MEÇHULPAŞA 5 ARALIK’TA GEBZE’DE

Gebze 29.11.2018 - 09:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

MEÇHULPAŞA 5 ARALIK’TA GEBZE’DE

TİYATROADAM’ın 13 Kasım’da İstanbul’da Trump Kültür Merkezi’nde ilk gösterimi yapılan yeni oyunu Meçhulpaşa, Gebzeli tiyatroseverleri fazla bekletmeyecek.

Gebze’nin kültür ve sanattaki aktif ve üretken sivil toplum örgütü Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR topluluğu Meçhulpaşa adlı yeni oyunuyla 05 Aralık Çarşamba günü akşamı 19.30’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde ağırlayacak. Ahmet Sami Özbudak’ın yazdığı oyuna topluluk Emrah Eren’in yönetmenliğinde hazırlandı. Rolleri Fatih Koyunoğlu, Erdem Akakçe ve Bülent Çolak paylaştı. Oyunun biletlerine oyun gününe kadar BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han, birinci kattaki yerinden temin edilebilir. (İrtibat: 0533 719 85 42) Oyuna dair "Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz ve Mustafa Mim Uykusuz'un birlikte çıkardıkları efsanevi haftalık siyasi mizah gazetesi: Markopaşa'nın 1946'da başlayıp meçhule doğru giden serüveni, 'bir cılız kalemden dile gelen hakikat'in peşinden gitmiş. Toplam 7 isim, 8 sahip, 10 yazı işleri müdürü, 9 matbaa, 10 adres değiştirerek dönemin çetin koşullarında 'devleri bile korkutan' ve 'fırsat bulabildiği zamanlarda' her şeye rağmen çıkan 77 sayı kalmış geriye. Bu sayılar aleyhine açılan 16 dava sonucu yazarlarının yattığı toplam 8 yıl, 2.5 aylık mahpusluk da cabası... Meçhulpaşa, işte bu serüveni anlatan hem şenlikli hem hüzünlü masalsı bir ortaoyunu...”  
TİYATROADAM’ın 13 Kasım’da İstanbul’da Trump Kültür Merkezi’nde ilk gösterimi yapılan yeni oyunu Meçhulpaşa, Gebzeli tiyatroseverleri fazla bekletmeyecek.

Gebze’nin kültür ve sanattaki aktif ve üretken sivil toplum örgütü Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR topluluğu Meçhulpaşa adlı yeni oyunuyla 05 Aralık Çarşamba günü akşamı 19.30’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde ağırlayacak. Ahmet Sami Özbudak’ın yazdığı oyuna topluluk Emrah Eren’in yönetmenliğinde hazırlandı. Rolleri Fatih Koyunoğlu, Erdem Akakçe ve Bülent Çolak paylaştı. Oyunun biletlerine oyun gününe kadar BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han, birinci kattaki yerinden temin edilebilir. (İrtibat: 0533 719 85 42)

Oyuna dair

"Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz ve Mustafa Mim Uykusuz'un birlikte çıkardıkları efsanevi haftalık siyasi mizah gazetesi: Markopaşa'nın 1946'da başlayıp meçhule doğru giden serüveni, 'bir cılız kalemden dile gelen hakikat'in peşinden gitmiş. Toplam 7 isim, 8 sahip, 10 yazı işleri müdürü, 9 matbaa, 10 adres değiştirerek dönemin çetin koşullarında 'devleri bile korkutan' ve 'fırsat bulabildiği zamanlarda' her şeye rağmen çıkan 77 sayı kalmış geriye. Bu sayılar aleyhine açılan 16 dava sonucu yazarlarının yattığı toplam 8 yıl, 2.5 aylık mahpusluk da cabası... Meçhulpaşa, işte bu serüveni anlatan hem şenlikli hem hüzünlü masalsı bir ortaoyunu...”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.