MEB'den öğrencilere tavsiye

25.12.2015 - 15:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

MEB'den öğrencilere tavsiye

MEB, "Ertuğrul 1890" filminin öğrencilere tavsiye edilmesine ilişkin illere yazı gönderdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla valiliklere gönderilen yazıda, filmde 1890'da Japonya'ya ziyaret dönüşünde tayfuna yakalanarak batan Tuğamiral Osman Paşa komutasındaki 650 mürettebatlı Ertuğrul Fırkateyni'nin kazasının anlatıldığı belirtildi. Yazıda, yönetmenliğini Japon Mitsutoshi Tanaka'nın üstlendiği filmin yapımcılığını Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Japonya'da ise Ertuğrul Film Partners'in üstlendiği ifade edildi. Türkiye ve Japonya'nın ilk ortak sinema çalışması "Ertuğrul 1890"ın, iki ülke arasında 95 yıl arayla 1890'da Kushimoto'da ve 1985'te Tahran'da yaşanan, iki karşılıksız yardımlaşma ve kurtarma hikayesini etkileyici bir dille anlattığına işaret edildi. Yazıda, Türk-Japon ortak yapımı filmin, iki ülke arasında 125 yıllık tarihi derinliklere dayanan dostluğun pekiştirilmesine ve genç nesillere aktarımına önemli bir katkı sağlayacak olması nedeniyle, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine tavsiye edilmesi ve imkanlar dahilinde izlenmesinin sağlanması istendi.
MEB, "Ertuğrul 1890" filminin öğrencilere tavsiye edilmesine ilişkin illere yazı gönderdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla valiliklere gönderilen yazıda, filmde 1890'da Japonya'ya ziyaret dönüşünde tayfuna yakalanarak batan Tuğamiral Osman Paşa komutasındaki 650 mürettebatlı Ertuğrul Fırkateyni'nin kazasının anlatıldığı belirtildi.

Yazıda, yönetmenliğini Japon Mitsutoshi Tanaka'nın üstlendiği filmin yapımcılığını Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Japonya'da ise Ertuğrul Film Partners'in üstlendiği ifade edildi. Türkiye ve Japonya'nın ilk ortak sinema çalışması "Ertuğrul 1890"ın, iki ülke arasında 95 yıl arayla 1890'da Kushimoto'da ve 1985'te Tahran'da yaşanan, iki karşılıksız yardımlaşma ve kurtarma hikayesini etkileyici bir dille anlattığına işaret edildi.

Yazıda, Türk-Japon ortak yapımı filmin, iki ülke arasında 125 yıllık tarihi derinliklere dayanan dostluğun pekiştirilmesine ve genç nesillere aktarımına önemli bir katkı sağlayacak olması nedeniyle, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine tavsiye edilmesi ve imkanlar dahilinde izlenmesinin sağlanması istendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.