Marmara'ya 7 ayrı deprem kulağı

18.02.2016 - 10:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Marmara'ya 7 ayrı deprem kulağı

Marmara fay hattındaki tüm titreşimler, artık saniye saniye ölçülecek.

AFAD tarafından hayata geçirilen proje kapsamında İstanbul ve Yalova'da 7 farklı noktaya kurulan sismik ölçüm odaları, fay hattındaki en ufak hareketliliği bile kayıt altına almaya başladı... Tabiri caizse kurulan yeni sistemle muhtemel Marmara depreminin kalp atışları bile dinlenebilecek.. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı olası bir Marmara depremine yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kuzey Anadolu ve Marmara fay hatlarındaki gözlem ve sismik araştırmalar yapılmak üzere 7 ayrı noktaya kurulan sismik ölçüm odaları olası depremlerin analizi için fay hattındaki en düşük sarsıntıları kayıt altına almaya başladı. İstanbul'da Tuzla, Büyükada, Sivriada'ya, Yalova'da ise Kurtköy,Teşvikiye, Esenköy ve Bozburun'a kurulan sismik ölçüm noktalarında yerin 350 metre altına sarsıntı sensörleri yerleştirildi.
Marmara fay hattındaki tüm titreşimler, artık saniye saniye ölçülecek.

AFAD tarafından hayata geçirilen proje kapsamında İstanbul ve Yalova'da 7 farklı noktaya kurulan sismik ölçüm odaları, fay hattındaki en ufak hareketliliği bile kayıt altına almaya başladı... Tabiri caizse kurulan yeni sistemle muhtemel Marmara depreminin kalp atışları bile dinlenebilecek..

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı olası bir Marmara depremine yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Kuzey Anadolu ve Marmara fay hatlarındaki gözlem ve sismik araştırmalar yapılmak üzere 7 ayrı noktaya kurulan sismik ölçüm odaları olası depremlerin analizi için fay hattındaki en düşük sarsıntıları kayıt altına almaya başladı.

İstanbul'da Tuzla, Büyükada, Sivriada'ya, Yalova'da ise Kurtköy,Teşvikiye, Esenköy ve Bozburun'a kurulan sismik ölçüm noktalarında yerin 350 metre altına sarsıntı sensörleri yerleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.