Meclis'te Başörtülü Yemin Eden AK Partili Vekil Tarihe Geçti

23.06.2015 - 20:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Meclis'te Başörtülü Yemin Eden AK Partili Vekil Tarihe Geçti

AK Parti'nin Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Türkiye tarihinde bir ilke imza attı. Çam, Meclis'in yemin eden ilk başörtülü vekili oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tarihinde bir ilk yaşandı. Meclis'in 25. dönem milletvekillerinin yemin töreninde bir başörtülü vekil yemin etti. AK PARTİLİ ÇAM, BİR İLKE İMZA ATTI AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, TBMM'de yemin eden ilk başörtülü vekil oldu. Meclis'te yemin eden ikinci başörtülü vekil ise AK Parti'nin Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik oldu. MERVE KAVAKÇI YEMİN EDEMEMİŞTİ Türkiye'nin yakın siyasi tarihine damgasını vuran toplumsal bir kırılmaya neden olan Merve Kavakçı olayından 16 yıl sonra aynı kürsüde başörtülü milletvekilleri yemin etti. Fazilet Partisi'nden 1999 seçimlerinde milletvekili seçilen Merve Kavakçı milletvekilliği yeminini edemeden Meclis'ten çıkarılmıştı. Başörtüsüyle milletvekili seçilen MHP'den Nesrin Ünal ise başörtüsünü çıkararak yemin etmeyi tercih etmişti.
AK Parti'nin Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Türkiye tarihinde bir ilke imza attı. Çam, Meclis'in yemin eden ilk başörtülü vekili oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tarihinde bir ilk yaşandı. Meclis'in 25. dönem milletvekillerinin yemin töreninde bir başörtülü vekil yemin etti.

AK PARTİLİ ÇAM, BİR İLKE İMZA ATTI

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, TBMM'de yemin eden ilk başörtülü vekil oldu. Meclis'te yemin eden ikinci başörtülü vekil ise AK Parti'nin Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik oldu.

MERVE KAVAKÇI YEMİN EDEMEMİŞTİ

Türkiye'nin yakın siyasi tarihine damgasını vuran toplumsal bir kırılmaya neden olan Merve Kavakçı olayından 16 yıl sonra aynı kürsüde başörtülü milletvekilleri yemin etti. Fazilet Partisi'nden 1999 seçimlerinde milletvekili seçilen Merve Kavakçı milletvekilliği yeminini edemeden Meclis'ten çıkarılmıştı. Başörtüsüyle milletvekili seçilen MHP'den Nesrin Ünal ise başörtüsünü çıkararak yemin etmeyi tercih etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.