19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

MeMeA 2019’da Gebze farkı!

Gebze 15.08.2019 - 13:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

MeMeA 2019’da Gebze farkı!

EEE Enstrumentasyon ve Ölçüm Topluluğu tarafından desteklenen 14. Medikal Ölçümler ve Uygulamalar Sempozyumu MeMeA 2019’da 80’i yabancı olmak üzere 130 bilim insanı katılım sağladığı sempozyumda Türkiye adına yapılan 27 bildirinin 20’sine TÜBİTAK UME araştırmacıları imza attı.

EEE Enstrumentasyon ve Ölçüm Topluluğu tarafından desteklenen 14. Medikal Ölçümler ve Uygulamalar Sempozyumu MeMeA 2019’da 80’i yabancı olmak üzere 130 bilim insanı katılım sağladığı sempozyumda Türkiye adına yapılan 27 bildirinin 20’sine TÜBİTAK UME araştırmacıları imza attı. EEE Enstrumentasyon ve Ölçüm Topluluğu tarafından desteklenen 14. Medikal Ölçümler ve Uygulamalar Sempozyumu MeMeA 2019, TÜBİTAK UME öncülüğünde 26-28 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi Cibali yerleşkesinde gerçekleştirildi. MeMeA 2019 Sempozyumu tarihinde ilk defa “medikal ölçümlerde metrolojik bakış açısı teması” ile ülkemizde İstanbul’da gerçekleştirilmiş oldu. Sempozyumda, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtasından olmak üzere Italya, Türkiye, Hindistan, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Portekiz, İran, Çin, Almanya, Fas, İngiltere, İspanya, Romanya, Hollanda, Cezayir, Rusya, Kore, Polonya, Yeni Zelanda, İsviçre, Çekya, Belçika, Brezilya, Japonya, İrlanda ve Kazakistan gibi  26 farklı ülkeden akademisyen, endüstri, hükümet ve sivil toplum çalışanı olan 585 yazarın 120’den fazla bilimsel bildirisi sunuldu. 27 BİLDİRİNİN 20’Sİ TÜBİTAK UME ARAŞTIRMACILARININ 80’i yabancı olmak üzere 130 bilim insanı katılım sağladığı sempozyumda Türkiye adına yapılan 27 bildirinin 20’sine TÜBİTAK UME araştırmacıları imza attı. Açılış sunumları “medikal alanda miktarsal ölçümler” konusunda Medikal ölçümler ve uygulamaları alanında uzman olan Almanya Metroloji Enstitüsü (PTB)’nden Tobias Schaeffter ve “yasal metroloji çerçevesinde medikal cihazların uygunluk değerlendirmesi” başlığıyla Bosna Hersek Metroloji Enstitüsü Genel Direktörü Zijad Dzemic tarafından yapıldı. Bununla birlikte İsviçre EPFL’den Sandro Carrara “ultra-hassas memristif biyosensörler” konusunda, Türkiye Gazi Üniversitesi’nden İrfan Karagöz ise  “görüntüleme sistemleri ve erken teşhis sürecinde fizyolojik görüntüleme sistemlerinin etkinliği” başlığı altında ders sunumları gerçekleştirdi. BAŞARI İLE TAMAMLANDI Sempozyumda “medikal ölçümlerde metrolojik bakış açısı” adı altında bir de panel yapıldı. Sempozyumda gelenek olduğu üzere bir adet en iyi bildiri ödülü, bir adet en iyi öğrenci bildiri ödülü, bir adet mühendislik bildirilerinden en iyi kadın bilim insanı ödülü ve bir adet de en iyi poster ödülü verildi. En iyi bildiri ödülünü Türkiye’den, Maltepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Necla Öztürk ve ekibinin “Rectus Femoris and Vastus Medialis Muscles Exhibit Different Dynamics in Processing of Isometric Voluntary Contractions: A Fractal Analysis Study” isimli çalışması aldı. MeMeA 2019’da seçilen bildiriler, IEEE Transactions on Instrumentation and Measurement dergisinde MeMeA 2019 özel sayısı olarak yayınlanacak. Ayrıca, seçilen bildirilerin daha geniş versiyonlarına ise IEEE Instrumentation and Measurement Magazine’de yer verilecek. Ülkemizin ve TÜBİTAK UME’nin etkin bir şekilde tanıtıldığı MeMeA 2019 sempozyum başarı ile tamamlandı. HABER: KÜBRA AKABALI
EEE Enstrumentasyon ve Ölçüm Topluluğu tarafından desteklenen 14. Medikal Ölçümler ve Uygulamalar Sempozyumu MeMeA 2019’da 80’i yabancı olmak üzere 130 bilim insanı katılım sağladığı sempozyumda Türkiye adına yapılan 27 bildirinin 20’sine TÜBİTAK UME araştırmacıları imza attı.

