Meclis Üyesini Öldürmek İçin Para Almış

08.02.2017 - 15:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Meclis Üyesini Öldürmek İçin Para Almış

Meclis üyesini öldürmesi için para aldığı ancak saldırıyı gerçekleştirmeyen şahsı öldürdüğü iddia edilen tetikçi Adana'da olayın azmettiricisi ise Mersin'de yakalandı.

Adana'da MHP'li Meclis Üyesi İsmail Hakkı Gözübatık'a suikast düzenlemek isteyen Mehmet N. T., Hasan  İlker Yılmaz ile anlaştı. N.T., parayı alan ancak meclis üyesini öldürmeyen Yılmaz'ın peşine Hilmi S.'yi taktı. Hilmi S.,  Kocaeli'de bulduğu Yılmaz'ı öldürdü. Olayın peşine düşen polis ekipleri, azmettirici Mehmet N.T.'yi  Mersin'de, cinayeti işleyen tetikçiyi ise  Adana'da yakaladı. GÖL KENARINDA CESEDİ BULUNDU Edinilen bilgiye göre olay, 9 Kasım 2016 tarihinde  Kocaeli'nin Körfez ilçesi  Hereke Mahallesi göl kenarında meydana geldi. İddiaya göre, vatandaşlar göl kenarında bir kişiyi hareketsiz yatarken görüp jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, şahsın tabanca ile kafasından vurularak öldürülmüş olduğunu tespit etti.  Kocaeli İl  Jandarma Komutanlığı, yaptığı çalışmada şahsın isminin Hasan  İlker Yılmaz olduğunu belirledi.  Jandarma, olayın ardından Yılmaz'ı kim ya da kimlerin öldürdüğünü belirlemek için çalışma başlattı.   MHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİ ÖLDÜRMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜ Cinayeti çözmek için özel ekip kurarak derinlemesine çalışma yapan jandarma, 27 Mayıs 2016 tarihinde  Adana'nın Beyazevler Mahallesi'nde aracında silahlı saldırıya uğrayan ve yaralı kurtulan MHP'li Meclis Üyesi İsmail Hakkı Gözübatık'a yapılan silahlı saldırıyı Mehmet N.T.'nin planladığını, saldırıyı daha önce Hasan  İlker Yılmaz'a yaptırmak istediğini ancak Yılmaz'ın parayı aldıktan sonra çıkan anlaşmazlık üzerine ortalıktan kaybolduğu, bu nedenle Mehmet N.T.'nin firari tetikçi Yılmaz'ın peşine Hilmi S. isimli şahsı taktığını tespit etti.  Jandarma,  Adana'dan  Kocaeli'ye gelen Yılmaz'ı bulan Hilmi S.'nin burada göl kenarında kafasına bir el ateş ederek öldürdüğünü belirledi. ADANA POLİSİ KATİLİ YAKALADI Zanlıları yakalamak için harekete geçen jandarma, olayın azmettiricisi olan Mehmet N.T.'nin  Mersin, katilin ise  Adana'da olduğunu belirledi.  Jandarma ekipleri hemen  Adana ve  Mersin polisleriyle irtibata geçti. Azmettirici Mehmet N.T.  Mersin'de yakalandı. Azmettirici yakalandıktan sonra  Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri de katil zanlısı Hilmi S.'yi  Seyhan ilçesinde bir eve yaptıkları baskında yakaladı.  Polis tarafından jandarmaya teslim edilen katil zanlısı, adli tıp birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra jandarma tarafından  Kocaeli'ye götürüldü. MHP'li meclis üyesi Gözübatık, saldırı sonrası hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olurken onu vurduğu ileri sürülen 17 yaşındaki M.Ö. yakalanıp tutuklanmıştı.
Meclis üyesini öldürmesi için para aldığı ancak saldırıyı gerçekleştirmeyen şahsı öldürdüğü iddia edilen tetikçi Adana'da olayın azmettiricisi ise Mersin'de yakalandı.

Adana'da MHP'li Meclis Üyesi İsmail Hakkı Gözübatık'a suikast düzenlemek isteyen Mehmet N. T., Hasan  İlker Yılmaz ile anlaştı. N.T., parayı alan ancak meclis üyesini öldürmeyen Yılmaz'ın peşine Hilmi S.'yi taktı. Hilmi S.,  Kocaeli'de bulduğu Yılmaz'ı öldürdü. Olayın peşine düşen polis ekipleri, azmettirici Mehmet N.T.'yi  Mersin'de, cinayeti işleyen tetikçiyi ise  Adana'da yakaladı.

GÖL KENARINDA CESEDİ BULUNDU

Edinilen bilgiye göre olay, 9 Kasım 2016 tarihinde  Kocaeli'nin Körfez ilçesi  Hereke Mahallesi göl kenarında meydana geldi. İddiaya göre, vatandaşlar göl kenarında bir kişiyi hareketsiz yatarken görüp jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, şahsın tabanca ile kafasından vurularak öldürülmüş olduğunu tespit etti.  Kocaeli İl  Jandarma Komutanlığı, yaptığı çalışmada şahsın isminin Hasan  İlker Yılmaz olduğunu belirledi.  Jandarma, olayın ardından Yılmaz'ı kim ya da kimlerin öldürdüğünü belirlemek için çalışma başlattı.

 

MHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİ ÖLDÜRMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜ

Cinayeti çözmek için özel ekip kurarak derinlemesine çalışma yapan jandarma, 27 Mayıs 2016 tarihinde  Adana'nın Beyazevler Mahallesi'nde aracında silahlı saldırıya uğrayan ve yaralı kurtulan MHP'li Meclis Üyesi İsmail Hakkı Gözübatık'a yapılan silahlı saldırıyı Mehmet N.T.'nin planladığını, saldırıyı daha önce Hasan  İlker Yılmaz'a yaptırmak istediğini ancak Yılmaz'ın parayı aldıktan sonra çıkan anlaşmazlık üzerine ortalıktan kaybolduğu, bu nedenle Mehmet N.T.'nin firari tetikçi Yılmaz'ın peşine Hilmi S. isimli şahsı taktığını tespit etti.  Jandarma,  Adana'dan  Kocaeli'ye gelen Yılmaz'ı bulan Hilmi S.'nin burada göl kenarında kafasına bir el ateş ederek öldürdüğünü belirledi.

ADANA POLİSİ KATİLİ YAKALADI

Zanlıları yakalamak için harekete geçen jandarma, olayın azmettiricisi olan Mehmet N.T.'nin  Mersin, katilin ise  Adana'da olduğunu belirledi.  Jandarma ekipleri hemen  Adana ve  Mersin polisleriyle irtibata geçti. Azmettirici Mehmet N.T.  Mersin'de yakalandı. Azmettirici yakalandıktan sonra  Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri de katil zanlısı Hilmi S.'yi  Seyhan ilçesinde bir eve yaptıkları baskında yakaladı.  Polis tarafından jandarmaya teslim edilen katil zanlısı, adli tıp birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra jandarma tarafından  Kocaeli'ye götürüldü.

MHP'li meclis üyesi Gözübatık, saldırı sonrası hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olurken onu vurduğu ileri sürülen 17 yaşındaki M.Ö. yakalanıp tutuklanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.