Memur Evsahibi Olacak

Ekonomi 05.12.2017 - 08:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Memur Evsahibi Olacak

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından yürürlüğe girecek torba yasada, memurlarla ilgili önemli düzenlemeler yer alıyor. Bunlardan biri de memurlara konut satış hakkı. Kamu konutlarında oturanlar, oturdukları evi alma hakkına öncelikli sahip olacak. İsterlerse 4 yıl taksitle ödeme yapacak, isterlerse de peşin ödeyip yüzde 10 indirimden yararlanacak. MECLİS'TEN GEÇTİ Yasaya göre; savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç kamu kurumlarının, KİT'lerin mülkiyetindeki kamu lojmanları satılabilecek. Konutlar, Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihaleyle yeni alıcısını bulacak. İhale yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarında oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak. İhale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi tarafından peşin veya 4 yıla kadar kanuni faiziyle taksitli ödenebilecek. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanacak..

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından yürürlüğe girecek torba yasada, memurlarla ilgili önemli düzenlemeler yer alıyor. Bunlardan biri de memurlara konut satış hakkı. Kamu konutlarında oturanlar, oturdukları evi alma hakkına öncelikli sahip olacak. İsterlerse 4 yıl taksitle ödeme yapacak, isterlerse de peşin ödeyip yüzde 10 indirimden yararlanacak.

MECLİS'TEN GEÇTİ
Yasaya göre; savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç kamu kurumlarının, KİT'lerin mülkiyetindeki kamu lojmanları satılabilecek. Konutlar, Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihaleyle yeni alıcısını bulacak. İhale yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarında oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak. İhale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi tarafından peşin veya 4 yıla kadar kanuni faiziyle taksitli ödenebilecek. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanacak.
.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.