginlik arttı. 
 
MÜZİKHOL ÇALIŞANLARIYLA TARTIŞMA
 
Zaman zaman müzhol çalışanları ile eyleme katılan kadınlar arasında sert tartışmalar yaşandı. Müzikhol çalışanlarının, "Her şeyimiz yasal. Gidin nereye şikayet ederseniz edin. Buradan 30 kişi ekmek yiyor" demesi üzerine kadınlar, "Mahallemizden defolun. Ekmeğinizi başka yerde arayın. Böyle ekmek olmaz" diyerek karşılık verdi. Kadınlar daha sonra yürüyüşe devam etti. Bu sırada gelen jandarma ekipleri, gruba mücadelelerinde haklı olduklarını belirtip, "Ancak, tepkilerinizi dile getirme yönteminiz yanlış ve kanunsuz" diyerek, dağılmalarını istedi. Bunun üzerine grup dağıldı.
 
’UYUYAMIYORUZ, ÇOCUKLARIMIZA KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR’ 
 
Grubun dağılması sırasında açıklama yapan köylülerden Havva Ünver şunları söyledi:
 
"Mahallemizin ortasında müzikhol istemiyoruz. Sabaha kadar müzik yayını devam ediyor, uyuyamıyoruz. Çocuklarımaza kötü örnek oluyor. Geçen Ramazan ayında sahura kalktığımızda müzik sesinden rahatsız olduk. Biz de evimizde son ses müzik açtık. İşletme çalışanları bunun üzerine silahla havaya ateş ederek karşılık verdi. Bugüne kadar kaymakamlık, belediye, jandarma ve savcılığa pek çok kez dilekçe vermemize rağmen bir sonuç alamadık. Bu müzikhol kapanmadan bize rahat yok. Son çare olarak böyle bir eylem kararı aldık. Sorun çözülene kadar da eylemlerimiz devam edecek."
 
Öte yandan, müzikhole daha önce pek çok kez yüksek seste müzik yayını nedeniyle ceza kesildiği belirtildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.