Masa başı çalışıyorsanız muhakkak yapmalısınız!

13.01.2016 - 17:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Masa başı çalışıyorsanız muhakkak yapmalısınız!

Günümüzde, aktif olmayan yaşam şekli, ergonomik olmayan çalışma koşulları ve stresin yarattığı aşırı yüklenme kişilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal sağlıklarının bozulmasına neden olmakta; bu da çalışanların verimliliklerinin azalması ile sonuçlanmaktadır. Son yıllarda iş kaynaklı, aşırı yüklenme ile oluşan kas-iskelet sistemi sakatlıklarına oldukça sık rastlanmaktadır. Tekrarlı hareketler, uzun süreli statik çalışma pozisyonları, güç harcanması gereken işler, ergonomik olmayan çalışma koşulları fiziksel stres yaratır. Bilgisayar başında çalışma veya telefonu kullanımıgibi gündelik aktiviteler, gün içinde sıklıkla  yapıldığında eklem rahatsızlılarına neden olabilir. Aşağıdaki egzersizler dolaşımı artırarak işyerinizde kendinizi daha iyi hmenize de yardımcı olur. İŞTE İŞ YERİNDE KOLAYLIKLA YAPABİLECEĞİNİZ EGZERSİZ HAREKETLERİ 

Günümüzde, aktif olmayan yaşam şekli, ergonomik olmayan çalışma koşulları ve stresin yarattığı aşırı yüklenme kişilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal sağlıklarının bozulmasına neden olmakta; bu da çalışanların verimliliklerinin azalması ile sonuçlanmaktadır.

Son yıllarda iş kaynaklı, aşırı yüklenme ile oluşan kas-iskelet sistemi sakatlıklarına oldukça sık rastlanmaktadır. Tekrarlı
hareketler, uzun süreli statik çalışma pozisyonları, güç harcanması gereken işler, ergonomik olmayan çalışma koşulları
fiziksel stres yaratır.

Bilgisayar başında çalışma veya telefonu kullanımıgibi gündelik aktiviteler, gün içinde sıklıkla  yapıldığında eklem rahatsızlılarına neden olabilir.

Aşağıdaki egzersizler dolaşımı artırarak işyerinizde kendinizi daha iyi hmenize de yardımcı olur.

İŞTE İŞ YERİNDE KOLAYLIKLA YAPABİLECEĞİNİZ EGZERSİZ HAREKETLERİ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.