EEE Enstrumentasyon ve Ölçüm Topluluğu tarafından desteklenen 14. Medikal Ölçümler ve Uygulamalar Sempozyumu MeMeA 2019’da 80’i yabancı olmak üzere 130 bilim insanı katılım sağladığı sempozyumda Türkiye adına yapılan 27 bildirinin 20’sine TÜBİTAK UME araştırmacıları imza attı. EEE Enstrumentasyon ve Ölçüm Topluluğu tarafından desteklenen 14. Medikal Ölçümler ve Uygulamalar Sempozyumu MeMeA 2019, TÜBİTAK UME öncülüğünde 26-28 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi Cibali yerleşkesinde gerçekleştirildi. MeMeA 2019 Sempozyumu tarihinde ilk defa “medikal ölçümlerde metrolojik bakış açısı teması” ile ülkemizde İstanbul’da gerçekleştirilmiş oldu. Sempozyumda, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtasından olmak üzere Italya, Türkiye, Hindistan, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Portekiz, İran, Çin, Almanya, Fas, İngiltere, İspanya, Romanya, Hollanda, Cezayir, Rusya, Kore, Polonya, Yeni Zelanda, İsviçre, Çekya, Belçika, Brezilya, Japonya, İrlanda ve Kazakistan gibi  26 farklı ülkeden akademisyen, endüstri, hükümet ve sivil toplum çalışanı olan 585 yazarın 120’den fazla bilimsel bildirisi sunuldu.

27 BİLDİRİNİN 20’Sİ TÜBİTAK UME ARAŞTIRMACILARININ

80’i yabancı olmak üzere 130 bilim insanı katılım sağladığı sempozyumda Türkiye adına yapılan 27 bildirinin 20’sine TÜBİTAK UME araştırmacıları imza attı. Açılış sunumları “medikal alanda miktarsal ölçümler” konusunda Medikal ölçümler ve uygulamaları alanında uzman olan Almanya Metroloji Enstitüsü (PTB)’nden Tobias Schaeffter ve “yasal metroloji çerçevesinde medikal cihazların uygunluk değerlendirmesi” başlığıyla Bosna Hersek Metroloji Enstitüsü Genel Direktörü Zijad Dzemic tarafından yapıldı. Bununla birlikte İsviçre EPFL’den Sandro Carrara “ultra-hassas memristif biyosensörler” konusunda, Türkiye Gazi Üniversitesi’nden İrfan Karagöz ise  “görüntüleme sistemleri ve erken teşhis sürecinde fizyolojik görüntüleme sistemlerinin etkinliği” başlığı altında ders sunumları gerçekleştirdi.

BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Sempozyumda “medikal ölçümlerde metrolojik bakış açısı” adı altında bir de panel yapıldı. Sempozyumda gelenek olduğu üzere bir adet en iyi bildiri ödülü, bir adet en iyi öğrenci bildiri ödülü, bir adet mühendislik bildirilerinden en iyi kadın bilim insanı ödülü ve bir adet de en iyi poster ödülü verildi. En iyi bildiri ödülünü Türkiye’den, Maltepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Necla Öztürk ve ekibinin “Rectus Femoris and Vastus Medialis Muscles Exhibit Different Dynamics in Processing of Isometric Voluntary Contractions: A Fractal Analysis Study” isimli çalışması aldı. MeMeA 2019’da seçilen bildiriler, IEEE Transactions on Instrumentation and Measurement dergisinde MeMeA 2019 özel sayısı olarak yayınlanacak. Ayrıca, seçilen bildirilerin daha geniş versiyonlarına ise IEEE Instrumentation and Measurement Magazine’de yer verilecek. Ülkemizin ve TÜBİTAK UME’nin etkin bir şekilde tanıtıldığı MeMeA 2019 sempozyum başarı ile tamamlandı.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.