Meclis, yok sayılıyor!

Kocaeli 06.03.2019 - 12:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Meclis, yok sayılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeden kurulması planlanan Türkiye Uzay Ajansı’nın kuruluş kararnamesine Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak itiraz etti.

Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın “CHP Bilime ve Teknolojiye Karşı” açıklamalarından sonra, Sanayi Komisyonu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Komisyon Sözcüsü Tahsin Tarhan açıklamada bulundu. KOMİYONDA GÖRÜŞÜLDÜ, GENEL KURULDA GÖRÜŞÜLMEDİ Tarhan “Sayın Bakan’ın “CHP bilime ve Teknolojiye karşı açıklamalarını hayretle okudum. Plan Bütçe görüşmeleri sırasında Bakanlığı eleştirdiğimiz en büyük sorunlardan bir tanesi iktidarın teknolojiye ve bilime yatırım yapmaması,   AR-GE çalışmalarına gerekli ödeneği ayırmamasıydı. Bakanlığın bilim ve teknoloji ayırdığı bütçe ortada, Bilim üretmesi gereken kurumların nelerle meşgul olduğunu tüm kamuoyu biliyor. Kanun yapması gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Komisyon aşamasında çalıştıracaksınız, Genel Kurul’a gelmeden, muhalif görüşler, toplumun ilgili kesimlerinin düşünlerini almadan kararname ile Uzay Ajansı kuracaksınız, bizim asıl tepkimiz bu konuyadır” dedi. UZAY AJANSINA DEĞİL KARANAMEYE KARŞIYIZ Tarhan, “İktidarın özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı eliyle yürüttüğü projelerin akıbetlerini hem biz hem kamuoyu çok iyi biliyoruz. Uzay Ajansının kuruluşuyla ilgili Anayasa Mahkemesine başvurarak 20 yıllık hayale karşı çıkmıyoruz. İktidarı Kanunla yapılması gereken düzenlemeleri kararname ile yaptığı için Meclisi yok saymaması gerektiği hususunda anayasa uygunluğa davet ediyoruz. İleri demokrasi diye dayatılan sistemde hiç kimse halkın iradesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni yok sayamaz” dedi. HUZUR HAKKI, DENETİMSİZLİK, KADRO KAPISI Tarhan, “Komisyonda görüşülmüş, 466 Sıra Sayı numarasını almış ve Genel Kurulda görüşülmeyi bekleyen bir Kanun Teklifini hiç kimseye sormadan, kendi bildiği gibi düzenlemenin aslında neyi amaçladığını çok iyi biliyoruz. Yandaşlara kadro kapısı, yüksek huzur hakları vererek Uzay Ajansı kurduk diyemezsiniz. Denetim kurluşlarını yeniden düzenleyerek, kendi kendini denetleyen, hesap vermeyen, şeffaflıktan uzak işlem yapılmasına tabi ki karşı çıkacağız. Uzay Ajansı kurulacaksa her şey hazır. Getirin kanunu Meclis’e kuralım” dedi
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeden kurulması planlanan Türkiye Uzay Ajansı’nın kuruluş kararnamesine Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak itiraz etti.

Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın “CHP Bilime ve Teknolojiye Karşı” açıklamalarından sonra, Sanayi Komisyonu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Komisyon Sözcüsü Tahsin Tarhan açıklamada bulundu.

KOMİYONDA GÖRÜŞÜLDÜ, GENEL KURULDA GÖRÜŞÜLMEDİ

Tarhan “Sayın Bakan’ın “CHP bilime ve Teknolojiye karşı açıklamalarını hayretle okudum. Plan Bütçe görüşmeleri sırasında Bakanlığı eleştirdiğimiz en büyük sorunlardan bir tanesi iktidarın teknolojiye ve bilime yatırım yapmaması,   AR-GE çalışmalarına gerekli ödeneği ayırmamasıydı. Bakanlığın bilim ve teknoloji ayırdığı bütçe ortada, Bilim üretmesi gereken kurumların nelerle meşgul olduğunu tüm kamuoyu biliyor. Kanun yapması gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Komisyon aşamasında çalıştıracaksınız, Genel Kurul’a gelmeden, muhalif görüşler, toplumun ilgili kesimlerinin düşünlerini almadan kararname ile Uzay Ajansı kuracaksınız, bizim asıl tepkimiz bu konuyadır” dedi.

UZAY AJANSINA DEĞİL KARANAMEYE KARŞIYIZ

Tarhan, “İktidarın özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı eliyle yürüttüğü projelerin akıbetlerini hem biz hem kamuoyu çok iyi biliyoruz. Uzay Ajansının kuruluşuyla ilgili Anayasa Mahkemesine başvurarak 20 yıllık hayale karşı çıkmıyoruz. İktidarı Kanunla yapılması gereken düzenlemeleri kararname ile yaptığı için Meclisi yok saymaması gerektiği hususunda anayasa uygunluğa davet ediyoruz. İleri demokrasi diye dayatılan sistemde hiç kimse halkın iradesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni yok sayamaz” dedi.

HUZUR HAKKI, DENETİMSİZLİK, KADRO KAPISI

Tarhan, “Komisyonda görüşülmüş, 466 Sıra Sayı numarasını almış ve Genel Kurulda görüşülmeyi bekleyen bir Kanun Teklifini hiç kimseye sormadan, kendi bildiği gibi düzenlemenin aslında neyi amaçladığını çok iyi biliyoruz. Yandaşlara kadro kapısı, yüksek huzur hakları vererek Uzay Ajansı kurduk diyemezsiniz. Denetim kurluşlarını yeniden düzenleyerek, kendi kendini denetleyen, hesap vermeyen, şeffaflıktan uzak işlem yapılmasına tabi ki karşı çıkacağız. Uzay Ajansı kurulacaksa her şey hazır. Getirin kanunu Meclis’e kuralım” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.