19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Mardin'den Kocaeli'ye Gönül Köprüsü!

Kocaeli 18.06.2017 - 11:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Mardin'den Kocaeli'ye Gönül Köprüsü!

“Gönül Köprüsü” büyüyor

Mardinli 80 öğrenci, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Kocaeli’ye geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı Gönül Köprüsü Projesi kapsamında şehir dışından gelen öğrencileri Kocaeli’de ağırlamaya devam ediyor. Diyarbakır’dan bir çok öğrencinin dahil olduğu Gönül Köprüsü Projesi’ne bu kez Mardinli 80 lise öğrencisi katıldı. ÖĞRENCİLER DİRİLİŞ KAMPINDA KALDILAR Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Mardin Fen, Mardin Anadolu, İMKB Mardin, Mardin Mefya ve Kızıltepe Ali Rıza Alpaslan Liselerinde eğitim gören 80 öğrenci 3 gün boyunca Diriliş Kampında konakladılar. Doğu ile batının kardeşliğine köprü olan proje kapsamında Mardin’den gelen 80 lise öğrencisi Kocaeli’nin en güzel yerlerini görme fırsatı yakaladı. DİRİLİŞ KAMPINDA KONAKLADILAR Diriliş Kampında konaklayan Mardinli öğrenciler burada birçok etkinliğe katıldılar. Gündüzleri doğa yürüyüşü yapıp ok atan öğrenciler akşamları da kamp ateşi etrafında toplandılar. Gençlik ve Spor Hizmetleri Başkanı Ali Bilgi Mardinli öğrencilerle bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik çalışmaları hakkında bilgi verdi.  3 gün boyunca bungalov evlerde kalan öğrenciler gezilerinin son gününde Bilim Merkezi ve müzeleri ziyaret etti. KOCAELİ BİLİM MERKEZİNE HAYRAN KALDILAR Birçok öğrencinin ilk kez uçağa binmesine ve ilk kez başka bir il görmesine olanak sağlayan geziye, öğretmenler de katıldı. Mardinli öğrenciler gezi kapsamında geldikleri Bilim Merkezi’ne adeta hayran kaldı. Öğrencileri burada karşılayan Bilim Merkezi yetkilileri, merkezle ilgili detaylı bir sunum yaptı. Bilimsel deney ve uygulamaları yerinde deneme ve keşfetme imkânı bulan liseli gençler, Bilim Merkezi’nde özel tasarlanmış 200’e yakın deney düzeneğini inceledi. Optik illüzyon, yanardağ modeli ve hücre modeli hakkında bilgi alan öğrenciler, buradaki bilim atölyelerini de gezdi. MÜZELER ZİYARET EDİLDİ Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi’ni görmekten dolayı son derece mutlu olduklarını kaydeden Mardinli gençler, kendilerine bu fırsatı sunduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Öğrenciler ziyaretlerinin sonunda Seka Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Öğrenciler Kocaeli gezisi kapsamında Gayret Müzesi ve Hızır Deniz Müze Denizaltısını ve Sekapark’ı da gezdi.
“Gönül Köprüsü” büyüyor

Mardinli 80 öğrenci, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Kocaeli’ye geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı Gönül Köprüsü Projesi kapsamında şehir dışından gelen öğrencileri Kocaeli’de ağırlamaya devam ediyor. Diyarbakır’dan bir çok öğrencinin dahil olduğu Gönül Köprüsü Projesi’ne bu kez Mardinli 80 lise öğrencisi katıldı.

ÖĞRENCİLER DİRİLİŞ KAMPINDA KALDILAR

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Mardin Fen, Mardin Anadolu, İMKB Mardin, Mardin Mefya ve Kızıltepe Ali Rıza Alpaslan Liselerinde eğitim gören 80 öğrenci 3 gün boyunca Diriliş Kampında konakladılar. Doğu ile batının kardeşliğine köprü olan proje kapsamında Mardin’den gelen 80 lise öğrencisi Kocaeli’nin en güzel yerlerini görme fırsatı yakaladı.

DİRİLİŞ KAMPINDA KONAKLADILAR

Diriliş Kampında konaklayan Mardinli öğrenciler burada birçok etkinliğe katıldılar. Gündüzleri doğa yürüyüşü yapıp ok atan öğrenciler akşamları da kamp ateşi etrafında toplandılar. Gençlik ve Spor Hizmetleri Başkanı Ali Bilgi Mardinli öğrencilerle bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik çalışmaları hakkında bilgi verdi.  3 gün boyunca bungalov evlerde kalan öğrenciler gezilerinin son gününde Bilim Merkezi ve müzeleri ziyaret etti.

KOCAELİ BİLİM MERKEZİNE HAYRAN KALDILAR

Birçok öğrencinin ilk kez uçağa binmesine ve ilk kez başka bir il görmesine olanak sağlayan geziye, öğretmenler de katıldı. Mardinli öğrenciler gezi kapsamında geldikleri Bilim Merkezi’ne adeta hayran kaldı. Öğrencileri burada karşılayan Bilim Merkezi yetkilileri, merkezle ilgili detaylı bir sunum yaptı. Bilimsel deney ve uygulamaları yerinde deneme ve keşfetme imkânı bulan liseli gençler, Bilim Merkezi’nde özel tasarlanmış 200’e yakın deney düzeneğini inceledi. Optik illüzyon, yanardağ modeli ve hücre modeli hakkında bilgi alan öğrenciler, buradaki bilim atölyelerini de gezdi.

MÜZELER ZİYARET EDİLDİ

Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi’ni görmekten dolayı son derece mutlu olduklarını kaydeden Mardinli gençler, kendilerine bu fırsatı sunduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Öğrenciler ziyaretlerinin sonunda Seka Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Öğrenciler Kocaeli gezisi kapsamında Gayret Müzesi ve Hızır Deniz Müze Denizaltısını ve Sekapark’ı da gezdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.