Memura ek izin zamlı maaş geliyor

Gebze 17.11.2015 - 10:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Memura ek izin zamlı maaş geliyor

657 sayılı Yasa sil baştan değişecek. 5 ayrı personel rejimi tek yasa altında toplanacak. Memurun izin süresi artacak, part-time ve evden çalışma başlayacak, performansa göre maaş yükselecek...

Hükümet, çalışma yaşamının en radikal adımına imza atıyor. Yaklaşık 3 milyon çalışanıilgilendiren 657 sayılı Yasa reform kapsamına alındı. 50 yıllık yasa tarih olacak. Yerine gelecek yeni yasa ile memurluk sistemi sil baştan değişecek. Kamuya çağ atlatacak düzenlemeler; özellikle memurların ücret ve performansı ile yasadaki ayrımlar üzerinde yoğunlaşıyor. TAKVİM'in detaylarına ulaştığı yeni kanun ile artık hafta sonları yıllık izin süresine sayılmayacak.  TEK ÇATIDA TOPLANACAK  Böylece izin hesabında iş günü esası getirilecek. Kamu çalışanlarının yıllık izin süresi,Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödemek suretiyle geçen hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (10 yıl dahil) olanlar için 20 iş günü, 10 yıldan fazla olanlar için 30 iş günü olacak. 2017 yılına yetiştirilmesi öngörülen yeni kanun, mevcut 5 ayrı devlet personel rejimini tek yasa altında toplayacak. Ödeme çeşitleri yeniden tanımlanacak. Kamu kurumlarının tamamında'sicil değil performans' kriteri uygulanacak, part-time, evden çalışma gibi uygulamalar başlayacak, 'garantili iş' dönemi kapanacak. Kanunun getireceği bazı yenilikler şöyle: İŞ GARANTİSİ BİTECEK Çalışanlar arasında '4a, 4b, 4c' şeklindeki harf karmaşası bitecek.   Kamuda yaklaşık 50 çeşit ödeme yapılıyor. Bu sayının 10'a düşürülmesi öngörülüyor. Bu da temel ücret, hizmet farkı, performans, ek ödenek, ders ücreti ve vekalet ücreti şeklinde belli başlıklar halinde olacak.   Özel sektörde olduğu gibi işini yapmayanın meslek hayatı bitecek. İş garantisi olmayacak.   Kamuda memur-işçi ayırımı bitecek.   Kamuda uzman kadrosunda çalışan personelin özlük hakları iyileştirilecek, yurt dışı eğitimler artırılacak.   Kıdemli personelin az gelişmiş bölgelerde görev yapması teşvik edilecek. ÇOK ÇALIŞANA ÇOK ÜCRET Performansı yüksek memura daha fazla maaş verilebilecek. Halen çalışan memurlardan emsallerine göre fazla çalışan personel diğer emsalinden fazla maaş alabilecek. Kamu çalışanlarının görev aylığı veya ücreti Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek belli bir performans ödeneğinden karşılanacak. ESNEK MESAİ İMKANI Hamileler, engelliler ve Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek iş ve hizmetlerde görev yapan memurlar kurumun amirinin izni ile esnek çalışabilecek. Böylece yarım gün çalışma imkanı olacak. Çocuğu olan memurlar da istemeleri halinde çocukları 1 yaşına gelene kadar esnek sistemle çalışabilecek.
657 sayılı Yasa sil baştan değişecek. 5 ayrı personel rejimi tek yasa altında toplanacak. Memurun izin süresi artacak, part-time ve evden çalışma başlayacak, performansa göre maaş yükselecek...

Hükümet, çalışma yaşamının en radikal adımına imza atıyor. Yaklaşık 3 milyon çalışanıilgilendiren 657 sayılı Yasa reform kapsamına alındı. 50 yıllık yasa tarih olacak. Yerine gelecek yeni yasa ile memurluk sistemi sil baştan değişecek. Kamuya çağ atlatacak düzenlemeler; özellikle ların ücret ve performansı ile yasadaki ayrımlar üzerinde yoğunlaşıyor. TAKVİM'in detaylarına ulaştığı yeni kanun ile artık hafta sonları yıllık izin süresine sayılmayacak. 

TEK ÇATIDA TOPLANACAK 
Böylece izin hesabında iş günü esası getirilecek. Kamu çalışanlarının yıllık izin süresi,Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödemek suretiyle geçen hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (10 yıl dahil) olanlar için 20 iş günü, 10 yıldan fazla olanlar için 30 iş günü olacak. 2017 yılına yetiştirilmesi öngörülen yeni kanun, mevcut 5 ayrı devlet personel rejimini tek yasa altında toplayacak. Ödeme çeşitleri yeniden tanımlanacak. Kamu kurumlarının tamamında'sicil değil performans' kriteri uygulanacak, part-time, evden çalışma gibi uygulamalar başlayacak, 'garantili iş' dönemi kapanacak. Kanunun getireceği bazı yenilikler şöyle:

İŞ GARANTİSİ BİTECEK
Çalışanlar arasında '4a, 4b, 4c' şeklindeki harf karmaşası bitecek
 Kamuda yaklaşık 50 çeşit ödeme yapılıyor. Bu sayının 10'a düşürülmesi öngörülüyor. Bu da temel ücret, hizmet farkı, performans, ek ödenek, ders ücreti ve vekalet ücreti şeklinde belli başlıklar halinde olacak. 
 Özel sektörde olduğu gibi işini yapmayanın meslek hayatı bitecek. İş garantisi olmayacak. 
 Kamuda memur-işçi ayırımı bitecek. 
 Kamuda uzman kadrosunda çalışan personelin özlük hakları iyileştirilecek, yurt dışı eğitimler artırılacak. 
 Kıdemli personelin az gelişmiş bölgelerde görev yapması teşvik edilecek.

ÇOK ÇALIŞANA ÇOK ÜCRET
Performansı yüksek memura daha fazla maaş verilebilecek. Halen çalışan memurlardan emsallerine göre fazla çalışan personel diğer emsalinden fazla maaş alabilecek. Kamu çalışanlarının görev aylığı veya ücreti Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek belli bir performans ödeneğinden karşılanacak.

ESNEK MESAİ İMKANI
Hamileler, engelliler ve Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek iş ve hizmetlerde görev yapan memurlar kurumun amirinin izni ile esnek çalışabilecek. Böylece yarım gün çalışma imkanı olacak. Çocuğu olan memurlar da istemeleri halinde çocukları 1 yaşına gelene kadar esnek sistemle çalışabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.